Panasonic DMC-TZ5 - obecná diskuze

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pety 17. 7. 2008 19:09

Podle toho, jaký foťák.
Do novějšího Olympusu by to snad neměl být problém, pomocí jejich firemního softwaru. Do Panasonicu, jak jsem zjistil, to nejde. Atd.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod playmaker 21. 7. 2008 13:11

Pety píše:Podle toho, jaký foťák.

Samozřejmě TZ5, když jsme v diskuzi o ní
Mobil: N85 v.30.101 + 6280(1GB MiniSD) v.05.92 ; Foťák: Panasonic TZ1(1GB SD)
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 21. 7. 2008 13:20

Aha. Nahrával jsem do západoevropské verze TZ4 nový firmware 1.2 a nic - české menu se neobjevilo. Panasonic to má evidentně nějak ošetřené, firmware pozná, na jaké verzi foťáku běží, a podle toho zobrazí nabídku jazyků.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cydlikt 21. 7. 2008 15:50

Ale upgradovat firmware na 1.2 by v tom foťáku z USA jít mělo, ne?
A tu češtinu by někde v autorizovaném servisu nenahráli (za poplatek)?
cydlikt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 21. 7. 2008 16:15

Inu, zeptej se v autorizovaném servisu.

Upgradovat firmware jde - existuje jen jediný soubor pro všechny jazykové verze, co jich Panasonic vyrábí.

http://panasonic.jp/support/global/cs/d ... index.html
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod playmaker 22. 7. 2008 20:35

Asi jo, to je nejlepší možné řešení - optat se v autorizovaném servisu. Jenže oni tě třeba zase řeknou, že to nejde aby si to lidi nedováželi a nedělali amikum kšefty místo místním.
A nabíčečka atd. v klidu do naší zásuvky?
Panasonic nemá asi žádnej svůj ofic internet.shop v USA?
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 22. 7. 2008 20:43

Nabíječky jsou univerzální.Stačí přechodka do naší zásuvky.
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod playmaker 24. 7. 2008 19:15

Petr1968 píše:Nabíječky jsou univerzální.Stačí přechodka do naší zásuvky.

Díky
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 24. 7. 2008 19:17

Dnešní nabíječky mají 100-240V 50-60Hz.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Andrysska 15. 8. 2008 06:10

Ptala jsem se v autorizovaném servise na nahrání češtiny a stojí to 1500Kč. Redukce na českou zásuvku, tak aby se tam dala dát americká nabíječka stojí 15Kč. (+ - jak kde) ;-)
Andrysska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Auto1 10. 10. 2008 20:07

Zdravím všechny.
Dodnes jsem používal malinký kompakt fe-5500 Olympus,pro jeho miniaturní rozměry,a umí udělat po roce používání stále reálně skutečně během 30minut 140-160 fotek bez blesku,toto je můj stěžejní požadavek.

Tak chci koupit teď Panasonic DMC-TZ5 z důvodu ultrazoomu.

Mám dotazy:

1) Je ultrazoom použitelný? Skutečně vypadá fotka pěkně i při maximálním optickém přiblížení? (nejsem žádný umělecký fotograf,ptám se na domácí účely,že)
2) Kolik uděláte po sobě na jedno nabití fotek bez blesku? Zvládne alespoň skutečně reálně 80-100fotek?
3) Jaký doporučíte alternativní model,prý nic lepšího není,v této kategorii,tj malý ale s ultrazoomem a s velkým displayem do 10.000czk v češtině. Je něco?
4) Kde nakoupit? Kupoval někdo něco přes pixmania? Vypadá to,že mají nejlepší ceny,jsou reference?
5) MÁ SMYSL WI FI MODEL? K čemu WI FI? Umím pak přenášet bezdrátově do notebooku fotky? Bude to komatibilní? Nebo je více standardů WI FI? Nebude to pomalé? Třeba v porovnání s čtečkou,bude to poloviční cca rychlost,nebo desetinová? Vůbec nevím,tak aspoň přibližně odhadem?
Auto1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 10. 10. 2008 20:15

Wifi nepotřebuješ. U zoomu záleží na čistotě vzduchu,teplotě atd.(vlnění)
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pety 10. 10. 2008 20:28

S TZ4 jsem udělal 185 fotek - z toho asi 10 s přisvětlením stínů bleskem - a pořád hlásil plnou baterii. Víc jsem s ním zatím za jeden den nenafotil, sorry.

10x zoom dává dobré výsledky, pokud ho udržíš - stabilizátor pomůže, ale stejně to chce trochu trénink, ten foťák je dost prcek.

Další možností podobného druhu jsou Canon SX100 a Sony H10. Panasonic má oproti nim širokoúhlejší počáteční ohnisko - což se velice hodí při focení v interiérech a fotkách architektury.

Pixmanii si dost lidí chválí. Ale hodně z těch, kdo u ní museli něco reklamovat, ji proklíná.

Standardy WiFi jsou pokud vím zatím tři. Ale nejspíš se používá nejrozšířenější 802.11g (54 Mbps). Co se stahování fotek z TZ4 týká, nic moc - jen asi 3,5 MB/s. Lepší je použít slušnou čtečku karet.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod janfran 10. 10. 2008 20:28

1) Pro domácí účely bez problémů, posuď sám: http://www.dpreview.com/gallery/panasonictz5_samples/
2) Pokud se vyhneš neznačkovým podezřele levným akumulátorům, nebude to problém, bez blesku by měl zvládnout i mnohem víc.
3) Ještě by se dalo uvažovat o Sony H10, ale já bych stejně bral TZ5
4) Nejvíc referencí na Pixmanii ti poskytne google...je to francouzský obchod. Pokud budeš mít štěstí (a většina to štěstí má), tak ušetříš. Jestli se ale vyskytnou nějaké problémy, nejspíš si je pěkně užiješ...viz reference různě na webu.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Auto1 10. 10. 2008 21:24

DMC-TZ50 s wifi se nedá momentálně vůbec koupit,znáte nějaký e-shop,který posílá z japonska,a je v angličtině?
Potom řešit reklamačku bude sranda,že..
Jenže TZ50 s wifinou v evropě vůbec není,jen v Japan,v létě tam jedu,ale to je o ničem čekat..
To nebudu čekat ani na pixmanii,frantíci,než to doručí..
Čekat nebudu,objednávám černou,klasika,s 4giga kartou a poštovným 6800kč na digex.cz,to je praha,do týdne tomu věřím.
Tak vyřešeno,všem děkuji za rady,velmi mi pomohly.
Možná časem napíšu nějaké špatné zkušenosti,kdyby nějaké byly.
Auto1
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka