Jaký vybrat ultrazoom? Potřebuji pomoc

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod sp560hrdla 6. 8. 2008 12:12

Sony určitě ne, jak už tu někdo řekl. SP560ku mám a vyzkoušel jsem si i FZ18. Jsou si dost podobný, ale asi bych doporučil FZ18. Je rychlejší než Oly a má možnost použití filtrů, to Oly bohužel nemá... Ale jak se říká: Šikovnej fotograf umí fotit i na krabici od bot 8-P
sp560hrdla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC 6. 8. 2008 17:52

Ahoj, FZ-8 jsem kupoval loni. Tenhle foťák trpí jedinou ošklivou věcí - šumí a fotky se musí odšumovat (třeba v Zoneru). Jinak je to skvělý foťák ale mě třeba ten šum štve :) nicméně dnes je za dobrou cenu. FZ-18 má širší ohnisko, ovšem také o megapixel více - je tedy možné že pokud Panasonic něco zásadně neupravil bude šumět ještě víc než FZ-8. FZ-28 bude mít megapixelů deset...

Když jsem pak pátral co nešumí tak Fujifilmy prý mají (nebo už nemají ?) větší čip. Docela si lid fotografický pochvaloval aj kompaktní ultrazoom Panasonic TZ-3,předpokládám že letošní model nebude horší.

Panasonic FZ-50 - znám dva lidi co ho mají, je to už dost velký a těžký přístroj.

Po ročním soužití s ultrazoomem ti mohu řící - ano - leckdy jde nastavovat podobně jako zrcadlovka, na rozdíl od ní má však pidičip a tím pádem dost šumu. Proto je nasnadě otázká zda není lepší něco málo připlatit a rovnou koupit některou z lacinějších zrcadlovek jako je Nikon D40 anebo Sony Alfa 200, které stojí přesně tolik kolik jsem loni dal za ultrazoom,fotit budou lépe a navíc je lze přizpůsobovat svým potřebám.

Rozmysli si proto jestli má ultrazoom a pár (někdy doslova)ušetřených tisíc význam-pořád je to jen kompakt s lepší optikou !
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 6. 8. 2008 21:56

zrcadlovka je běh na dlouhou trať, pokud někdo chce foťák na focení jen oslavy a výlety, tak je podle mě ultrazoom lepší!

PS: nečetl jsem celou diskuzi
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 6. 8. 2008 22:06

Na výlety a focení oslav nepotřebuji vůbec žádný ultrazoom
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod gekoncik 6. 8. 2008 22:12

Petr1968 píše:Na výlety a focení oslav nepotřebuji vůbec žádný ultrazoom

Na focení portrétů na oslavách je ultrazoom dobrej :)
Ne-ne-ne
gekoncik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 6. 8. 2008 22:26

Ono to je trochu paradoxní, ale právě na to nejprimitivnější focení oslav je vhodnější zrcadlovka, protože se často slaví při dost skromnym světle. Pokud se teda bavíme o vhodnosti z hlediska kvality fotek. Jestli jde o vhodnost z pohledu pohodlí a rizika ztráty "nástroje", pak je mnohem vhodnější nějaký kapesní kompakt.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 6. 8. 2008 22:29

Canon A 570is- 720 is :-P
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bob_dylan 12. 8. 2008 21:44

Mam par tydnu FZ 18ku. Nafotil uz jsem par set, mozna tisic fotek a pokrok je urcite znat. Kouknul by se nekdo prosim na tuhle fotku a rekl co jsem mel udelat lepe/jinak? A celkove, zhodnotit fotku. Ostatni se aspon mohou podivat jak foti FZ 18 v rukou novacka...
http://galerie.zive.cz/showphoto.php?ph ... 36&cat=516
Don't think twice it's alright...
Bob_dylan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod monikash 13. 8. 2008 06:55

Možná to chtělo polarizační filtr a zdůraznit oblohu. Takhle je taková přepálená. A nebo si pohrát v Zoneru s úrovněmi.
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 17. 8. 2008 17:27

Možná víc clonit - takovéhle záběry potřebují velkou hloubku ostrosti. Do kterého místa jsi asi ostřil?

Zkus se podívat i na tohle: http://cs.wikipedia.org/wiki/Hyperfok%C ... AD_tabulka , případně si vyhledej další podrobnosti.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jony 19. 8. 2008 15:12

a co Fuji? S9600?
nebo drazsi a novejsi s100fs ?
"Keď Ťa život omrzí, keď Ti už nič nejde,
sadni si na diaľnicu, ono Ťa to prejde."
Jony
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 19. 8. 2008 19:23

gekoncik píše:Na focení portrétů na oslavách je ultrazoom dobrej :)
Zrcadlovka lepší :D
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chariot 24. 8. 2008 14:42

Zdravím,ber FZ-50,třeba i starší,nebudeš litovat,je to v danej třídě král,měl jsem ho a budu na něj vzpomínat jenom v dobrým.Jenom mi vadilo trochu delší začátek 35mm a rychlost ostření ve špatnám světle třeba v místnosti,ale jinak plná spokojenost.Bohužel pro něl jsem se zadíval do Canonu 450D.
chariot
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Doodoo 27. 8. 2008 11:07

Prave predavam FUJI S9600, velmi kvalitne foto (na poziadanie poslem mailom), aj s prislusenstvom za velmi slusnu cenu

http://www.avizo.sk/?p=fotoaparaty-digi ... E1LTJyODU=
Lenovo ThinkCentre A60 8979-35G
Doodoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bajz0 28. 8. 2008 11:50

Mam FZ-18ku som viacmenej spokojny. Viacmenej hovorim preto lebo chcem zrkadlo. Velmi dobra ale drahsia alternativa by bol este Canon G9. Take hlavne co 18ka nema su kolajnicky na blesk a je trochu vacsia. Ale je to velmi vyadareny model so super zoomom...
Bajz0
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka