Samsung EX1: široce rozevřené oči opravdového hi endu

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lucamo 5. 9. 2010 13:49

novy FW mam stiahnuty 1008261
ale subory maju ikony, len ako ciste biele listy... myslel som, ze je potrebny program, ktory rozpozna tento druh suborov... inak som skusal upgrade z predchadzajucou verziou, ale nic sa neudialo... chvalabohu mi ostal aspon ten stary...
Karton87: Dokazes mi presne opisat postup nahravania, aby som to nedodrbal?
lucamo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karton87 5. 9. 2010 15:03

lucamo píše:Karton87: Dokazes mi presne opisat postup nahravania, aby som to nedodrbal?

Jasně:
1. stáhneš firmware
2. rozbalíš zazipovanou složku
3. soubory v rozzipované složce přetáhni do rootu "vyměnitelného disku" (tzn. že tam budou tři složky - Database, DCIM, MISC + zkopírované soubory)
4. Vypni foťák, vytáhni ho z počítače a zase zapni
5. Bude to po tobě chtít potvrdit update a updatuješ.
6. Po updatu soubory z foťáku vymaž, já je nevymazal a chtělo se mi to pořád dokola updatovat.

Přeju hodně úspěchu :-)
Karton87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lucamo 5. 9. 2010 19:48

Podarilo sa... diky moc...
ono je to v podstate jednoduche, ale clovek, ked ma len jednu sancu, tak je opatrny...
som zvedavy, ako to realne pocitim pri foteny ten update...
Este raz Dik
lucamo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr67 19. 9. 2010 08:51

Dobrá zpráva pro všechny, kterým EX1 ukládá RAW kolem 20 s. Mi to dělalo taky s kartou Kingston class 6. Zkusil jsem cvičně ze šuplíku vytáhnout Sandisk Extreme 3 a ejhle: RAW se uloží za 4 s, RAW+JPEG za 5 s!!
Takže chyba je v kartách, přátelé :-)
Zítra jedu pro Sandisk Extreme 3 nebo 4 16 Gb. Foťák vemu pro jistotu sebou a zaměřím se na Rawy.
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 19. 9. 2010 13:26

Class je o hovně. To je pouze minimální zaručená rychlost zápisu.A to ještě kdoví jestli. U některých výrobců.
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr67 19. 9. 2010 14:18

Kingston class 6 by mněl teoreticky ukládat 6 mb za vteřinu. Tj 25 megový RAW by uložil za 4 sekundy. Přesně jako ukládají Sandisky. Ten Kingston bude asi pěkný šmejd, když to ukládá 20 vteřin. Zkoušel jsem to na dvou kartách. Anebo je foťák tak vybíravý na značku karty?
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod odklizec 19. 9. 2010 14:32

Ja to rikal od zacatku, ze chybu je treba hledat v karte. Proste znackova karta ma jakous takous zaruku, ze ji vyrobce fotaku i zkusil. Sandisk nebo Panasonic je sazka na jistotu. Kupovat karty jen podle ceny je blbost, ktera se muze vymstit ;)
odklizec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 19. 9. 2010 15:06

Jen připomenu - s kartami Kingston měly problémy i Minolty 5D a 7D, i když to byly karty CF.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr67 19. 9. 2010 16:24

Jak je ale možný takový rozdíl: Sandisk 4 sec, Kingston 20 sec. Rozdíl 16 sec !!!
To mi hlava nebere. Navíc v mé bývalé D80 jsem si ničeho nevšiml a Rawy se ukládaly svižně.
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 19. 9. 2010 19:05

Transcend . Neznačková kvalita. Nikdy žádný problém
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod frankgrimes 19. 9. 2010 20:39

mam Transcend SDHC 8gb class10 bez problemova, zatial ju mam kratko ale zapisuje vynikajuco, takisto ju dobre cita aj stary canon
frankgrimes
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 19. 9. 2010 20:57

Evidentně mívají Kingstony problém s určitými typy řadičů. Proto můžou na jednom foťáku fungovat normálně, na jiném pomalu nebo se zpožděním. Prostě sázka do loterie.

Kromě Sandisků používám i OCZ a A-Data, zatím bez problémů.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod veto 22. 9. 2010 06:55

ja som mal tiez s kingstonami problem... mal som dve karty a obe problem s rychlostou zapisu(microsd karty mali problem plynule zapisat video 640x480 na mobile ku990 viewty). Tu firmu uz obchadzam.
veto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr67 22. 9. 2010 10:46

Tak jsem tomuto krásnému foťáčku koupil 3 karty Sandisk, 1x Ultra 4 GB, 2x Extreme 16 a 8 Gb. Takže kapacity mám dostatek, byl jsem zvědavý na rozdíl mezi Extreme a Ultrou a je docela citelný, tak 2 sec. ve prospěch Extreme (při zápisu Rawů.) Jinak RAW mi zapisuje kolem 4-5 sec, takže spokojenost :-)
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fojťan 13. 10. 2010 00:41

Musim potvrdit pozitivni zkusenost s rychlou kartou.

Na kingstonech, ale i jinych sdhc kartach (class 10 transcend, ocz) bylo ukladani rawu neunosne dlouhe. Na sandisku extreme III je to mnohonasobne lepsi a foceni do rawu je konecne zcela realne pouzitelnou volbou pro porizovani beznych snimku.

Predtim trvalo treba 15-20 vterin jen nez fotak zkousnul otevreni vyfocenych snimku... s extreme III je to zalezitosti nekolika jednotek vterin.

P.S. upozornuji na kompatibilitu EX1 v nove evoluci Camera Raw 6.2. Bohuzel je dostupna pouze pro CS5, takze jsem to jeste nezkousel, nicmene je to krok dopredu. Na silkypix jsem si proste nezvykl.
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka