Prosím o pomoc s výběrem malého kompaktu kolem 5000,-

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod colii 20. 3. 2008 21:39

Dobrý den, již jsem si pár fór s tímto tématem prošla, nicméně mě žádný z výsledků debaty neoslovil natolik, abych si "můj budoucí" foťák koupila, proto Vás všechny prosím o radu při výběru kompaktu.

Mám zkušenosti se starší olympusáckou zrcadlovkou (o to tady neběží), pak s Canonem PowerShotem tuším A75 a Olympusem -760. Zrcadlovka fotila krásně..jak jinak:) Taky Canona jsem milovala.. sice byl těžší, 4 baterky, ale fotil krásně, bohužel se lehce "otloukl".. Poté jsme dostali ten Olympus a to je děs.. Fotky nic moc myslím, ale daleko horší to je z výdrží dvou nabitých tužkových baterií, nevydrží ani dvě hodiny.. Proto mi byl doporučen foťák na nabíjení.. jako mobil..pry je to lepsi (?)

Kdybych mohla, koupila bych si nejakou nabušenou zrcadlovku a ještě i dva kompakty..jeden mini na večer a druhej vymakanější na cestování:) ale bohužel jsem chudá studentka:) proto ani cybershot od sony:) kterej je teda úžasnej:) si nemohu dovolit:,(

Požadavky tedy jsou:

Chci: lehký malý hezky "stylově" vypadající kompakt do kabelky hlavně na večerní focení,ale aby fotil i přes den - vhodný na cestování
Cena: 4000-5000Kč, 6 max..
Značka: nechci olympus /kvuli té špatné zkušenosti/ jinak je mi to skoro jedno.. ráda bych byla věrná canonu,ale nevim zda photoshot anebo ten ixus.. Taky se mi celkem zamlouvá ten LUMIX od panasonicu.. z doslechu se mi moc neosvědčily spíš nefoťácké značky.. HP, Benq? nebo nějaké další.. i když ten panasonic kupodivu jo..
Jiné: další požadavky vyloženě nemám, spíš takové klasické: hlavně tedy výdrž baterie, nechci si moc dokupovat paměťovou kartu /ale když to jinak nepůjde../ moc nevím jak je to s těmi optickými zoomy.. jeslti to je nutny a tak.. MPX neřeším, netisknu fotky na velké formáty a všechny foťáky jich maj min 5,6 až 8.. tak myslím,že to není takovej rozdíl pak už.. hmm..taky by nebylo od věci,aby měl větší displej, aby se člověk hned mohl podívat zda ta fotka za něco stojí nebo ne:) dobrá by byla kvalitní redukce očí - většinou fotím večer.. v noci.. ale především chci pěkné fotky:) samozřejmě:) noo a to je tedy snad vše:)

S pomocí AVManie jsem si již úspěšně koupila mp3přehrávač:) a tak tedy doufám ve zdárné vyřešení mého "příjemného / problému":) Děkuji moc za příspěvky:) Ahoj Petra/ Colii
colii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 20. 3. 2008 21:46

Stačí 3 x ZOOm? Co ohnisková vzdálenost? Nevadí 35 ,nebo 38?
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 20. 3. 2008 21:48

Panasonic DMC-FX30,,,, Nikon CoolPix S520,,,Samsung NV10-15 Ani jeden z nich nefotí lépe než Canon A 570IS,ovšem ten je málo stylový a málo plochý :mrgreen:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod m4lcolm 20. 3. 2008 22:04

Za pět tisíc sežene i skvělý A720IS, takže není moc co řešit. :)
m4lcolm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 20. 3. 2008 22:09

Nezáleží na baterkách, ale na foťáku. Já jsem včera svým ultrazoomem na tužkovky udělal na jednu sadu 200 fotek, většinu s bleskem, a baterky byly vybity cca. ze 2/3. Zbytečně si omezuješ výběr. K těm co napsal Petr přihazuju ještě Fuji F100, ten by měl být v horším světle celkem použitelný, stejně jako A570IS. To jsou foťáky kolem 5000kč, kdybys byla ochotná dát víc, najdou se i trochu lepší.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod colii 20. 3. 2008 23:41

děkuju moc všem,nečekala jsem takovy ohlas už teď:)
tak se na to podivam..

3x zoom si myslím osobně že mi stačí:) ja jinej neměla tak nevim:) na bezny foceni ale staci ne?
ohniskova vzdalenost - moc se v tom nevyznam..nejaky makro by tam bejt mohlo:) i fotit z vetsi dalky..ale nepotrebuju naky extremy..myslim,ze mi staci bezne uzivatelsky nastaveni.. nejsem moc kompetentni k tomu odpovedet.. ale tak..proste normal

podivala jsem se na ten panasonic a nikon - oba vypadaji stjene:)jsou si podobny.. mam lepsi vztah ke znacce panasonic..kterej je lepsi? :)myslite?:)
no a ten samsung se mi nelibi a samsung .. tu znacku nejak taky nemusim:)tak ten vyrazuju:)

no ten canon vypada skoro jak ten muj starej:) ale rikate ze je nej.. no jako canonum fandim..ale ty tuzkovy baterky..to to trochu kazii.. proc je neinovujou a neudelaj naky taky napajeci a s jinyma designama?:)

a ten fuji F100 je taky stejnej jak panasonic a nikon ale zase ta znacka:)
omlouvam se ale v mem pripade si fotaky kupuju jednou za cas a jsem citliva na znacky:)
i kdyz teda..cetla jsem si o tom rozeznavani tvari a tak:)takovyhle vychatavky:)a naky fce na upravu tech cervenejch oci..hmm..je to vubec k necemu?:)
colii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod colii 20. 3. 2008 23:43

ale teda ten cervenej nikon:) vypada fakt pekne:)
http://www.shop-nikon.cz/nikon-coolpix- ... d+dp45606/
colii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomek_K 20. 3. 2008 23:47

Nikon P4, ten se dá pořídit pod 4000 Kč, je menší velikosti než Canony, má rovněž stabilizátor a díky většímu snímači 1/1.8" tolik nešumí
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=43918
Z těch ostatních bych doporučil Canon A720.
Tomek_K
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod colii 20. 3. 2008 23:53

děkuju..ale ten zase vypada jak fotak moji babicky:) takovej "starej":) jsem typicka holka..docela si na tom jak to vypada zakladam kdyz to mam pouzivat casto..i kdyz to je asi nelogicky..
jeste k tem baterkam..urcite zavisi na modelu fotaku..to nerikam..ale to neustaly vymenovani baterek u olympusu me silene pobourilo:) a uz me nebavi,kdyz nekam jdu nabiet batekry a pak je vymenovat.. radsi bych to hodila do nabijecky a neresila to a pak aspon vedlea kolik % mam vybitejch a tak.. abych si to mohla dobit nebo tak.. proste jako s mobilem.. nebo s mp3.. nebavi me porad si hlidat baterky..
colii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 07:33

Pak si kup Samsung NV 15 :mrgreen: Ten s může dobíjet přes usb z počítače :wink: Proč se Ti nelíbí? Má super ovládání tlačítky kolem LCD
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 07:36

Samsung je pro Tebe to pravé. Podle toho co čtu nahoře :mrgreen:
Naposledy upravil Petr1968 dne 21. 3. 2008 07:55, celkově upraveno 1
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 07:38

Nebo Samsung i7 :mrgreen: Pokud je dobíjení vevnitř parametr ,který je hodně důležitý,tak do toho. Výměna akumulátorů je fakt vopruz,to je jasný :lol: :lol: A 570 A 720 -----400 fotek na 2 AA aku. Asi fotíš fotokulometem :P
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 07:43

Samsung NV3 :P
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 3. 2008 09:00

lehký malý hezky "stylově" vypadající kompakt do kabelky hlavně na večerní focení,ale aby fotil i přes den - vhodný na cestování neexistuje :mrgreen: Snad Fuji F20. Hlavně to večerní focení je eeeeee
Petr1968
Trvalý BAN

Další stránka