Panasonic DMC-FZ35/FZ38

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Sachmer 8. 3. 2010 21:13

dakujem :)...
Notebook: HP Compaq - AMD Athlon Dual-Core QL-62, 2,0GB RAM, NVIDIA GeForce 8200M G, 320GB HDD
PC: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 1,0GB RAM, NVIDIA GeForce 7600 GS, 320GB HDD
Mobil: W910i
Sachmer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lumix22 12. 3. 2010 08:13

Zajímalo by mě srovnání s Nikonem P100. Do kterého by jste z těchto dvou šli?
lumix22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hombre_71 12. 3. 2010 18:53

každopádně do FZ 38, Nikon co jsem měl možnost vidět tak nic moc, navíc prý nejde ovlivnit nastavení ISO, takže to bude pěknej "šumák"
hombre_71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 12. 3. 2010 19:46

ISO nejde nastavit u L100, u P100 jo...ukázkové fotky jsem z něj zatím viděl jenom na Megapixelu, ale jsou tak příšerné, že i kdyby jinde vycházely dvakrát lepší, pořád bude FZ38 daleko vepředu: http://www.megapixel.cz/nikon-coolpix-p100#nazory
Hlavně že Nikon zamachroval s nejnižší citlivostí 160 :tleskani
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod strny88 16. 3. 2010 20:11

čtu jedno téma kde se probírá expoziční čas, píši tam že digitály a SLR mají pouze elektronickou uzávěrkou a ne mechanickou, tjst. že senzor zbírá náboj pouze po určitou dobu (1/200) ale uzavěrka je stále otevřená.
Má FZ38 mechanickou? elektronickou? či kombinovanou? Thx.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 17. 3. 2010 10:26

Tipoval bych na elektronickou - mechanickou (centrální) měly z novějších Panasonic ultrazoomů asi jen FZ30/FZ50.
U DSLR je pokud vím zcela obvyklá mechanická štěrbinová - jen některé starší Nikony měly kombinovanou. Není mi známo, jestli některá DSLR při LiveView nepřepíná na elektronickou.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oniiicek 7. 5. 2010 10:29

Tak a mam vyvolane nejake fotografie z 12MPx FZ38...Ale som velmi sklamaný...Porovnaval som fotografie zo staruckeej 2MPx FZ1 a tie su omnoho ostrejsie a zivsie farby nez my prisli teraz z FZ38. Nechapem...fotografie 10x15 su ovela ostrejsie z FZ1 :shock: ....A pritom na monitore sa mi zdali ostrejsie z FZ38...Nic som neupravoval, jednoducho som ich dal vyvolat tak ako vzdy predtym zo stareho panasonicu... :-S
oniiicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 7. 5. 2010 12:03

To musí bých chyba fotolabu- osobně můžu porovnat tisíce fotek z FZ1 a FZ18 (máme oba v rodině) a z FZ18 jsou nesrovnatelně detailnější...a FZ38 je zase o něco lepší než FZ18.
Sytost barev si můžeš u FZ38 nastavit v menu, ale opět hodně záleží na tom, co s fotkama provedou v labu. A taky je celkem obvyklé, že po přechodu na nový foťák se barvy "nezdají"- často je to dáno hlavně tím, že předchozí barvy už máš za ty roky zažité, včetně jejich chyb.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KarelV. 7. 5. 2010 23:46

Pokud necháš tisknout malé fotky 10x15 ze 12 Mpx, tak musíš:
- zmenšit + doostřit dle DPI tisku (zpravidla DPI 300, takže poslat do fotolabu snímky s rozlišením cca 2 Mpx)
- anebo, pokud to fotolab umožňuje, zvolit možnost "automatické úpravy" (či jiné podobné označení), což je výše uvedené + případné úpravy kontrastu, sytosti
KarelV.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lumix22 4. 6. 2010 20:51

Kurde, úplně jsem tímto fotákem nadšený a zvažuju, že si ho v nejbližší době taky pořídím. Budu přecházet z Canonu A510. Kdysi "to byl" dobrý fotak, ale dneska je to už nevyhovující fotidlo. I můj mobil ho už pomalu strčí do kapsy v některých funkcích. Ale z5 k FZ38. Koukal jsem na ty fotky co nafotil oniiicek, a musím říct, že jsou fakt super, i když jsou v pc dodatečně doostřené.

Chtěl jsem se zeptat, jaké SDHC karty by jste mi do něj doporučili? V tom Canonu mám 1GB zlatou SD kartu od Panasonicu čtení/zápis 20/20MB. Ale 1GB je už na dnešní dobu nevyhovující kapacita, takže uvažuju, že si pořídím 8 nebo 16GB. Uvažuju nad značkami Panasonic, Kingston , SanDisk. Pokud možno ty rychlejší varianty karet. Někde jsem četl, že tento fotak i když má v sobě rychlejší kartu, tak i tak dost dlouho ukládá fotku či video na kartu. Je to pravda?

oniiicek: Prosím tě, mohl bys sem dát ty stejné fotky, které jsi sem dal, ale rozlišení ve kterém byly vyfoceny? Rád bych viděl, jak ty fotky vypadají při vyšším rozlišení. Jak jsi dosáhl těch černých pruhů kolem fotky? Díky
lumix22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oniiicek 4. 6. 2010 22:08

Tak uz vlastnim tento fotoaparat 3/4 roka a som uplne spokojny. Trosku trvalo kym som prisiel co a ako mam robit, ale teraz je to uplna pohoda a nemenil by som v ziadnom pripade - zrkadlo nepotrebujem a to čo fotim mi na to staci. Ja mam kartu Kingston 4GB , video tam dam pol hodinu tusim. Pri foteni do RAw je to pomalšie, alebo ked chces seriovo v plnom rozliseni, ale neviem ci to nieje aj kartou ja mam Kingston trieda 6, ale to ti uz musi povedat niekto kto vie o fotakoch viac nez ja. Ja do raw nefotim - som lenivy sa s tym hrat :-). Prikladam nejake fotky plne rozlisenie. Ja ked fotim do .jpg tak nevsimol som si ze by bol pomaly. Ten ramik som dal jednoducho v Zoner photo studio 11 je nato tlacitko

Tieto fotografie co posielam uz niesu doostrene v PC

Moj pes
http://img33.imageshack.us/img33/3675/web3ug.jpg

Slimak
http://img36.imageshack.us/img36/3726/web2d.jpg

konik
http://img99.imageshack.us/img99/6890/web1u.jpg

A este pridavam Hriby na ISO_400 v lese za dažda
http://img714.imageshack.us/img714/6338/web4u.jpg
oniiicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eboy 14. 6. 2010 00:01

Nevite nekdo jak tento jinak vyborny fotoaparat 'premluvit' k casosbernemu snimani?Nebo aspon k ovladani pres PC?
eboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oniiicek 16. 6. 2010 19:01

Tak objednal som si Polarizačný filter Hoya CPL HCM 46mm cirkumpolarny...A chcem sa opytat, ze ked mam tento filter, ci ma vobec vyznam dokupit napr. ND filter, pokial viem tak je účinný iba na predĺženie času pri fotení napr. vody za slnečného dna...NIečo sa mi zdá, že som čítal, že ovplyvnuje aj hĺbku ostrosti...ale teraz niesom si istý...
oniiicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod odklizec 16. 6. 2010 19:31

ND filter ti akorat umozni pouzit delsi casy, pripadne mensi clonove cislo (vetsi diru), coz nasledne zpusobi mensi hloubku ostrosti. Ale ND filtr, jako takovy, hloubku ostrosti podle mne nemeni.
odklizec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka