10 Mega na 1/2,3 palc. cipe ??!! - áno, kompakty pre r.2008

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr1968 8. 1. 2008 13:15

Mě je to také (jedno) Ale když potom zmenšuju všechny fotky pro fotolab na 1800x1200 tak je to vopruz :mrgreen: :mrgreen:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ganec 8. 1. 2008 14:03

Petr1968 píše:Mě je to také (jedno) Ale když potom zmenšuju všechny fotky pro fotolab na 1800x1200 tak je to vopruz :mrgreen: :mrgreen::/quote]
Ak to robis v photoshope osobitne pre kazdy obrazok, tak sa ti ani necudujem...
Napr. v IrfanView mas na to Batch tool.

Petr1968 píše:V noci je šum i a na 10x15 A kompakty,kde nejde manuálně nastavit ani ISO jsou totálně v háji /quote]

Daj si v noci fotak na stativ, nastav si nocnu scenu a minimalne ISO.
A fotaky bez manualneho ISA sa mozno uz ani nevyrabaju (ci hej?), ved dat to do menu je len softwarovy problem a nic zlozite pri tom netreba riesit...

centsm: to prirovnanie s autom sa mi pacilo :-)

irmo: mas daku linku na konstrukciu snimacov? Dako neviem nic najst .. aspon nikde ani zmienka o mikrososovke...
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 8. 1. 2008 14:10

Ale vyrábějí :mrgreen: :mrgreen: Nikon Coolpix L12 :cry:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod FrankRyba 8. 1. 2008 15:17

suhlasim s centsm, trafil kliniec po hlavicke aj s tym prikladom babicky a benzinu :o)) A kompakty kde nejde nastavit manualne ISO su ojedinele.
FrankRyba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 8. 1. 2008 15:27

centsm píše:Můžete sebevíce plakat, že Vašemu autu stačí 85 octanový benzín, když se stejně nikde neprodává pod 91. Vy jej sice nevyužijete, ale musíte jej koupit.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 24. 1. 2008 13:58

irmo píše:ganec, sry neviem naspamet tak som skusil dpreview a tam je len toto: http://www.dpreview.com/learn/?/Glossar ... ses_01.htm
Zaviedlo to tusim sony pod oznacenim HAD CCD takze skus googlit s tim. Ide o uz dost staru technologiu, ale stale sa zdokonaluje ;-)

Microlenses:
A pouziva sa to aj u beznych kompaktov?
Podla tejto novinky (Canon Digital Rebel XTi SLR):
http://www.digitalcamerainfo.com/content/Canon-Announces-Updated-Digital-Rebel-SLR-17340.htm

In addition, Canon claims, that they have added micro-lenses over every pixel that focus the light, leading to better low light performance.

mi to pripada, ze sa to dodava len zriedka, ked to "Canon vychvaluje" ako cosi nove...
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 24. 1. 2008 14:10

pokial viem tak je to bezne ....., napr vsetky priemyselne kameri to maju uz davno, aby mohly zachitavat aj tmave sceni a optika tam stoji za ......

Marketing a oblbovanie (ciastocne zavadzanie) je bezni trik ;-), ale je mozne ze DSLR to donedavna nemali kvoli kvalite, neviem presne.

A v tej vete co tam mas napisane sa nikde netvrdi ze je to nove, iba to ze canon tvrdi ze pridal mikrolens na svoj nimac (ostatne znacky uz to mozu mat dlho)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 24. 1. 2008 16:18

.. len ci je to bezne aj v digitalnych kompaktoch...
A ak, tak ci vo vsetkych, alebo len "u vyvolenych firiem" alebo "v drahsich typoch" (skor si myslim).
A ak len v tych drahsich, tak ci to naozaj stoji za to.
No to sa asi nedozviem .. mozem len hadat a "citat medzi riadkami".
A mozno v tej sprave je dolezite to, ze to dodali "pre kazdy pixel" (z toho vyplyva, ze to predtym fungovalo len na niektore :-) )

Zeby prave Canon bol pozadu? To sa mi nezda.
(aj ked .. mozno na DSLR to doteraz (napr. do 10 MPix) nemalo citelny prinos...)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 24. 1. 2008 16:39

no sony to ma urcite vo vsetkych aj tam najdes to oznacenie HAD ;-). Dokonca aj v tich lacnich ....

Ci to stoji zato, hmm asi ano ked to robia :) u dlsr skorej nie ako ano u kompaktoch hej (kvoli pomeru citlivich ploch a ploch kde niesu senzori) a casom to budem mat mensi a mensi vyznam ....
Medzeri medzi senzormi zmensit asi moc nejde, a kompakty maju ten isty pocet pixelov pri 6x mensi snimacoch ;-).

IMHO canon je vo vela veciach pozadu ....., Ked tak spomynam ake firmy priniesli ake vynalezi tak canon vobec nevinika v novinkach. (taky carl-zeis, fuji ma toho na konte urcite viacej :))

A teraz protiotazka, trapita aka technika je pouzita v tvojom fotaku, kdo ju vynasiel alebo to ako foti???? :)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 26. 1. 2008 21:37

už len z toho názvu - microlenses som dosť mimo. Chcel by som reálne vidieť, čo pod tým myslia. :?
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 28. 1. 2008 15:11

TA píše:[color=blue]už len z toho názvu - microlenses som dosť mimo. Chcel by som reálne vidieť, čo pod tým myslia. :? :/color]

podla tohto obrazku Obrázek Microlenses by mali koncentrovat svetlo len na snimac.

Kedze je to obrazok popisujuci SuperCCD (aj ked SR typ, kde su vlastne 2 snimace na jednu mikrososovku), tak predpokladam, ze (aspon) u Fuji by to mal byt standard.

No nie som si isty, ci ich pouzili aj u F50fd (prva verzia 12MP senzoru), kedze v porovnani s F31fd (na ISO 3200, lebo inak su rozdielne velkosti) vyzera vystup o cosi horsie (najma fialove flaky):
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf50fd/page6.asp
kedze nova F100fd (s novsim 12M senzorom) ma vraj vacsi dynamicky rozsah...
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 29. 1. 2008 08:38

pokial ja viem tak fuji to nepouzival, rozhodne asi patri k poslednim co to zavadzaju .... (f30 to este nema tusim takze ani f31,f40,f50 by som to neocakaval, ale mozno u f100fd, s100fd je to ta syper novinka na zvacsenie DR)

Obrázek

zhladom nato, ze zbiera svetlo nad 1 snimacom iba, tak nemoze sposobovat aberaciu, druh sumu a ine klasicke zavady (takcitak to dopada na 1 senzor tzv naboj)
Ale kedze vyrobyt nieco tak male je velmi komplikovane vacsinou sa jedna but o tekute, polymerove alebo ine sosovky nie s najlepsou priepustnostou svetla a preto ich prinos moze byt viac nez otazni a velmi roznorody. (toto sa uz mohlo zmenit nesledujem to briebezne ;-))
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 16. 2. 2008 11:38

na to, koľko stoja niektoré dnešné najdrahšie kompakty a čo ponúkajú, môže byťn DP1 konkurencieschopná
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vai 16. 2. 2008 16:07

Pochybuji... vzhledem k ceně v librách £ 550 * 33,73 = 18551 Kč, to pak může být u nás v obchodech klidně i přes 20 tis.
Vai
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka