Kvalitní foťáček do 10tisíc

Diskuze o přístrojích s max. sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod vanDave 10. 4. 2009 23:46

->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mirčák 11. 4. 2009 23:48

Nemůžu si pomoci , ale mě zaujal Canon PowerShot SX200 IS , mít prachy , tak ho beru hned , fandím Canonu a není to jen můj názor , že dělá nejhezčí fotky , kvalitní barevné podání , tichounká mechanika , ovládání dle znalostí fotografa , někdo fotí na auto a jinný v programu - expozici , čas , iso - včera jsem zkoušel vyfotit , za slunečného počasí , roztočenou káču z kyndervajíčka , nastavil jsem čas 1/2500 , iso 80 , clonou jsem doladil světlost a po vyfocení se na mě usmívala káča , jako by stála na místě , 12x zoom taky není špatný , i když 20x je líp PowerShot SX1 IS , jenže to je jiná cenová relace . Radím ti dobře , kup si CANON
Naposledy upravil Mirčák dne 12. 4. 2009 20:16, celkově upraveno 1
Mirčák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod khonsun 12. 4. 2009 00:10

Ja se primlouvam za to, co umi raw, Apropo; proc malokdy je tento parametr /jpg, raw, jpg+raw, event. tif/ u kompaktu uvaden; malokdy je uvaden i tady v diskusi; a zatracene blbe se to hleda. Nebo to rychle najit neumim.
khonsun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mirčák 13. 4. 2009 15:23

Tak už jsi si něco vybral ?
Mirčák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vovox1 13. 4. 2009 19:07

No, zatim to vypada na Panasonic tz7. LX3 ma moc maly zoom a canon sx200 se mi zda trochu horsi. Fotak budu kupovat cca. za mesic. Takze jestli nekdo nenajdete/nenajdu neco lepsiho, zatim vitezi PAN TZ7
vovox1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xtonda 13. 4. 2009 20:11

Jo, na dvou webech (DCResource a PhotographyBlog) hodnotí TZ7 jako lepší než SX200, jestli chceš kapesní ultrazoom, tak jasně TZ7. Ale F200EXR díky snímači stojí za pozornost, ale zas má horší displej, chybí takové základní věci jako histogram, bracketing apod. Momentálně se také rozhoduji mezi těmito dvěma (TZ7 a F200 EXR).
xtonda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xtonda 15. 5. 2009 14:22

Na DPReview právě vyšel skupinový test kapesních ultrazoomů.

http://www.dpreview.com/reviews/q209grouplongzoom/

Nejlépe hodnoceny jsou oba Panasonicy TZ7 má oproti TZ6 navrch v rychlosti, videu a lepším displeji.
xtonda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod petrisus 18. 5. 2009 00:22

zajimal by me vas nazor ohledne tz6 a mju 7000..resim podobny problem jako zakladatel tohoto fora..neni dulezity zoom ale kvalita fotek / cena..

dle tohoto mi vychazi lepe mju...nemate nekdo zkusenosti s timto mju?

nebo kdyby nekde bylo nejake srovnani, galerie fotek...

diky
petrisus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 18. 5. 2009 09:47

Podle toho tvého odkazu vychází snad ve všech podstatných parametrech lépe TZ6, kromě rozměrů a hmotnosti. Řekl bych, že i v praxi bude fotit o něco lépe, viz např. zmíněná recenze na DpReview, kde vyšel nejlépe ze všech kapesních UZ.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 18. 5. 2009 10:06

T6 vs mju 7000.... T6 bude lepší
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A_JeTo 27. 5. 2009 11:18

Mám nový Panasonic FX150. Ten má F min 2,8 až 5,6 ohnisko 28 až asi 100 snímač 14,7 Mpix na 1/1,7". V recenziách bolo len spomenuté, že vie fotiť do RAW, ale nie sú tam fotky a ak, tak zle spracované. Nejakú som našiel aj surovú, skúsil si ju spracovať, ale bez skúseností, a napokon som sa ho rozhodol kúpiť. Hotový JPEG z neho je menej ostrý a viac zašumený ako z G10 prípadne F100fd pri ISO 100. Prvé fotky čo som urobil cez RAW som ladil na čo najviac detailov, potom nasledoval odšum (potreboval som aj vytvoriť si šumový profil). Nakoniec je výsledok dobrý pekne ostrý a farebne prekreslený snímok s malou aberáciou bez korekcie (max 5pixelov). V tomto prípade je tam niekde aj šum, hlavne na stredne jasných plochách,ale vadí len z blízka(ešte skúsim aj cez PSP ho odstrániť či nezruší detaily).
Objektív kreslí ostro v celom rozsahu zoomu a aj do rohov.
Len je tu ďalší problém a to ako si takúto fotku pozrieť celú naraz pokiaľ nemám aspoň FULL HD zobrazovač. Ináč takéto rozlíšenie s f=38 mm poskytne približne realistický obraz toho čo vidím priamym pohľadom, ale len po spracovaní cez RAW.
A_JeTo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod odklizec 27. 5. 2009 11:36

Jojo, RAW je jedina cesta u kompaktu s malym cipem. Kdo nevidel rozdil nepochopi. Vitej v klubu! ;)
odklizec
Návštěvník

Předchozí stránka