od tomashr 22. 1. 2023 08:37
Nějak jsem nezachytil, ale bavíme se jen o cenách za nové? Protože v bazarech RX100V(A) zas tak drahé není, mají u škody za cca 15k, na mpb v EU je teď jeden za 14k, ale byl i levněji (uvádím jen bazary řekněme garantované s reálnými zárukami, neřeším vyložený secondhand).
Z mého pohledu pokud by to Sony vycházelo fakt jako ideální volba, tak mi zas tak nedostupné nepřipadá...
S to "optimálností" si upřímně až tak jistý nejsem, jak tu čtu vývoj názorů, tak si myslím, že by vhodně volený malý MFT s výměnnými skly možná seděl více, ale to už je jiné téma..
Jo a ještě jedna poznámka - taky tu párkrát padlo LX100 od Panasonicu... Za mne sice v několika ohledech dobrá volba, ale určitě LX100II, do první LX100 bych dnes už nešel. Má lepší snímač (vyšší rozlišení, ale i lepší vlastně všechny vlastnosti, prostě novější), lepší ovládání s dotykovým LCD a USB nabíjení - tyhle tři věci jsou za mne primární a závažné. Ale jsou i další drobnosti a když se to nasčítá, tak mi to vychází na verzi II hodně jednoznačně.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz