CANON rozdily mezi (850 is a 950 is)-(860 is a 960 is)HF-DC1

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Chose 13. 12. 2007 14:09

Poradite mi nekdo?nejak zacinam z techto ctyr fotaku gulas v hlave.a mate nekdo zkusenosti s externim bleskem HF-DC1.poradi si treba s kourovou mlhou v klubech?
---5110-t10s-dancal-motorola amio-j5-panasonic GD93-SX1--------3310(po kradezi the SeXy ONE) ted N 70 + 1 Gb Kingston + Koss Porta Pro ---
Chose
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FrankRyba 13. 12. 2007 15:40

850IS je 7,1 MPix-lovy a 860IS je 8,0 MPix-lovy fotoak, oba su sirokouhlace, cize maju objektiv 28-105 mm (3,7xzoom),
950IS je 8,0 MPix-lac a ma objektiv 35-140 mm (4xzoom),
960IS je 12,1 MPix-lac ma objektiv 36-133 mm (3,7xzoom).

Momentalne strasne "letia" sirokouhlace, 850IS uz nezozenies, nahradil ho 860IS, ten ma az 3 palc. display s rozlisenim 230 000 pix., no nema opt. hladacik (ako jediny z uvedenych). V recenziach zo spominanych 4 najviac vychvaluju 860IS hlavne kvoli tomu ze ma sirokouhly objektiv, no aj 950IS chvalia uzivatelia. Titanovy 960IS sa zda ze nie je az tak moc rozsireny, no z hodnoteni jeho uzivatelov sa zda ze su s nim tiez spokojni. Kazdopadne, vsetky IXUSy su v danej triede - ultrakompaktov/kompaktov automatov najvyssia spicka.

Zalezi len na Tebe, co chces fotit - ak krajinky, architekturu ci v interiery skupinu priatelov je velmi vhodny sirokouhlac 860IS. Ak pozadujes vacsie priblizenie tak 950IS so 4xzoomom, ak k tomu mienis robit este aj vyrezy, tak 960IS. Vyber je len na tebe.

Ohladom ext. blesku ti neporadim.
FrankRyba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kargu 6. 1. 2008 20:02

Když je tu řeč o Ixusech, který z dvojice 800 IS a 950 IS považujete za lepší? Je v nich nějaký markantní rozdíl kromě počtu MPix?
Podle toho, co tak různě čtu, by bylo lepší koupit tu 6 MPix 800IS než 8 MPix 950IS ???
Jsem úplný laik tak vůbec netuším. :oops:
kargu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FrankRyba 7. 1. 2008 14:32

to kargu: no, objektivy maju uplne rovnake, telo tiez, 950IS ma podstatne lepsi display - nechyta cmuhy ani skrabance a ma rozlisenie 230000 pixelov. Mechanicky ked som ich porovnaval (aj ked telo a ovladace su rovnake) je na tom podstatne lepsie 950IS - tlacitka su bez vole, nevrzu. 950IS ma navyse dotykovy kruhovy ovladac - dobra vychytavka hlavne pre ovladanie vecer a dalsie funkcie - face detektion (FD)-zaostrovanie na tvare, triedenie fotiek do kategorii, potlacenie javu cervenych oci priamo vo fotaku, triedenie fotiek do kategorii apd apd.

Co sa obrazovej kvality tyka - su na tom v konecnom dosledku dost podobne, maju rovnaky cip, no 800ka 6 MPix a 950ka 8 Mpix, takze povedzme na ISO400 (kriticka hodnota u kompaktov s CCD cipom) 800ka ma dost viditelny sum vo forme ostreho zrna, 950ka ho ciastocne zehli, takze nie je az tak do oci bijuci. Zavisi teda ci ste "pixelmaniak" a sledujete/tlacite fotky pri vyssich citlivostiach (od ISO 400) v pomere 1:1 a zaroven ci vam "vyhovuju" viac fotky s vyssim sumom (zrnom) ale zato ostre a s detailami, alebo fotky s mensim sumom ale troska s vyzehlenymi detailami a ostrostou ... Ak to druhe, tak 950ka ... osobne som mal moznost s nou nafotit kopu fotiek a mozem povedat, ze fotky na ISO400 v interiery su pri prehliadani 1:1 dost zasumene, takze ja som nebol spokojny. Myslim, ze momentalne su na trhu fotaky, dokonca aj z IXUSov, ktore robia v rovnakych podmienkach lepsi job - myslim sirokouhly IXUS 860IS, ktoreho problem vsak je neostrost hran a rohov pri sirokom ohnisku.

Ja osobne cakam na nastupcu IXUSu 950IS, predpokladam ze podla vyvojovej postupnosti by to mal byt 10-megac avsak s cipom o velkosti 1/1,8´ palc. (rovnaky mal IXUS 900Ti), takze by na tom so sumom mal byt lepsie ...
FrankRyba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kargu 7. 1. 2008 22:28

to FrankRyba: díky za odpověď . A kdybyste mohl srovnat Panasonic Lumix FX33 s IXUSEM 950 IS, který by podle Vás vycházel líp?? Panasonic je širokoúhlý, což je spíš + , ale jak je to při srovnání těch dvou s kvalitou fotek?
kargu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FrankRyba 8. 1. 2008 10:08

to kargu: kedze ja stale preferujem skor vacsi zoom pred sirokouhlym, tak ja osobne by som jednoznacne bral IXUS 950IS. Okrem toho, Panasonici su "hardwarovo" skvele, uplna spicka v kompaktoch - skvele spracovane a kvalitne telo a ovladace + vynikajuci objektiv Leica atd atd. Lenze firmware od Panasonicu je na figu - Panasonici sumia zo vsetkych kompaktov suverenne najviac a preto firmware zehli sum agresivnejsie nez u inych znaciek. Preto uz na ISO200 (cistocne) a hlavne ISO400 je to skor uz akvarel nez fotka (pri pohlade/tlaci 1:1). Ked si zoberieme fakt, ze ich najnovsie typy maju najnizsiu nastavitelnu ciltivost ISO100 (nie ako u inych 50-80), tak je to o to vacsia skoda ... Ved si zoberme Leicu - je to identicky fotak s Panasonicom, iba firmware maju vlastny a prave preto su ovela lepsie nez Panasonici, bohuzial su dost drahe. Ako vravim, Panasonici su hardwarovo TOP, no firmwarom a sumom su slabe, takze potom je to suma-sumarum len priemer. Naproti tomu, Canon vseobecne, sumi menej a sum nepotlaca (nerozmazava) tak agresivne ako Panasonic, skor ho nechava a potom sa da odstranit softwarovo.

Zavisi vsak, ci ste spominany "pixelmaniak", alebo bezny uzivatel prezerajuci/tlaciaci fotky pri vyssich citlivostiach (od ISO400) v mensom formate nez 1:1. Ak ano, a navyse chcete fotit krajinky, architekturu, ci v interiery, tak je aj sirokouhly Panasonic pre Vas vyborny. Ak ste "pixelmaniak" a fotite uvedene sirokouhle motivy, tak by som Vam radsej nez Panasonic vrelo odporucal Canon IXUS 860 IS (sumom aj celkovo je podstatne lepsi nez FX33 a ine Panasonici). A ak chcete vacsi zoom, tak Canon IXUS 950 IS je ta spravna volba - ma skvely objektiv so 4xzoomom.

Vcera som zalozil na fore tu aj na fotografovani.cz diskusiu na temu: "10-mega na 1/2,3 palc. cipe ??!! - ano, kompakty pre r.2008". V tychto dnoch totiz prisiel sok - vyrobci Samsung a Casio na veltrhu CES2008 predstavili nove kompakty pre rok 2008. Bohuzial, trend zvysovania poctu megapixelov na malych CCD-cipoch pokracuje a je to pomaly na zaplakanie. Pocet megapixelov sa totiz nezvysuje priamoumerne so zvacsenim plochy cipu, co ma za nasledok rapidne zvysovanie sumu na coraz mensich citlivostiach. Tieto nove kompakty budu sumiet uz na relat. nizkej citlivosti ISO200, nehovoriac na ISO400. Preto Vam radim - vyberajte rychlo zo sucasnej ponuky pokym je z coho, lebo novsie a novsie kompakty su stale horsie a horsie, bohuzial. Ja sam uvazujem, ze zoberiem IXUS 950 IS, resp. 860 IS, alebo nieco s vacsim zoomom a manualnymi funkciami ako napr. Canon PS 650 IS, ci G-rady (G7/9).
FrankRyba
Návštěvník