canon nebo panasonic

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Gábina 29. 3. 2008 11:17

zdravím všechny, kdo rádi fotáčky a fotky,
mám takové dilema, vlastním fotoaparát Panasonic Lumix DMC FZ20, ale chtěli bychm si pořídit něco menšího, ale taky kvalitního, taky cena nám zmírnila výběr na tyto dva fotoaparáty CANON POWERSHOT S5 IS a PANASONIC LUMIX DMC TZ3.
bohužel jsme canon neviděli ještě ve skutečnosti, jen na obrázku, takže se bojím, že je docela velký a taky mi tam trochu vadí, že mají AA baterie. ale narozdíl od panasonicu má hledáček, manuální ostření a dá se dokoupit spousta věcí..nadruhou stranu panasonic je velmi dobře hodnocený za rok 2006 a 2007.
máte někdo skušenosti?
já bych raději brala canon, přítel panasonic-je menší a na momentky stačí, na lepší fotečky máme zrcadlovku..

za rady a názory moc děkuji

Gábina[/b]
Gábina
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 29. 3. 2008 11:21

Než TZ3, to raději TZ2. Kvalit FZ20 bude moderní přemegapixelovaný prcek asi dosahovat těžko.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gábina 29. 3. 2008 11:26

ten náš chceme prodat, pro nás je ted velký a zbytečný, máme děti. takže FZ2 je lepšejší než FZ3, v čem? je super, že mi může někdo poradit
Gábina
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 29. 3. 2008 11:55

Méně megapixelů = méně šumu. Horší ovšem zase je menší LCD.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod janfran 29. 3. 2008 17:00

No jestli máte zrcadlovku, tak bych jako druhý foťák volil nějaký co nejmenší, abyste ho mohli brát, kam se vám zachce. Takže buď TZ2/3, nebo kdyby sis chtěla trochu víc hrát s nastavením, tak Canon A720.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 29. 3. 2008 17:29

No jestli máte zrcadlovku, tak bych jako druhý foťák volil nějaký kvalitnější a vybavenější, abyste nebyl zbytečně zklamaný.

TZ3 jsem recenzoval. Výhodou jsou rozměry a široké ohnisko. Jestli opravdu ale chcete něco malého, doporučil bych Vám Canon SX100 IS. Nabízí škálu manuálních a poloautomatických režimů, je to vítěz srovnávacího testu kapesních ultrazoomů. Nemá široké ohnisko a působí trochu plastově. Sice se nezdá, ale odolný je.
Canon EOS 30D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 50mm F1,8 EF 70-300mm IS USM, Speedlite 550EX
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gábina 29. 3. 2008 18:03

děkuji moc za radu, beru vše navědomí. jen canony mají většinou AA baterie, není to tak trochu nevýhoda?
Gábina
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 29. 3. 2008 18:16

V něčem je to nevýhoda, v něčem zase výhoda. Pokud ti jde o výdrž, tak záleží na každém konkrétním foťáku, jedno jestli s AA, nebo Li-on.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gábina 29. 3. 2008 18:21

tak jsem koukala na ty fotáčky Canon SX 100 IS se nám fakt líbí, dobrý tip..ale když nebudem ted koukat až tak na rozměry, byl by lepší ten TZ3, TZ2 nebo SX100 IS..
nechci, aby mě pak koupě mrzela
Gábina
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gábina 29. 3. 2008 18:33

a co říkáte na ten Canon PowerShot S5 IS?
Gábina
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 29. 3. 2008 19:02

Já bych bral SX100 kvůli lepší obrazové kvalitě při špatném světle a možnosti nastavit čas a clonu. Na druhou stranu má TZ3 o něco kvalitnější objektiv. S5IS je z nich nejvýkonnější (kvalita obrazu, nastavení, ovládání, výklopný display). Ale neřekl bych, že je oproti FZ20 nějak podstatně menší.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gábina 29. 3. 2008 19:40

no právě, ale padl mi hned do oka. ale nějaký ten menší bude praktičtější. máme tedy rozhodnuto pro canon SX100..Přece jenom ze zrcadlovky jsou fotky krásnější než z digi.
Gábina
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 29. 3. 2008 22:25

Dělal jsem pro DIGIfoto srovnávací recenzi Kapesních ultrazoomů:
- Canon SX100 IS: vítěz testu, nejlepší kvalita fotografií, nejlepší ovládání a funkce
- Panasonic TZ3: dostal ocenění TIP, protože je malý a hezký, kvalita fotografií průměrná, vzhledem k rozměrům ale naprosto OK
- Sony H3: podprůměr, má několik chyb, které nemohu jen tak odpustit

Canon jsem testoval se starýma AAčkama GP a nafotil s nima tuším přes 200 fotek. Pokud si koupíš slušný Ansmanny 2850mAh, neměl by nafotit méně, než 500 fotek. Dávám AAčka do svého externího blesku, takže o výdrži mám dobrý přehled.

Canon S5 IS je dražší a pokročilejší verze SX100 IS. S5 má navíc delší ohnisko, ostření Ultrasonic (tiché a rychlé; asi největší výhoda tohoto foťáku), hledáček, výklopný a otočný LCD, hledáček, napájení 4x AA (SX100 má jen 2xAA), sáňky na externí blesk a pogumovaný grip. S S5kou jsem chvíli mfotil a ostří nádherně. Je jen otázkou, jestli to za ty peníze oproti SX100 stojí.
Canon EOS 30D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 50mm F1,8 EF 70-300mm IS USM, Speedlite 550EX
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gábina 30. 3. 2008 12:51

tak my dáme tedy na Vás pane Čerbák, už jsme se rozhodli pro Canon SX100 IS, tak snad dokáže toho hodně :)
Děkuji tedy všem za názory a rady, mějte se hezky a plno krásným momentů
Gábina
Gábina
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 30. 3. 2008 14:10

Děkuji za důvěru, ale musím Vás před jednou věcí varovat. Na první pohled nevypadá SX100 nic moc, takže na chlubení to foťák opravdu není. Ale fotografie dělá moc pěkné. Na ISO 800 je zřetelný šum, ale na rozdíl od jiných kompaktů (např. diskutovaného Panasonicu TZ3) šum tam moc něžehlí, takže i při oněch ISO 800 je fotografie plná detailů.

Dobré světlo ;)
Jan Čerbák
Návštěvník

Další stránka