od m.mohy 15. 4. 2012 20:30
Zdravím všechny vášnivé fotografy a především majitele LX5,
měl bych dotaz, na svém kousku pozoruji následující problém:
Při použití režimu priority clony - A (používám nejčastěji) mi občas vyskakuje hláška, že volič režimů není ve správné poloze a grafika na displayi animuje přepínání režimů P - A - S tam a zpět třeba několikrát za sebou. Fyzicky je volič natočen správně, nenachází se v mezipoloze, na to si dávám pozor. Problém zdá se být "softwarového" původu. Při otáčení voličem nepozoruji žádné zadrhávaní, nebo jiné nesrovnalosti, které by upozorňovaly na problémy kolem polohy priority clony. Tento problém jsem spozoroval až po upgradu firmwaru, ovšem nevím po jaké době (nejsem si jistý zda-li bezprostředně po něm).
Proto bych se chtěl zeptat vás zde, jestli máte někdo podobný problém a zda-li je to problém firmwaru, nebo je to na reklamaci?
A když uz zde píšu, tak napíšu i postřeh z užívání... Při prohlížení snímků na fotoaparátu se zasunutým a zakrytým objektivem se občas stane, že zavadím o spoušť a objektiv se začne vysouvat a "narazí" do krytky, poté se spět zasune a na displayi se objeví upozornění na zakrytý objektiv. Zdá se mi, že to pomalu ale jistě likviduje mechanismus vysouvání... Jaký máte na to názor?
Díky za názory, s pozdravem Mara