Panasonic MEGA stabilizátor?!

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Lukáš Slovák 19. 3. 2006 15:17

prosím poraďte někdo...

mm nový LS1 LUMIX no a když dám u stabilizátoru "DEMO" a foťák položím na stůl, tak jak píše stabilizator off, tak se schválně dost pohybuje obraz (to chápu), ale jak pak skočí na on, tk se stejně malinko chvěje - dělá vám to taky nebo mám špatný kus? když jsem se snažil přes zoom zaměřit vzdálený zámek n dveřích, tak jsem se zaplým stabilizátorem viděl, že se mi ten zámek malinko plynule pohybuje v rámečku zaostření na displeji :(
Lukáš Slovák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mickaelb 19. 3. 2006 15:28

Plynule se ti pohybuje prave kvuli tomu stabilu, kdyz si ho vypnes tak se bude "cukat" :)
mickaelb
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 19. 3. 2006 20:36

Ježíšmarijá, chlape, to na co koukáš je DEMO, takový video, které ti předvádí funkci stabilizátoru. To není žádné focení.

Zkus třeba někdy mrknout do návodu.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod TA 19. 3. 2006 22:19

ak fotíš s fyzicky stabilizovaným foťákom ( = keď je položený na stole, pripevnený na statíve ), tak sa odporúča vypnúť stabilizátor.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lukáš Slovák 20. 3. 2006 09:00

no Pety - to není video - pracuje s tím co vidí... a právě když se napíše on (stabilizator on) tak se obraz stejně pomalu posouvá (je to řádově moc lepší než když je off) ... no a právě říkám - měl jsem foťák v ruce, ležel jsem v posteli, je fakt že se mi malinko ruce třepaly, ale prostě zaměřený zámek dveří (+na zoomu) mi pořád jakoby slabě jezdil v tom zaměřovacím čtverečku....

asi je zkusím v DATARTu překecat, abychom zkusili zapnout kousek co mají ve vitrínce, nebo nevím :-(
Lukáš Slovák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 20. 3. 2006 09:12

Dobře, pracuje s tím, co vidí, ale pořád je to DEMO. Stabilizátor se na stativu nebo při jinak upevněném přístroji vypíná, to za prvé. Za druhé těžko můžeš čekat, že ti ustabilizuje celé sekundy, než se nabažíš prohlížení dema.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lukáš Slovák 20. 3. 2006 10:12

díky moc za odpověď - je fakt, že jsem ještě nic pořádně nefotil - venku v tom mrholení se mi to nechtělo pokoušet
Lukáš Slovák
Kolemjdoucí