Sony HX5V

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ghost_sk 1. 4. 2010 20:57

Ma ho uz niekto??? Velmi nad nim uvazujem, nakolko cena je celkom dobra (na novinku s takou vybavou). Zaujimali by ma nejake osobne skusenosti alebo kvalitna recenzia.....
Ghost_sk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod odklizec 2. 4. 2010 15:24

Co je to "kvalitna" recenzia? Ta ktera ti rekne, ze je to dobry fotak? ;) Ber to tak, ze je to zase jeden fotak s malym senzorem (nejmensim jaky se dneska do kompaktnich fotaku davaji). Ma sice nektere zajimave parametry jako BIS, 10fps, gps, ale to je tak asi vsechno. Porad je to jen pidi senzor. A diky absenci RAWu jsou vysledky viditelne rozpatlane i na nizsim ISO. Za dobrych svetelnych podminek se s nim urctie budou dat udelat koukatelne snimky, ale jakmile se podminky zhorsi, sranda skonci.Tady mas par recenzi...

http://www.imaging-resource.com/PRODS/HX5V/HX5VA.HTM
http://www.trustedreviews.com/digital-c ... DSC-HX5/p1
http://translate.google.com/translate?j ... =ja&tl=env
odklizec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kykloop 3. 5. 2010 17:44

Tak jsem byl přes víkend majitelem HX5 a z kvality fotek jsem byl hodně zklamán. Ještě, že jsem ho kupoval přes net... už je na cestě zpátky do obchodu.

Nejsem žádný profi fotograf, předtím jsem měl Canon A510 a SX110 a oba na tom byly obrazově líp než tento. Zřejmě je to způsobené velkým zásahem SW úprav foťáku, silná redukce šumu i na nejnižší ISO125 udělala z trávy jen zelenou slitou hmotu bez detailů. Při prohlížení fotek s rozlišením monitoru vypadjí fotky celkem dobře, ale při přiblížení na 100% je to dost hrůza.
Ale abych jen nehanil, tak video z něj je perfektní... možná kam se hrabe kde jaká levnější kamera... O to víc mne překvapily vcelku pozitivní recenze na tenhle foťák, ale na druhou stranu je fakt, že negativní recenzi jsem nečetl dlouho na nic...
Každopádně za mne nedoporučuji... leda místo kamery :-)
kykloop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mmmm. 6. 5. 2010 16:09

To se mi ulevilo, že nejsem divnej:-)) fotky se mi zdály také velice podprůměrné ve srovnání s mým tz7. Video je ovšem perfektní. Také mě udivují pozitivní reference. Mám pocit, že ty fotky jsou zkrázky nic moc a to i pro ne příliš náročného uživatele..
Trapák roku - rádoby moderátor a závodník tslany:)
mmmm.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlakno 18. 5. 2010 08:33

A co tedy navrhujete jako náhradu tohoto kompaktu ve stejné cenové relaci? Má někdo zkušenost například se Samsungem WB650? Je asi o 1k levnější, oproti HX5V mu chybí dost věcí, GPS se prý dlouho připojuje atd.
CO kvalita fotek Lumix TZ10?
vlakno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 18. 5. 2010 10:51

Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kykloop 19. 5. 2010 19:28

vlakno: to bohužel moc nevim... já už vybírám podobný kompakt od začátku roku, z parametrů HX5 jsem se radoval tak jsem ho koupil , ale když jsem viděl fotky, které jsem z s ním nafotil tak šel zpátky do obchodu jak jsem psal. Jestli je na tom TZ10 lépe to nevim. Já zatím ještě čekám, jestli nebude nějaká jiná novinka... v "nejhorším" skončím u Canonu G11 nebo Panasonic LX3, což jsou fotáky funkcema dost jiné, ale za to umí fotit.

Tu další pozitivní recenzi moc nechápu, podle ni bych si ho koupil znovu :-D Stačí se podívat na ty ukázkové fotky ve 100% v plném rozlišení a teda nevím... vám se to někomu líbí?..
kykloop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod metyn 20. 5. 2010 17:10

kyklope, pokud chceš na 100% výřezu z pidičipu na kompaktu lepší obrázek tak to musíš koupit min FF nebo středoformát. už vidím, jak z kompaktu děláš fotky 100 x 70 cm, porovnávej porovnatelné. ja taky uvažuju o hx5 nebo tz7 a pořád nevím co, jeden má lepší fotky ve dne ( tz7) a druhý na vyšší iso, tak babo raď.
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mmmm. 21. 5. 2010 17:04

Jednoznačně tz7, fotky z něj jsou neoddiskutovatelně kvalitnější 8-)
mmmm.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlakno 21. 5. 2010 19:30

A zjednodušeně platí tz10 = tz7 + gps?
U lumixu jsou ale taky problémy, třeba výdrž baterky.
vlakno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hurkar 6. 8. 2010 07:42

vlakno píše:U lumixu jsou ale taky problémy, třeba výdrž baterky.

Koľko to znamená? Ja som napr. za 12 dní nafotil cez 400 fotiek aj so sekvenčným fotenim. Používam tužkové baterky a náhradné mám v kapse
hurkar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 6. 8. 2010 08:04

TZ mají standardně výdrž 300 nebo o chlup víc. GPS samozřejmě znamená spotřebu navíc, takže to půjde o něco dolů.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mmmm. 14. 8. 2010 20:32

Po delším čase, starostech a dovolené a tak:-))) jsem si vyzvedl vyvolané fotky z hx5 i z mého lumixu tz7. Fotky z tz7 jsem o třídu lepší, i kdybych se na hlavu postavil..a to jsem si chtěl hx5 koupit, protože to video je excelentní...no, stále platí, že neexistuje kompakt se skvělým videem a zároveň úžasnými fotkami:-)))
Ps - Hd video z tz7 je dobře použitelné, ale na hx5 nemá momentáoně žádný kompakt:-)
mmmm.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JamesBlond 15. 8. 2010 12:32

HX5 mam par mesicu. Byl to po par letech novy kompakt a popravde jsem doufal ze technologie dosla dale. Premyslel jsem ze ho vratim ale nechal jsem si ho jako nouzovku. Na obrazky z vyletu je to OK. K diskuzi ktera zde probiha: 1) hodnotit kvalitu fotek ze 100% zvetseni na displeji je nesmysl, fotku vytisknete pak hodnotte. 2) pokud chcete solidni foto a video v malem baleni NEX5 je dle meho v tuto chvili nejlepsi volba. Stoji o 10000 vic nez lepsi kompakt ale vysledek odpovida APSC zrdcadlovce. 3) Diskuze o tom zda nejaky panasonic je lepsi HX je zbytecna protoze rozdily jsou v tehle tride zanedbatelne
JamesBlond
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka