Vodorovne pruhy + fialový nádech fotek na G7

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod DragonFly 31. 5. 2012 07:21

Na mé 5 let staré G7 se mi začala objevovat závada. Na fotkách se objevují vodorovné pruhy a fotka je celkově laděna do fialova. Někdy víc a někdy méně. V příloze je fotka s extremním projevem této závady.

Nestálo se vám to taky někomu? Kolik stála oprava?
Přílohy
IMG_1146b.jpg
DragonFly
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomash. 31. 5. 2012 10:46

Člověče, kdyby ti to fotku ještě ořezávalo na čtverec, tak bych řekl, že ti foťák napadnul virus Instagram :-) Takhle to vidím na problémy s čipem...
Tomash.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DragonFly 31. 5. 2012 12:01

Hehe prej virus Instagram :))

Tak to vypada na vaznejsi problem. Jsem zvedav ci se to vyplati vubec opravit. Uvidim co mi reknou v servisu
DragonFly
Návštěvník

Odeslat příspěvekod odklizec 31. 5. 2012 15:55

Odesel ti senzor. Pred nejakou dobou, se senzory s touhle/podobnou vadou menily (zadarmo) i u fotaku, ktere uz mely po zaruce. Osobne jsem tak nechaval opravovat dva fotaky od ruznych vyrobcu, ktere mely tento problem. Ale nevim, jestli ta vymena zdarma jeste porad plati a jestli se to tykalo i G7?
http://www.imaging-resource.com/badccds.html
odklizec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DragonFly 31. 5. 2012 17:05

odklizec píše:Odesel ti senzor. Pred nejakou dobou, se senzory s touhle/podobnou vadou menily (zadarmo) i u fotaku, ktere uz mely po zaruce. Osobne jsem tak nechaval opravovat dva fotaky od ruznych vyrobcu, ktere mely tento problem. Ale nevim, jestli ta vymena zdarma jeste porad plati a jestli se to tykalo i G7?
http://www.imaging-resource.com/badccds.html

Diky za nasmerovani. Vypada to na spatnou varku CCD snimacu of firmy Sony. Jen v seznamu postizenych pristroju neni ten muj Canon G7. Tak uvidime. Jeste pred par lety toto Canon opravdu resil opravou zdarma nebo vymenou za novy pristroj nebo i za novejsi typ pristroje.
DragonFly
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ivaneck 31. 5. 2012 17:43

Mne by teda docela zajimalo, co se tam mohlo poskodit, protoze zjevne na casti snimace chybi informace zeleneho kanalu. Jestli neni spis chyba nekde v procesoru
ivaneck
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 31. 5. 2012 18:17

G7 se ta chyba netýkala a mám takový pocit, že celá ta akce už skončila někdy v loňském roce.

Chyba IMHO vypadá, ač je to nepravděpodobné, jako přehřívání nebo osvětlení čipu ze strany. Výpadek jedné barvy v pruzích podle adres pixelů by musel být ostře a rovně ohraničen.

Zkus pár fotek potmě nebo s foťákem v černém igeliťáku tak, aby čouhala jen přední čočka. A s vypnutým bleskem.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DragonFly 31. 5. 2012 19:49

Chyba se zacala projevovat na dovolene, tedkom to vypada, ze je fotak v poradku... Zkusim zitra na slunicku. kazdopadne chyba se projevovala velmi nepravidelne, nepovedlo se mi prijit na to na cem to zavisi. Casto byl fialovy nahled na LCD uz behem kompozice, ale po domacknuti byla fotka vporadku, nekdy naopak. Casto to bylo za slozitejsich svetelnych podminek- pri silnejsim protisvetle nebo pri slabem svetle v mistnosti. Taky se mi stalo ze jsem mel fotak na stole a natacel video. Zacatek je vporadku a pak najednou to preskocilo do fialova a to aniz bych s fotakem cokoliv delal, ani jsem s nim nepohnul...
DragonFly
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 1. 6. 2012 08:43

Náhodně se vyskytující chyba, to je postrach všech servisů. Podle zákona schválnosti se v servisu neprojeví.
Pety
VIP uživatel