Ultrakompakt - s ohledem na rozmery a vykon

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod elho_cid 12. 2. 2008 17:22

Satan: díky, zajímalo by mě to.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 12. 2. 2008 18:32

DivX ,respektive kodek xvid u Samsungu je už na mezi . Datový tok videa cca. 3300,MJPG u Samsungu S 500 ,9000. Kodak má MOV kontejner ,kodek nevím,asi také xvid
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 12. 2. 2008 19:09

Za chvilku sem hodím parametry videa a audia u Samsungu S 500. A potom kritizujte Samsung :mrgreen:
Naposledy upravil Petr1968 dne 12. 2. 2008 19:11, celkově upraveno 1
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 12. 2. 2008 19:10

Obrázek
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 12. 2. 2008 19:13

Kde jste zjistili ,že TZ5 má Divx???? A kde se prodává??? :wink:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 12. 2. 2008 19:18

Tady je Samsumg L 700 s xvidem(tedy MPEG4)jak se někdy píše. Obrázek
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 12. 2. 2008 19:19

Audio je mnohem horší než u levného S 500. I video
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 12. 2. 2008 20:00

Satan napsal: Muzete mi doporucit nejaky ultrakompakt (bez ohledu na cenu)? Jde mi hlavne o rozmery - aktualni Pentax ma 83 x 52 x 20mm a chci pouzivat stavajici pouzdro, A tím je výběr prakticky nulový :lol: Takže do toho pouzdra vleze co?? Maximálně???
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 12. 2. 2008 20:44

kodek X264 žádnej Kodak nemá.Ani náhodou :lol: :lol: Všechno MOV. Kodek zřejmě xvid
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod irmo 13. 2. 2008 08:33

elho-cid
M-JPG - seria obrazkov jpg (sila komprimacie zavysi od nastavenia tzv aj stratovost)
DivX - seria zmien medzi obrazkami a nasledna komprimacia (stratovost zavysi zase od nastaveni)

Tzv ani jeden format ani druhej nema dane default stratovost ..... zavysi od nastaveni, takze hovorit otom nema moc zmysel.... (iba u konkretnych fotakoch)

Fotak seria fotiek -> divX seria zmien -> Upravy seria fotiek -> DivX seria zmien.
Vsetky editori pracuju na primcipe serie fotiek .......
Takze si nemyslim ze som tak mimo ;-). (RAW->jpg->BMP,TIFF->jpg u fotiek)

U fotakov su jpg procesori prepracovane a divx este zdaleka nie, vid Petr1968 prispevky mensi subor je skorej dosiahnuty znizenim kvality ako pouzitym kodekom .....

Petr1968:
"kodek X264 žádnej Kodak nemá.Ani náhodou Všechno MOV. Kodek zřejmě xvid"

MOV kontajner takze by som to tam moc nespominal ;-)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 13. 2. 2008 08:37

Petr1968: prvne bych te chtel pozadat, aby sis utridil sve myslenky a sve "myslenky", psal v ramci jednoho prispevku. Nebo zde honis pocet prispevku? :roll:

Co se tyce nejakeho Samsungu (Calex? :mrgreen:) S100, ten opravdu nechci, chci ultrakompaktni fotoaparat, coz jsem jasne deklaroval i v prvnim prispevku. Opravdu nechci fotoaparat s rozmery 96,8 x 61,8 x 32,8 mm a plastovym telem, co navic vypada jak hracka od vietnamcu a je vice nez 2 roky stary.

Co se tyce pouzdra - ano, jsem si vedom toho, ze bud budu muset koupit o trosicku vetsi pouzdro, pripadne zkusit vervat novy fotoaparat do stavajiciho. Nicmene nejblize memu vyberu je v soucasne dobe zrejme Optio A40 - narust rozmeru neni zas tak dramaticky proti narustu funkci. Zatim jsem nenarazil na fotoaparat, ktery by jej ve funkcich, ktere pozaduji, predcil.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 13. 2. 2008 08:57

irmo píše:elho-cid
M-JPG - seria obrazkov jpg (sila komprimacie zavysi od nastavenia tzv aj stratovost)
DivX - seria zmien medzi obrazkami a nasledna komprimacia (stratovost zavysi zase od nastaveni)

Tzv ani jeden format ani druhej nema dane default stratovost ..... zavysi od nastaveni, takze hovorit otom nema moc zmysel.... (iba u konkretnych fotakoch)

Fotak seria fotiek -> divX seria zmien -> Upravy seria fotiek -> DivX seria zmien.
Vsetky editori pracuju na primcipe serie fotiek .......
Takze si nemyslim ze som tak mimo ;-). (RAW->jpg->BMP,TIFF->jpg u fotiek)

U fotakov su jpg procesori prepracovane a divx este zdaleka nie, vid Petr1968 prispevky mensi subor je skorej dosiahnuty znizenim kvality ako pouzitym kodekom .....

Petr1968:
"kodek X264 žádnej Kodak nemá.Ani náhodou Všechno MOV. Kodek zřejmě xvid"

MOV kontajner takze by som to tam moc nespominal ;-);/quote]

Mas pravdu, ze to zalezi od implementace. Ale specializovaný video kodek je několikanásobně efektivnější, takže při třetinovém bitrate je DivX koukatelnější.
Je pravda, že na střih je M-JPEG jedodušší. Ale to neznamená, že propracovaný SW nemůže dosáhnout stejných výsledků s jiným kodekem.
Co se vývoje procesorů týče, pro výrobce čipů fakt není problém vzít část funkcionality jendoho čipu a překopírovat zapojení do druhého. Pracuju v oboru a vím o čem mluvím.
A o Kodaku jsem se ani nezmínil, řešili se Pentax/Casio.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 13. 2. 2008 10:11

Tento CASIO (aj ine) ma H264 codec.
http://www.casio-europe.com/euro/exilim ... zoom/exv8/
No v takom malom tele ma 7x opticky zoom .. nevysuvatelny .. tomu sa az tazo veri ze to aj foti kvalitne...
Skoda ze nerobia "klasicky vysuvatelne" ~ 5x zoomove ...

Inak zaujimava featurka: ADVANCED AUTO TRACKING AF FUNCTION
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 13. 2. 2008 10:32

S474N: To víš ,že honím počet :mrgreen: S100?? S 500. To nebyla nabídka,to bylo pouze k tomu videu. Samsung Calex? Panasonic vám *****í,ale Samsung ano?? Až dá Samsung optickou stabilizaci do všech foťáků tak bude silným hráčem. Kvalitní už je.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod S474N 13. 2. 2008 14:00

Petr1968: upsal jsem se, psal jsem pochopitelne o modelu S500.

Samsung mi vubec nevadi, jenom jsem si trosicku rypnul a nevim co mam cekat od vyrobce, co typem S500 pojmenuje jak mobilni telefon, tak i fotak :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka