Dobrý den, již jsem si pár fór s tímto tématem prošla, nicméně mě žádný z výsledků debaty neoslovil natolik, abych si "můj budoucí" foťák koupila, proto Vás všechny prosím o radu při výběru kompaktu.
Mám zkušenosti se starší olympusáckou zrcadlovkou (o to tady neběží), pak s Canonem PowerShotem tuším A75 a Olympusem -760. Zrcadlovka fotila krásně..jak jinak:) Taky Canona jsem milovala.. sice byl těžší, 4 baterky, ale fotil krásně, bohužel se lehce "otloukl".. Poté jsme dostali ten Olympus a to je děs.. Fotky nic moc myslím, ale daleko horší to je z výdrží dvou nabitých tužkových baterií, nevydrží ani dvě hodiny.. Proto mi byl doporučen foťák na nabíjení.. jako mobil..pry je to lepsi (?)
Kdybych mohla, koupila bych si nejakou nabušenou zrcadlovku a ještě i dva kompakty..jeden mini na večer a druhej vymakanější na cestování:) ale bohužel jsem chudá studentka:) proto ani cybershot od sony:) kterej je teda úžasnej:) si nemohu dovolit:,(
Požadavky tedy jsou:
Chci: lehký malý hezky "stylově" vypadající kompakt do kabelky hlavně na večerní focení,ale aby fotil i přes den - vhodný na cestování
Cena: 4000-5000Kč, 6 max..
Značka: nechci olympus /kvuli té špatné zkušenosti/ jinak je mi to skoro jedno.. ráda bych byla věrná canonu,ale nevim zda photoshot anebo ten ixus.. Taky se mi celkem zamlouvá ten LUMIX od panasonicu.. z doslechu se mi moc neosvědčily spíš nefoťácké značky.. HP, Benq? nebo nějaké další.. i když ten panasonic kupodivu jo..
Jiné: další požadavky vyloženě nemám, spíš takové klasické: hlavně tedy výdrž baterie, nechci si moc dokupovat paměťovou kartu /ale když to jinak nepůjde../ moc nevím jak je to s těmi optickými zoomy.. jeslti to je nutny a tak.. MPX neřeším, netisknu fotky na velké formáty a všechny foťáky jich maj min 5,6 až 8.. tak myslím,že to není takovej rozdíl pak už.. hmm..taky by nebylo od věci,aby měl větší displej, aby se člověk hned mohl podívat zda ta fotka za něco stojí nebo ne:) dobrá by byla kvalitní redukce očí - většinou fotím večer.. v noci.. ale především chci pěkné fotky:) samozřejmě:) noo a to je tedy snad vše:)
S pomocí AVManie jsem si již úspěšně koupila mp3přehrávač:) a tak tedy doufám ve zdárné vyřešení mého "příjemného / problému":) Děkuji moc za příspěvky:) Ahoj Petra/ Colii