Přenos fotografií

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod agota 5. 9. 2012 14:03

Prosím poraďte. Mám Olympus SZ-10. Před několika dny (po více jak roční bezproblémové spolupráci) mi odmítl automaticky přenést fotky do PC. Pak se mi to nějak (nevím jak) podařilo, ale přenesly se i ty dřívější (celá karta). Dnes opět odmítá spolupracovat. Přeinstalovala jsem tu část týkající se přenosu fotek, zkontrolovala co se dalo a pořád mi to hlásí, že nejsou nové fotky k přenesení. Kde jsem udělala chybu??? Díky!!!
agota
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ziki 5. 9. 2012 17:36

Nemám sice Olympus, ale Canon. A u Canonu to funguje tak, že fotky které se již zkopírovaly do počítače, se pří následujícím kopírování nových fotek nekopírují (je tam samozřejmě i možnost zkopírovat všechny fotky z karty). Pokud jste již zkopírovala/přenesla všechny fotky z karty, tak je logické, že nejsou nové fotky k přenesení (fotoaparát pomocí atributů fotek a vlastních souborů na kartě ví, které fotky jsou již zkopírované do počítače). Zkuste nafotit nějaké nové fotky a pak je přetáhnout do počítače.
Mimochodem doporučuji velkou opatrnost při experimentech a nejlépe si někde přes čtečku karet zálohujte obsah paměťové karty, ať tu brzy nemusíte psát dotaz ohledně omylem smazané karty ;-).
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod agota 5. 9. 2012 18:17

Canon jsem měla dříve, tam byl přenos fotek naprosto bezproblémový a moha jsem si navolit co jsem chtěla. U Olympusu to jde automaticky.
Zkusila jsem naformátovat jinou kartu a pak se nová fotka přenesla bez problému. Tak nevím jestli není problém v té kartě.
Zlatej Canon, asi se k němu vrátím.
agota
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T-Lama 5. 9. 2012 18:21

Druhá možnost je kopírovat to z karty ručně a po kopírování jí celou smazat, nevidím jediný důvod přenášet vždy jen část fotek a nechávat staré fotky na kartě.. :roll:
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod khonsun 5. 9. 2012 19:41

T-Lama píše:Druhá možnost je kopírovat to z karty ručně a po kopírování jí celou smazat, nevidím jediný důvod přenášet vždy jen část fotek a nechávat staré fotky na kartě.. :roll:

Napr. proto, abych ukazal, ktery had me ustknul, nebo jaky nuz potrebuji nutne koupit....
Za 21 let mi bude 100.
khonsun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod agota 6. 9. 2012 14:41

Díky za rady, ale bohužel můj problém to neřeší.

T-Lama: Co to je "ruční kopírování"?
agota
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T-Lama 6. 9. 2012 16:09

Tím myslím, že to nenecháváš na softwaru, ale prostě si otevřeš obsah karty jako složku, vybereš všechny soubory a zkopíruješ je jako cokoliv jinýho do složky, kterou si sama vytvoříš/vybereš, místo toho, aby to dělal program ..
Oproti rozmarům programů, které mají občas špatnou náladu, tohle funguje naprosto spolehlivě. :-)
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martinsip 6. 9. 2012 16:19

Tak to dělám taky a je to mnohem mnohem rychlejší
Peugeot 308SW 1,6HDi 2010, Fiat Marea Weekend 1,9JTD 2003
Honor magic5 Pro
martinsip
Návštěvník