Panasonic DMC-TZ5 - obecná diskuze

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Jamal_l 2. 7. 2008 19:00

Může se něco stát s foťákem při upgradu i když budu postupovat podle pokynů? Většina prodejců totiž nedoporučuje nahrávat novej firmware zvlášť pak v době záruky
Jamal_l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 2. 7. 2008 19:58

Vždycky se může něco pokazit. Pokud si nejsi jistý, vezmi si k ruce někoho, kdo rozumí počítačům. Když budeš mít nabitou baterku a během flashováni nebudeš na nic sahat, tak to na 99,99% projde v klidu.

Doporučení - karta má být naformátovaná ve foťáku, ale je dobré mít na ní aspoň jeden obrázek, aby tě nelekaly hlášky, že tam nic není - flashuje se v režimu prohlížení, trvá to ne 1-2 minuty jak píšou, ale asi 20 sekund, a jak se ti zobrazí fotka, je to hotové. Pak stačí vypnout a zapnout a jedeš na firmware 1.2.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jamal_l 2. 7. 2008 20:22

Potřeboval jsem se jenom ujistit. Na stránkách panasonicu je celej popis a taky už jsem ho čet. Šlo mi jenom o to,jeslti se může vyskytnout nějaká chyba,která by třeba nebyla způsobena mnou.Jinak dík za rady,učitě do to pudu.Mam ještě jeden dotaz: neporuší se mi záruční doba?
Jamal_l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 3. 7. 2008 05:33

Neměla by - jde o postup, když ne přímo doporučený, tak přinejmenším zveřejněný a schválený výrobcem. Stačí jej dodržet.
Ovšem jak by se k tomu v případě nějakých tahanic postavil konkrétní prodejce, to ti neřeknu, nejsem jasnovidec takového formátu. :)
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod karela 6. 7. 2008 19:49

Mel bych jakozto cerstvy uzivatel TZ5ky 4 dotazy:
1) Mam kartu 4GB, se kterou fotak funguje OK. Pak mam jednu 2GB, kterou pouzivam v jinem fotaku, ale TZ5 ji nevidi, ani nenabidne moznost ji zformatovat. V cem muze byt problem? (napada me napr. system souboru, pod jakym je to naformatovane...)
2) Pokousim se upgradovat FW na 1.2. Dle navodu jsem na krtu do zakladniho adresare nakopiroval ten soubor s FW (stazeny s ofic. stranek), prepnul fotak do rezimu prohlizeni a zapnul. Ale pak se nic nestalo, podle navodu by to melo samo zacit s upgradovacim dialogem.
3) V navodu se pise, ze do fotaku by mely jit po USB kabelu zkopirovat z PC podporovane soubory. Tak jsem zkusil tam zkopirovat soubor s fotkou, kterou sem tim fotakem vyrobil. A hlasi to, ze nemam pravo pro zapis. Karta neni zamcena a fotak na ni normalne foti.
P.S. Nejde nejak fotak pouzivat jako USB disk, resp. aby tam slo kopirovat cokoliv?
4) Kazda cteska SD karet umi i SDHC, nebo na ty SDHC musi byt nejaka specialni, co to umi? Mam starsi ctecku SD a ta mi je necte.

Diky za rady, nebo alespon postrceni spravnym smerem.
karela
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 6. 7. 2008 19:58

Každá čtečka ne
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ovi 6. 7. 2008 20:30

To : karela: Jak jsi dopadl s upgrade? V úterý jdu pro novou TZ5 - Black + 2GB kartu a rád se dovím, co na mě v nejbližší době čeká. Jsou změny ve firmware znatelné ?
Samsung Galaxy S9+
ovi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karela 7. 7. 2008 06:37

Upgrade zatim nic. Ale treba delam neco blbe ja, podle navodu by to melo byt v pohode. Bud FW nedostanu na kartu, nebo kdyz jo (na jinou), tak tu zas fotak nevidi. Jinak jak jsem pochopil, tak novy FW (1.2) by mel vylepsit snad jen ostreni pri nahravani videa.
karela
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Misty 8. 7. 2008 08:12

hombre_71 píše:Misty: co tě vede k tomu tahle si prasit fotky ?

Souhlasím s Tím, že je to p****ní fotek. Jen se mě na to ptala kámoška, co má mrně, tak jestli to lze.

Já sám radši zůstanu u toho, že si tam datum a čas pořízeni když tak vlepím pomocí grafického editoru, který pracuje s meta-datama.

Asi se dám i já do update firmware na své TZ5. 8-D
Misty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Misty 8. 7. 2008 18:53

Update na firmware 1.2 proběhl bez problémů. Četina zůstala zachována.
Misty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ovi 9. 7. 2008 18:20

Update na firmware 1.2 proběhl bez problémů jen se chci zeptat, zda má zůstat soubor TZ5_a.bin i po provedení upgrade nahrán na kartě, nebo ho můžu smazat? :hm
Samsung Galaxy S9+
ovi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Misty 9. 7. 2008 19:14

Já jsem pak kartu nechal ve foťáku naformátovat. A teď funguje parádně. Zatím zkoumám rozdíly, co kde a jak se změnilo. Ale vypadá to, že je to stejné. Možná se trošku zlepšilo ostření, ale to chce ještě čas.
Misty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ovi 9. 7. 2008 19:33

Zkus se podívat do TZ5 na displey, budeš tam mít jistě firmware 1,2 tak jako já. Když teď udělám foto a podívám se na info o fomto fotu přes Zoner Photo Studio 10, je tam verze firmware 1,0. To jsem z toho :shock:
Samsung Galaxy S9+
ovi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Michal.UKweb 10. 7. 2008 00:19

Misty píše:Update na firmware 1.2 proběhl bez problémů. Četina zůstala zachována.

jojo, jsem na tom podobně. musím ale napsat: update na firmware 1.2 bez problémů - vše mi zabralo asi 20 vteřin (včetně nahrání firmware na kartu) - angličtina zůstala zachována. :-|

foťák jsem kupoval na ebay.co.uk - ona to není překážka, angličtina má i své výhody, ale tak jsem trochu doufal... :potichu
Aktuálně žiju zde:
Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie!
Michal.UKweb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod playmaker 17. 7. 2008 15:21

Myslíte, že když by se mě podařilo foťák sehnat z USA, že tam jde pak nahrát čeština?
Mobil: N85 v.30.101 + 6280(1GB MiniSD) v.05.92 ; Foťák: Panasonic TZ1(1GB SD)
playmaker
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka