No pozor .. je stabilizacia a "stabilizacia".
na mojej fuji F50 sa mi zda, ze s vypnutym stabilizatorom robi lepsie fotky. Asi preto je tam na to vypinac. (len dufam, ze to je chyba firmwaru a opravia to...)
No je mozne, ze skutocne existuje aj elektornicka stabilizacia (a nemyslim ASR ako ma samsung)
Keby som si cital len nazory a pripadne pozeral recenzie so statickymi fotkami, tiez by som pokukoval po F100fd. (vlastne pokukavam, no tentokrat cakam na recenziu)
Fuji podla mna len tazi najma zo svojich snimacov (ci su este stale vynimocne {> 6 MP} to uz nie som presvedceny) a preto ma defaultne nastavene ISO 800 (aj s bleskom).
No zase ine veci nema dotiahnute (u F50) - slow sync blesk je len v manualnom rezime a max. do 1/15 sekundy co je malo (panasonic do 1/8 s a v auto mode), auto expozicia je len do 1/4 sec (u inych fotakov do sekundy). Skratka bez blesku sa napr. v izbe nedaju robit pouzitelne zabery (koli nefunkcnemu stabilizatoru). No pre zmenu blesk maju velmi dobre vyrieseny. A prehliadanie fotiek (100 na displayi) - parada.
No videa su neostre, na zoome tmave (preco?), neda sa pocas nahravania pauznut ani zoomovat
Po skusenosti s touto fuji by som chcel radsej nieco s vacsou svetelnostou (preto som neuvadzal fotaky s 3x zoomom, lebo tie maju svetelnost takmer vzdy 2.8 - 5.1)
Ale co chcem vlastne povedat:
Ak mas moznost, tak si oskusaj ci ti vlastne ten-ktory fotak bude vyhovovat