Fujifilm X20

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod PavelDS 29. 7. 2013 23:09

Ale pokud jde o dojem z fotky a charakter fotky, tak to plichta není. A primárně jde o foťák, ne kameru.
PavelDS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Erikkko 1. 8. 2013 21:34

Petr Luňák píše:Ja tam kupoval sluchatka, ne zrovna levna.Vse v poradku. Je to ale uz asi treti rok, takze se mohlo ledacos zmenit. Nicmene se da koupit fotak i jinde, levnejsi.
Pokud ses zkusenejsi a dokazes zuzitkovat vyssi dynamicky rozsah, co umi X10, pak bych volil ten. Respektive krome nizsi ceny je to ten hlavni uvod, proc mi prijde X10 fotograficky lepsi. Take ma X10 lepsi zpracovani jpegu, X20 ten obraz vice patla.

aj ja som nasiel X10 najlacnejsiu na k24.cz, je naozaj mozne kupit ho este lacnejsie ako 8600 Kc?
Erikkko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 2. 8. 2013 08:07

jestli máš někoho v Anglii, tak za 255£ :-)
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Erikkko 2. 8. 2013 08:10

myslim ze by sa niekto nasiel a ako je to so zarukou?
Erikkko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oniiicek 2. 8. 2013 14:27

motodriv3r píše:Ahojte,
chtěl jsem se zeptat, co je lepší volba x10 nebo x20? x10 v akci s pouzdrem a kartou je za 13000 a x20 s pouzdrem a kartou za 14000, to je jenom o 1000 vic, ale zase nemá exr, jak by jste vybrali vy?

Díky

Ak by si mal mať cenu takmer rovnakú, bral by som X20. No ak by som ušetril kúpou tých 4 000 - 5 000 bral by som jednoznačne X10 ;-).

Erikkko píše:aj ja som nasiel X10 najlacnejsiu na k24.cz, je naozaj mozne kupit ho este lacnejsie ako 8600 Kc?

No jedine z bazáru :-) . Ja som minule videl za 280 € a v záruke. Ale či bol kradnutý, alebo nejak poškodený neviem :D.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://ok-fotografia.blogspot.sk
http://software-elektronika.blogspot.sk
oniiicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cumber 20. 11. 2013 18:27

Zdravím majitele těchto strojků a obracím se na vás s dotazem.
Když mazlika zapnu a vezmu lehce za objektiv,tak je na něm vůle.Nijak veliká ale zase ne mini a tak vás chci požádat,jestli to můžete vyzkoušet a napsat,jak se ta věc má chovat.Jestli mazat do servisu nebo v klidu fotit.
Dík předem za info.
cumber
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 20. 11. 2013 20:12

Mam X10, pritelkyne X20. U obou je velice mala vule objektivu. Celkovy "vykiv" odhaduju ani ne na 1mm.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cumber 20. 11. 2013 20:37

Dík,takže to neřeším a poklidně si fotím. Jen až půjdu kolem nějakého fotoobchodu,nechám si X20 předvést jen tak pro klid duše. Ale když je ta vůle vlastností,tak není co řešit.
Ještě jednou dík.
cumber
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cumber 14. 12. 2013 13:02

Tak jsem tu vůli vyzkoušel na novém strojku a hned jsem jim v prodejně mazlika nechal. Za tři týdny jsme zase spolu a skoro bez vůle. Mít jen jeden foťák,tak bych se asi usmutnil,naštěstí XE 1 makal spolehlivě. Do kapsy se ale nevejde sni náhodou,to mazlík zase jo
cumber
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Big.T 1. 6. 2014 23:26

Po delsim laborovani co dalsiho k DSLR jsem dospel k rozhodnuti koupit X20. Co me ale rozladilo, je recenze na dpreview a srovnavaci vystupy s Can G15 a Oly XZ-2 a to jak z jpeg tak z raw http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x20/13. Jsou jaksi rozplizle, neostre ... Ted dosti vaham. Dela to to kritizovane odsumovani, ci co?
Big.T
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 2. 6. 2014 00:38

V JPEGu X20 v základním nastavení dost odšumuje, ale to třeba XZ-2 taky a jde to snížit. V RAWu pak záleží dost na konvertoru, ten použitý na DPR není pro RAWy z Fuji zrovna nejvhodnější. Stejně mi ale nepřijde, že by byla X20 v RAWu o moc horší, detaily jen nejsou tak výrazné, ale jsou tam, takže bych jen použil silnější doostření.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Big.T 2. 6. 2014 07:35

Tak snad to bude tim odsumovanim. Co by me ale zajimalo, je, jak se chyta ve zhorsenych svetelnych podminkach, kde je dost kontrastni scena. Chtel bych ji k DSLR na foceni koncertu, kde si obcas nelajsknu se zrcadlem do kotle silicich metalistu vlezt. Jsou z toho kotle ale nejlpesi momentky. :-D A samo ze na street. ;-]
Big.T
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 2. 6. 2014 15:18

Na vysokých citlivostech je o něco lepší starší X10, akorát je u ní zpracování RAWů ještě problematičtější (ale taky se dá). Druhá věc je, který z těch foťáků zvládá líp ve špatnym světle ostřit, to by mohl říct Reign, který je oba měl. Nebo je tu Olympus XZ-2, který má proti Fujinám lepší světelnost a snímač podle fotek co jsem viděl někde mezi X10 a X20. Jestli ale budeš fotit hlavně na široké ohnisko, byla by myslím vůbec nejlepší Sony RX100, ten 2-3x větší snímač oproti výše zmíněným foťákům je zkrátka znát.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Big.T 2. 6. 2014 16:41

Tak to jsi me moc nepomohl. Ale je pravda, ze xz-2 jsem mel puvodne take v merku. Jen mi tam chybi alepson pruhledovy hledacek. Co se tyce te RX100, tak ta je uz mirne nad rozpocet. A mas pravdu, nejpouzivanejsi (pri koncertech) by bylo to siroke ohnisko, kde by se ten mensi cip (proti RX100) dal snad zachranovat svetelnosti.
Naposledy upravil Big.T dne 2. 6. 2014 21:21, celkově upraveno 2
Big.T
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 2. 6. 2014 21:11

af má jednoznačně lepší x20 ale výstup děs, s x10 jsem mnohem spokojenější a se zpracováním rawu nemám problém... Ganec tuhle postoval nějaký update pro lightroom a to už byly rawy z x20 koukatelné

Jinak samozřejmě vede Sony rx100, akorát mně tragicky nesedl do ruky, takže vypadl hodně rychle z výběru
reign
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka