Olympus Mju 750... nebo něco jiného???

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod vratu 30. 9. 2006 10:25

Ahoj lidičkové...

Tak jsem se rozhodoval mezi třemi přístroji:
Sony Cyber-shot N1
Canon IXUS 800 IS
Olympus Mju 750

No po přečtení recenzí a porovnání snímků, mi příjde že nejlepe na tom je asi Olympus, ale to je názor velkého lajka!

Proto bych chtěl poradit... tedka mám Mju MINI a jako fotky nic moc. Nejhorší to je když jsou tmavší podmínky tak to neumí fotit vubec a při vypnutém blesku nelze vytvořit ostrej snímek :?

Prosím poradte... děkuju!!!
KEEP SMILING !!! :mrgreen:
vratu
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 30. 9. 2006 10:41

no vseobecne s kompakty fotit za spatnych (tmavych) podminek moc nejde, takze tam bych necekal zadne zazraky.
blesky take nemaji velky vykon...
Ale kdybych teda mel rict jeden z techto, tak canon IXUS. Ma nejspis optickou stabilizaci (podle IS), takze to ti trosku pomuze, navic ixusy foti velmi slusne
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod USER47 30. 9. 2006 12:19

Mjučka teď nejsou nic moc. Z těchto bych rozhodně zvolil ten IXUS. Ale ve tmě nebo šeru bez blesku se stejně nechytáš.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vratu 15. 10. 2006 08:40

No takže jsem se plne rozhodnul pro Canona!!! :D

Ale ted zase rozhoduju mezí 800 IS a 850 IS :)
je neco co by 850 neměla nebo na tom byla výrazně hůř než 800
Hodil jsem si je do srovnání a nějaké odlišnosti tam jsou, bohužel, já lajk jim vubec nerozumím :mrgreen:
vratu
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Insan!ty 15. 10. 2006 10:28

oba dva jsou hodně dobré..
850IS má to co vždy nový model - o 1MPx víc (7MPx proti 6MPx), LCD displej s větším rozlišením (207tis proti 173tis), o chlup jinou ohniskovou vzdálenost 28 -105mm proti 35 - 140 mm. trošku jiný přepínač režimů - 850IS má kolečkový, 800IS má posuvný..
Takže záleží na cenovém rozdílů a financích.. Já jsem viděl rozdíl cca 1tis kč, takže bych spíše volil 850IS, ikdyž bych byl mnohem radši, kdyby měl jen 5MPx..
Insan!ty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vratu 15. 10. 2006 10:47

Oki dobře :) no já bych raději 850IS kvuli lepšímu displeji, to je pro me asi největší rozdíl :oops: jo a s temi tlačítky máš také pravdu a více sympatické mi to je u 850IS :)

takže už jen šetřit anebo být velice hodný, aby mi ho přinesl Ježíšek pod strom :roll:
vratu
Návštěvník

Odeslat příspěvekod proof 15. 10. 2006 11:07

No, těžká volba. 800 IS je prověřena časem a recenzemi (Highly Recommended na dpreview.com). Myslím, že si získala velkou oblibu. Na druhou stranu 850 IS začíná už na 28 mm, což je výborné pro krajinky apod. Ještě je tu možnost 900 Ti v titanovém provedení (v zahraničí stojí jako 850 IS, ale u nás je o cca 1000 Kč dražší), ale ten už má 10 MPix, což je spíše nevýhoda. Asi bych počkal na více recenzí. Každopádně jsou to všechno dost malé a drahé foťáky. Ale pokud si ho můžeš dovolit - proč ne?

Recenze na 800 IS: http://www.dpreview.com/reviews/canonsd700is/
proof
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vratu 15. 10. 2006 11:33

Jej... děkuji ti za odkázek. No recenze jsem nenašel na 850IS jeste nejak nejsou :( ale myslím že v podstate budou na tom podobně ne :P no me u 800 vadí hrubej displej a připlatit si 1000 už není tak mnoho.

Toho titanovýho neci :evil: řekl bych že už je to zbytečný! Ale zase je lehčí :twisted:
vratu
Návštěvník