Canon G12 vs Nex 5N

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod atan 12. 8. 2012 13:15

prosím myslíte si,že si hodně polepším když vyměním Canon G12 za SONY Nex 5N v setu 18-55 mm + 16 mm ( http://www.megapixel.cz/sony-nex-5n-cerny-18-55-mm-​16-mm#utm_source=adwords&utm_medium=cpc&utm_campaig​n=Vlastni&utm_content=skladem )
Vím ,že bych si měl pomoci s hloubkou ostrosti vzhledem k velikosti čipu. Video mě nezajímá,...
Fotím pouze do JPEGu ? Focení family převážně ...
Děkuji za případné reakce
atan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 12. 8. 2012 14:43

Nevim jestli hodne, protoze to je dost zavisle na tom co, kde a jak se foti, ale potencial ma NEX lepsi, jak G12.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 12. 8. 2012 17:25

kdyby si Ganec udělal čas na téma ve kterém vyniká, tak by ti mohl celkem úspěšně NEX rozmluvit ve prospěch lepšího setu za stejné či menší peníze. Jinak má NEX smysl pouze v případě, že to s tebou někdo za G12 přímo vymění- těla mají Sony O.K., ovšem objektivy buď nejsou, nebo nestojí za nic (zrovna případ toho pancaku 16mm, seťák je taky to momentálně nejhorší na trhu)
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod atan 12. 8. 2012 18:14

No je to nahrada k EOS 60D.

Nemyslim si ,ze 16mm je spatne sklo ,jak se rika. Asi bych stejne vzal 50mm od sony ,nebo bych rovnou pouzival pevnou od Canonu 50mm II ..
Jak rikam ,laka me velikost cipu a stim i spojena HO ... a hlavne velikost kompaktu ...

Mel jsem i Panasonic G3,ale ten jsem vratil hned ten den,proto bych radeji slysel nejaky postrech uzivatele ...
atan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod file12 12. 8. 2012 19:01

16mm je v krajich slabej ale ja na tomhle ohnisku stejne na 5,6 clonim. A ten setak je uplne normalni kvality. Urcite to neni blato. Me. Nicem neomezoval. Ale protoze jsem nemel v planu kupovat k nexu vix objektivu,vymenil jsem ho za RX100.
file12
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 12. 8. 2012 20:03

http://www.photozone.de/sony-alpha-aps- ... ex?start=2
http://www.photozone.de/sony-alpha-aps- ... ex?start=2

Mimochodem, taky bych spíš než NEX bral RX100 - kvůli velikosti... A jako doplněk k DSLR Canon bych neřešil nic jiného, než jejich nový CSC bez ohledu na finance a případné kvalitativní rozdíly oproti konkurenci.

Nechceš nějak rozvést, co ti vadilo na tom Panáku?
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod atan 13. 8. 2012 06:42

No G3 - nevím jestli jsem byl namlsaný z Canon 550D,nebo pak z 60D ,ale ovládání a celkové zpracování mi silně nevyhovovalo ... Byla to jak plastová hračka . Proto jsem pak raději vzal tu G12 ,tu jsem znal alespoň trošku od kámoše ..

Jak říkám toho NEXe chci hlavně kvůli 50mm a hloubce ostrosti . I Sigma už dělá nějaké světlá pevná skla ,pro mé účely to bude stačit ,co se kvality objektivu týká !

Na Photoz.... nechválí žádné široké skla ,navíc v ceně okolo 5-6000kč :)

Navíc vždy můžu na NEX nasadit objektivy z Canonu ...

-- 13. 8. 2012 07:47 --

RX100 - nechci má malý snímač - to bych si z HO moc nepohl ,atd ..... ;-)
atan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 13. 8. 2012 07:11

to ne, o tom žádná... Dorazí tě barvy, Sony leze přesně opačným směrem než Canon. K objektivům přes adaptér-to bych nestudoval na netu, ale nutně vyzkoušel v praxi- jeden to chválí, jiný zatracuje, nevíš jak to sedne tobě. Ovládání má NEX tradičně nejhorší, tam si taky nepomůžeš, se seťákem je už výhoda malého těla napůl pryč... Jestli nejsi geek, zkus "můj" Samsung NX - výstup horší než NEX, ale má solidní nabídku skel a ovládání v pohodě i do (mé) velké ruky.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod atan 13. 8. 2012 07:13

mrknu i na něj,díky
atan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod feanoor 13. 8. 2012 21:23

atan:
Pokud tě láká větší snímač a máš zkušenosti s Canonem řady G, zkus se podívat taky na Canon G1 X. Nemá tak velký snímač jako Nex 5N, ale je to taky zajímavý kousek. Výhodou Canonu G1 X je to že má hledáček. K NEX 5N sice můžeš dokoupit elektronický, ale za dost nemilou cenu.
http://www.dpreview.com/reviews/canong1x/
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod atan 14. 8. 2012 04:51

taky jsem o něm uvažoval ,ale myslím si ,že za stejně prachy nabízí NEX více
atan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 14. 8. 2012 09:49

NEX nabízí více jenom teoreticky, prakticky to bude až Sony konečně uvede nějaká solidní skla. Co je ovšem fakt v neprospěch Canonu je crop téměř stejný jako 4/3, takže na hrátky s rozmazaným pozadím má slabší potenciál.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod atan 15. 8. 2012 19:15

Jen jsem nepochopil u koho je horsi Hloubka Ostrosti ?
atan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 15. 8. 2012 20:21

přijde na to, co myslíš tím horší. Jestli ti jde o oddělení třeba focené osoby od pozadí, tak asi chceš co nejmenší hloubku ostrosti a co nejvíc rozmazané pozadí. V tom případě čím větší snímač, tím lépe. Menší velikost snímače lze kompenzovat použitím světelných objektivů, ale je to krkolomné a často drahé. Ovšem v případě Canonu jsou možnosti jednou provždy dané-sklo měnit nejde, paradoxně asi nejlepší odstup od pozadí získá na krátkém konci, otázkou je ale míra zkreslení...
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod atan 16. 8. 2012 08:33

Jo tak ,tak naprostý souhlas,právě že ten snímač je pro mě nejdůležitější ,proto ten NEX ..
Vzal bych ho klasicky v setu s 18-55 ,nebo kolik to je a pak pevnou 50mm od Sony ,nebo možná 30mm os Sigmy docela chválí ....
atan
Návštěvník