Panasonic DMC-FZ35/FZ38

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod hardy89 21. 6. 2010 17:45

neskusali ste fotit svadbu alebo nieco take ? by som chcel vediet ako to foti v takych pripadoch
hardy89
Návštěvník

Odeslat příspěvekod odklizec 21. 6. 2010 18:37

Hardy, nedavno jsi se ptal na radu ohledne noveho fotaku, za tvuj dosluhujici fz8. Nevim jaka je Tvoje predstava o foceni svateb? Ale pokud to chces delat jakoze za penize, tak na to z jakymkoliv UZ zapomen.

Ta kvalita co z toho leze, je dobra akorat tak na momentky v malem rozliseni. Jakmile se ale zeseri, budes s celym UZ v pytli! Asi by se dalo neco malo vic vytahnout z RAWu. Ale bude to chtit LR3 nebo jiny vykonny RAW editor s dobrym odsumovanim. Ale rozhodne to nebude nic, za co by ti nekdo chtel zaplatit. Ja bych ti to asi zdvorile omlatil o hlavu, i kdyby jsi mi takove fotky prinesl zadarmo ;)
odklizec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 28. 7. 2010 09:01

Necháme se překvapit, ale upřímně, zoom 24x - ani Panasonic/Leica z toho nedokáže vyrazit kvalitu. A FZ100 bude mít MOS čip kvůli rychlosti - takže při 14 MPx a 1/2,33" se bude obrázek místo focení počítat z šumu už na ISO 100.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oniiicek 28. 7. 2010 10:27

No pamatam si ked som kupoval minuly rok FZ38 patril medzi naj UZ, no všetci ho kritizovali kôli MPx a už dosť veľkému priblíženiu, malému čipu atd...Ja som ho kúpil, lebo som už chcel zmenu zo staručkej FZ1...Nechcel som zrkadlovku (nepotrebujem i ked možno občas by sa zišla - ale nefotím žiadne extrémy)...Teraz ked si pozriem tieto novinky tak sa už nad tým musím pousmiať i ja, že kam to vlastne vedie??? Ani ja nevyužijem čo mám 12 MPx a nie to ešte 14 MPx nehovoriac o veľkosti MB...a 24x zoom??? To musí byť naozaj krásne počasie aby som ja na 18x odfotil obstojnú fotografiu napr. zver v prírode zruky...Naozaj ja ako úplný laik by som si tento model nekúpil lebo viem pokial je to este v pohode fotenie s FZ38 a kedy to už nemá zmysel (pre dobrú fotografiu)A taktiež nevidím zmysel tej FZ45 veď to je už úplne Fz38 s navýšeným MPx a zoomom inak nič...FZ100 by som bral keby mala väčší čip, zoom do 18x, 10 Mpx, a bral by som objektív aký mala FZ50, ostatok by mohol aj ostať :-), jediné + vidím vo výklopnom displeji Radšej mohli vylepšiť starú FZ50 to by som možno aj ja po roku s FZ38 kúpil :D ...ako foťáky sú to pekné, len radšej keby sa starali aby to tak nešumelo a bol krajší obraz než väčší zoom a viac MPx...
oniiicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metyn 29. 7. 2010 08:09

no uvažujeme koupit fz 38 k narozeninám a více méně jsme rozhodnuti, ale dnes ráno jsem koukl na samsunga wb 5500. vím, že má nesmyslně dlouhý zoom, že má 14 mega atd., to všecko vím ale nedá mi se vás zeptat, jestli se mi jen zdá, nebo už mám zajít k očařovi, když sem se díval na megapixlu na fotky v sekci názor a porovnával je na téže stránce s fotkama od fz 38, tak nějaký velký rozdíl ve prospěch fz 38 tam nevidím, dokonce se mi fotky ze samsungu líbí víc. jak to vidíte vy? podotýkám, že se bude jednat nejvíce o běžné focení, žádné výřezy atd.
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 29. 7. 2010 08:35

Porovnávat výsledky z různých foťáků lze pouze na fotkách, focených za stejných podmínek, tedy jen podle recenzí stejného druhu, např. na stejném serveru nebo v jednom srovnávacím testu v časopise. Jinak platí skutečnost, že špatnou fotku lze udělat s čímkoliv a dobrou s téměř čímkoliv.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lumix22 30. 7. 2010 09:04

Pety: co ty osobně říkáš na FZ38? Podle mě je to jeden z nejlepších UZ současnosti. Podle fotek od FZ100 co jsem viděl, tak bude celkem dost šumět. Takže to asi nebude to pravé ořechové. Případně jaký ultrazoom je podle tebe nejlepší? Zvažuju, že bych si nějaký koupil na podzim, ale zatím nevím který. :hm
lumix22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 30. 7. 2010 11:56

FZ38 je rozhodně i přes své "stáří" stále jedním z nejlepších současných UZ.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lumix22 30. 7. 2010 19:35

taky myslím. Asi do ní půjdu. Škoda, že Panasonic u FZ100 nešel ve stopách FZ50 a FZ28. Co říkáš na (bez)zrcadlovky od Panasonicu?
Naposledy upravil lumix22 dne 30. 7. 2010 21:25, celkově upraveno 1
lumix22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 30. 7. 2010 20:43

Lepší výstup mají asi ty od Olympusu - o chlup - ale zase jsou pomalejší. Líbí se mi GH1, ale ty prachy se mi nelíbí

Všechno to válcuje Sony NEX, zvlášť jestli bude NEX-7 s EVF, tak se sklem 18-200 to bude fajn UZ. Jestli jestli jestli...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lumix22 30. 7. 2010 21:31

No těch 34tis. za tu GH1 je fakt hodně. Kámoš má Nikon D5000 a ten fotí fakt skvěle. Ještě jsem uvažoval, že bych si došetřil a pořídil si místo toho UZ FZ38 Nikona D3000, co myslíš, má to cenu?
lumix22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 30. 7. 2010 22:20

Co na to říct? Jak moc chceš do focení investovat a budeš na to mít? Zrcadlovka obvykle znamená (často) nekončící nákupy dalšího a dalšího vybavení, na původních patnácti dvaceti tisících dokáže zůstat málokdo.

Kvalita výstupu je ovšem někde jinde, než z ultrazoomů. Když si pořídíš dvouobjektivový kit, máš rozsah (po přepočtu) 27-300 mm, to už je slušný 11x ultrazoom. :) Ale s kartou, brašnou jsi na devatenácti tisících. S jedním objektivem 18-105 jsi na šestnácti s 5,8x zoomem. S nejlevnějším záklaďákem dáš 13, ale máš jen 3x zoom, to je proti ultrazoomu hodně málo... záleží, na co jsi ten UZ chtěl.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lumix22 31. 7. 2010 00:19

Ten UZ bych chtěl na klasické focení při každé příležitosti, ale zoom bych u něj taky dost využíval. Hlavně teda v přírodě, výletech atd. Však to znáš ne? Takže, by ten UZ byl asi to pravé na to mé focení.

Jinak u z toho zrcadla se mi líbí tenhle set: http://www.mall.cz/digitalni-zrcadlovky ... af-s-dx-vr. jaký velký by byl zoom u toho druhého objektivu? Tipuju tak 8x. Ještě bych si k němu chtěl dokoupit brašnu, stativ a blesk. Ale jak to tak sčítám ty jednotlivé položky, tak už bych se dostal přes 30tis. 8-S To už je moc na můj vkus při současné situaci. Počítal jsem tak max. do 20tis. Bohužel, zatím jsem jen student, takže si takovou pálku za kompletní vybavení nemůžu dovolit. Takže zrcadlo bych si koupil časem, až budu pracovat. Ale fotit už budu potřebovat v brzké době, takže ten UZ byl ted dobrá volba a nebylo by to tak finačně náročné. Do 9500,- by to vyšlo i s 8GB kartou a brašnou. Možná bych si časem pořídil i stativ. :-)
lumix22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pufko 31. 7. 2010 07:34

lumix22 píše:Jinak u z toho zrcadla se mi líbí tenhle set: http://www.mall.cz/digitalni-zrcadlovky ... -s-dx-vr...

Vidím že si trochu dostal rozum... Ale stále máš velké rezervy... Za neznalosť sa platí...
Nikon D3000 je zastaralý a nemá velmi zmysel ho kupovať (min. D5000) a zvlášť nie za takú sumu... Pentax K-x v rovnakom sete, s podstatne lepším snímačom kúpiš v inom shope o viac ako 2000 Czk lacnejšie, alebo podobny Samsung NX5 DZ kit na ktorom ušetriš viac ako 3000 Czk ...
pufko
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka