Panasonic DMC-TZ5 - obecná diskuze

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pety 20. 2. 2009 18:32

Panasonic použil lomenou konstrukci s hranolem pouze u TZ1 - další TZ 2,3,4,5,6.7 nic takového nemají. U malých přístrojů je objektiv vlevo proto, aby měla pravá ruka za co foťák chytit. Kompakty pro leváky, pokud vím, neexistují. Pravá drží foťák, levá to případně zpevní přidržením za horní a dolní stranu. Dělá to tak naprostá většina firem, asi to má nějaký důvod...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod didan 20. 2. 2009 19:32

No tak nevím. Protože fotoaparát pro leváky už jsem někde viděl. Tak jsem trochu zagooglil a našel toto: Sony Cyber-shot DSC-M2. Není to teda přímo pro leváky, ale použít se to dá. ;-]
didan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod prezi 20. 2. 2009 23:04

...po dlouhém vybírání jsem si také pořídil TZpětku ...modrou - je nejhezčí ;-)

...hned jsem koupil ochrannou fólii (250,- mi přišlo docele dost) a nyní hledám vhodné pouzdro ...měli by jste nějaký tip?

...díky
prezi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 21. 2. 2009 09:43

didan: Hezký, jenže M2 se dělal v roce 2005, to už je dost historie. Pořád to ale nebyl kompakt s objektivem vpravo a spouští vlevo.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FrankRyba 23. 2. 2009 08:40

OK, ale objektív plný skla umiestnený úplne vľavo nie je z hľadiska celkového vyváženia ako takého, príp. na statíve bohvieaké riešenie, oveľa lepšie sa mi zdá to Canoňácke na SX200 - objektív presne v strede a napriek tomu má napravo celkom pekný grip ... Ak teda Panasonic umiestňuje objektív na rade TZ výrazne doľava a nemá na to pádnejší dôvod, tak to zrovna nie je bohviečo. Samozrejme, obraz. kvalitu to nijak neovplyvní, ale celk. komfort už hej.
FrankRyba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 23. 2. 2009 09:27

FrankRyba píše:OK, ale objektív plný skla umiestnený úplne vľavo nie je z hľadiska celkového vyváženia ako takého, príp. na statíve bohvieaké riešenie,

Na 220 gramovom fotoaparáte objektív plný skla?
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 23. 2. 2009 10:46

Jj, nejméně 70g skla. :) Na druhé straně je zase baterka.

Obávám se, že výrobci kompaktů (nemluvím o půlkilových až kilových ultrazoomech) dávají závit pro stativ především tam, kam se jim vejde. Buďme rádi, že je obvykle dole. :D U TZ5/4 je závit úplně vlevo, tedy "více než pod objektivem"...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod olso 23. 2. 2009 23:20

Ludia, to fakt sa neda cez PC mazat fotka v TZ5, ani update fw to nevyriesil? Ako sa to maze, len cez citacku resp z fotaku? Da sa to vymazat z fotaku naraz? FS1/FS3 kedy budu na trhu?
olso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 24. 2. 2009 06:47

Samozřejmě, že foťák umí mazat všechny snímky najednou, případně formátovat kartu (to je ke kartě šetrnější, ale hůř se to hledá v menu). Samozřejmě, že při připojení k PC jako Mass Storage jdou ve foťáku mazat fotky. To, že někdo má problém, neznamená, že to nejde nikomu.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod olso 24. 2. 2009 16:58

Pety a ty tu TZ5 mas? Lebo som nasiel zaujimavy clanok aj tu:
http://www.zive.sk/Spravy/Panasonic-blo ... fault.aspx
a tam ten problem popisuju
olso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TFSi 24. 2. 2009 19:01

olso: zajímavé. Ale na můj foťák data zkopírovat jdou. Nejdou pouze smazat... ?! :(
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 24. 2. 2009 19:09

Mám TZ4 a mohu s ní opravdu dělat to, co třeba s flashdiskem včetně libovolného přesunování, mazání a formátování, dokonce mohu rušit a zakládat diskové oddíly. Firmware 1.2.

Tedy, nezkoušel jsem to s interní pamětí, jen s kartou.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod olso 25. 2. 2009 00:53

Ano, TZ4 to ma este v pohode, dosahali az TZ5
olso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 28. 2. 2009 01:43

->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hlinda 3. 3. 2009 22:21

Pry mazani funguje jen ve W Vista z PC, XP neumoznuji mazani fotek ve fotaku.
Hlinda
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka