Pansonic FX-7 / automatické otáčení fotografií

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Thelvin 1. 1. 2006 20:17

Dříve jsem vlastnil fotoaparát Canon a když jsem fotil vždy se mi v počítači zabrazil správný náhled fotografie, ale bohužel mám problém s Panasonicem FX-7. Když fotky uložím do počítače a chci si je prohlédnout, tak je bohužel musím pořád otáčet do správné polohy. Nevíte někdo náhodou jak na to. :shock:
Thelvin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mickaelb 1. 1. 2006 20:31

Nijak, nic s tim neudelas...leda zkusit pouzit nejaky jiny prohlizec fotek, nektery detekuj to otoceni, nektery ne...
mickaelb
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 1. 1. 2006 21:26

Pravdepodobne ten tvuj CANON mel sensor pootoceni fotoaparatu takze automaticky otacel i fotky. Ten panasonic to nema takze to musis delat rucne v PC.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Otass 1. 1. 2006 22:44

Jo, je to tim senzorem... Panasonic tohle vyuziva od modelu FX8
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Thelvin 2. 1. 2006 17:01

A náhodou nevíš který program to detekuje.
Thelvin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 2. 1. 2006 17:16

Nedetekuje, ten fotak to dela automaticky na zaklade dat ze senzoru. Pokud to tvuj fotak primo nepodporuje tak mas smulu a musis to udelat sam.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Thelvin 2. 1. 2006 20:28

V manuálu je napsáno že prohlížeč musí podporovat formát EXIF a pak prohlížeč rozpozná správné nastavení fotografie, ale nevím který prohlížeč to umí :shock:
Thelvin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goodoldalex 3. 1. 2006 00:14

XnView napriklad.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Thelvin 3. 1. 2006 16:50

tak bohužel automaticky to nefunguje :shock: , ale dík
Thelvin
Kolemjdoucí