Prosím o pomoc s výběrem malého kompaktu kolem 5000,-

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 09:11

Poslední tip: Panasonic DMC-FX10 Vyhoví. :mrgreen: Caa 3700 v kamenném obchodě Elektrospáčil
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 09:37

Fuji FinePix F50fd stojí víc a má naprosto zbytečných 12Mega.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod colii 21. 3. 2008 12:04

no ty fuji se mi moc nezdaji.. ani ty samsungy.. ty jsou teda vylozene osklivi:)takze ty ne.. takze do uzsiho vyberu postupujou lumix a nikony a canony..
colii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 12:09

NV 15 je ošklivý? :roll: Má super ovládání. Dobrý LCD. I fotí obstojně
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod colii 21. 3. 2008 12:22

no ja ti nevim:) osobne se mi teda moc nelibi.. a to je fakt o tak moc lepsi nez ty lumixy nebo nikony? popr canony? to asi ne ne?
colii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 14:09

Neříkám ,že je lepší. Fotky bude mít nejlepší Canon,ale,že by byl Panasonic lepší než ten Samsung,tak to není.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 14:10

Vzhled je relativní. Samsung má grip. Vše ostatní jsou placaté cihličky.A co se týká technického zpracování je Samsung kvalitativně na špici. Opticky průměr
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 21. 3. 2008 14:29

janfran píše:Nezáleží na baterkách, ale na foťáku. Já jsem včera svým ultrazoomem na tužkovky udělal na jednu sadu 200 fotek, většinu s bleskem, a baterky byly vybity cca. ze 2/3. Zbytečně si omezuješ výběr. K těm co napsal Petr přihazuju ještě Fuji F100, ten by měl být v horším světle celkem použitelný, stejně jako A570IS. To jsou foťáky kolem 5000kč, kdybys byla ochotná dát víc, najdou se i trochu lepší.d/quote]

Fuji F100fd nafotí na nový akumulátor jen lehce přes 300 fotek. Sry, že upravuju Tvé požadavky, ale zkus se vykašlat na stylovost a na averzi vůči AA. Doporučuji Canon A590 IS, nebo A720 IS a k tomu dvě sady kvalitních AA, se kterými nafotíš minimálně 500 fotek. Se Sony mám špatné zkušenosti (Auto WB a redukce šumu jsou podprůměrné). Samsung jsem testoval jen jeden. Byl jsem nadšený z dokonalého řemeslného zpracování a bytelného kovového těla, ale přestalo mu během testu fungovat pár tlačítek (asi špatný kus, do žita je nehážu). Panasonic má oproti Canonu agresivnější redukci šumu, ale zase má širší počáteční ohnisko. Stejně pak zajdeš do obchodu a rozhodneš se podle sebe. Jen Tě varuji, abys nekoukala jen na pěknou krabičku, ale hlavně na kvalitu fotek. Fotíš-li večer, zkus si v obcodě udělat snímek při ISO 400 a zvětšit si ho na LCD. Není to zrovna exaktní vzevrubné zkoumání, ale pomůže.
Canon EOS 30D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 50mm F1,8 EF 70-300mm IS USM, Speedlite 550EX
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 14:37

ISO 400 nedopadne pro většinu plochých cihliček moc dobře :mrgreen:Koupil jsem A 570IS. Má sice podprůměrný LCD ,je tlustý,ale například FX 10, i Samsung NV 8-15 překonává. A to nejen co se týká fotek,ale i prioritou clony a času a má hledáček. I když pouze s 75% pokrytím
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 14:44

Ideál by byl foťák : Optika Canon,tělo Samsung, video Samsung, ohnisko 28 půjčené od Panasoniku,baterie z Nokie 3310 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kelav 21. 3. 2008 15:16

Sám Ti doporučím Canon "krabičku od mejdla". Řada A je podle mě hodně dobrá. Kdysi jsem měl A510, doteď na ní vzpomínám v dobrém. Píše se tu o ISO citlivosti a já můžu jen přitakávat. Použitelné ISO je tak do 200, ISO 400 už dost zrní, ale záleží na použití výsledných fotek.

Nakonec to ale stejně zbyde na Tobě, pro co se rozhodneš.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 15:31

Nakonec si koupí něco červeného a tenkého. :lol: Obrázek
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 21. 3. 2008 16:29

Petr1968, buďme k sobě upřímní. I na vzhledu záleží. Fotky, TK, rychlost a výdrž jsou důležité, ale vyloženě škaredou věc by si taky nikdo nekoupil. Stačí, když se podíváš na Daciu Logan :P
Canon EOS 30D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 50mm F1,8 EF 70-300mm IS USM, Speedlite 550EX
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod colii 21. 3. 2008 16:38

prave:)ze jo?:)
nechci si koupit vylozene peknou vec,ale jinak nanic..to ne..ale kdyz s tim clovek pak ma travit cas a vyuzivat to tak je dulezity,jak to vypada zvenku:)

a rozhodne to nemusi byt cerveny..:)

dobre,zajdu do obchodu ozkousim fotky na to iso400,i kdyz nevim zda to pujde..

hledacek myslim nepotrebuju.. staci displej..

prekvapuje me ohlas na ty kompakty samsung.. nikdy bych nerekla,ze ta znacka je "dobra" nejak k tomu mam odpor.. uz od mobilu.. taky vzhledove nic moc..ale jako nemam zkusenost..tak se na ne jeste taky podivam,kdyz je teda srovnavate s canonem atd..:)

a kdyz uz se tady bavime..ty znacky.. ty lumixy -panasonic a olympusy..to se tady tak neresi.. takze co rikate na ne?.. kdyz budu brat v potaz jen kompakty..?
colii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 16:43

Já jsem nesrovnával Canon se Samsungem . Fotky jsou lepší z Canonu.I když na 10x15 do alba je to fuk. Dacia Logan? Za 140tis,ihned zakoupím. Chci Sandero na flexi fuel :mrgreen:
Petr1968
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka