V kruhu se začínám točit, s tím souhlasím

, protože každých 30minut mám pocit, že ten druhý model je lepší volba

U Canona se ale bojím, že sice možná bude točit lepší video, ale nízká výdrž baterie to celé znehodnotí do té míry, že z obav o úplné vybití ty videa ani točit nebudu. Určitě bych si pořídil druhou baterku, ale mám strach, aby to stačilo, ačkoliv jedna vybitá baterie už by mohla být varování..."teď už jen fotky a s rozmyslem", což je do určité míry výhoda

Zajímala by mne praktická zkušenost, myslíte, že na jednu baterku se dá natočit třeba 10minut a k tomu přidat 100 fotek? ... to by mi asi stačilo.
Ad polarizační filtr: Dřív jsem jej neměl, tak jsem fotil s D3100 vše bez a fotky za slunečna a pár mráčkama byly dost často takové mdlé, vypálené, pak sem si jej pořídil a řekl bych že fotky v horách ve většině případech zlepší, jsou zřetelnější, více barev, prokreslená obloha - zdají se mi více reálné než fotky bez filtru. Někdy ale při nejvyšším efektu to až přehání, zatemní oblohu a rozzáří krajinu, a v některých případech to hodně zkazí, že obloha zfialoví, bohúžel, i když je D3100 zrcadlovka, tak občas to vidím v hledáčku jinak, než je výsledná fotka. Vím, že efekt polarizace kromě natočení filtru záleží na směru svitu slunka - největší efekt, je tuším, když svítí z boku.