SX 100 nebo lx2

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod MaVej 12. 12. 2007 18:57

Dobrý Den
chtěl bych si pořídit svůj první pořádný kompakt a stále se nemůžu rozhodnout mezi Canon sx100 IS nebo Panasonic DMC-LX2.
Canon mě oslovil 10*zoomem, manuálním nastavením, je však vetších rozměrů a jelikož pořád někde lítám na motorce tak bych uvítal menší,proto mě zaujal Panasonic je o dost menší, lehčí, světločivný čip je 1/1,65", širokoúhlé rozlišení fotek. U toho panasonicu mi už opravdu chybí jen zoom 6* a víc.
Chtěl bych fotit snad cokoliv od krajinek, rodiných akcí až po sportovní události a noční fotky (město po západu slunce).
Mohli byste mi napsat jaké máte zkušenosti.
Mnohokrát děkuji.
MaVej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 12. 12. 2007 21:12

Podivej jeste na Canon A650 , ten ma vetsi snimac nez SX100 a ma vetsi zoom nez LX2
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MaVej 12. 12. 2007 23:21

kromec:
A650 vypadá parametrama moc dobře.
Nevíte ještě jak jsou na tom Panasoniky a Canony ve vzájemném porovnání fotografií?
MaVej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 13. 12. 2007 13:27

V průměru Panasoniky víc žehlí šum, Canony ho víc nechávají.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod TA 13. 12. 2007 22:27

ak je zoom dôležitý, tak pozri na Panasonic TZ2 - kompaktný UZ v praxi. Samozrejme, telo má širšie než LX2.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MaVej 14. 12. 2007 00:01

To je zapeklitá situace - buď se rozhodnu pro canon kde budu mít solidní zoom a manuál,ale zorměrnější nebo panasonic TZ2/3 kompaktní UZ bez možnosti manuálu.
Kolikrát tak v průměru používáte manuální nastavení oproti automatického??
MaVej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 14. 12. 2007 07:18

Zalezi co chces fotit a kde. Cim vice nestandartni a obtiznejsi svetelne podminky tak tim vic je vetsi pravdepodobnost ze automatika selze. Dale pokud rad experimentujes tak se ti manualni rezim bude hodit.
Napr. pokud bys chtel fotit panorama(slozena fotka z vice snimku) tak ciste automatikou je to hodne problematicky, bud musis met ve fotaku primo rezim panorama nebo manualni nastaveni.

PS: sam ciste manualni rezim pouzivam vyjimecne(napr. na ohnostroj) a vystacim si na 95% situaci s prioritou clony ,coz je poloautomaticky rezim.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MaVej 14. 12. 2007 17:34

kromec:
určitě bych chtěl alespoň poloautomat,protože jsem dost hračička a rád bych si i zaexperimentoval např. jak řikáš ohňostroj a podobně.
Teď vůbec netušim jestli se na tz2/3 dá ovlivňovat priorita clony nebo zda-li je to jen automat.
Jinak všem moc děkuju za rady a připomínky.
MaVej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 14. 12. 2007 17:47

TZ2/3 jsou full automaty, můžeš ovlivňovat ISO a dělat běžnou korekci expozice. Mají ovšem i scénické režimy, a to 20 kousků, včetně režimů pro svíčky nebo ohňostroj. Já vím, že fotografové takovou věcí obvykle opovrhují, ale pořád je to možnost, jak z foťáku vyrazit něco víc, než při nastavení na srdíčko a tupém mačkání. Jenom je třeba s těmi režimy seznámit, vědět co dělají, a mít taky trochu fantazie - jdou použít na spousty jiných situací, než naznačuje jejich jméno...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MaVej 16. 12. 2007 23:48

Zkusim si od známého zapůjčit na chvilku TZ3 co si nedávno pořídil a vyzkoumám co ta mašinka dokáže, uvidim jestli mě přesvědčí a kdyžtak bych na nový rok vybral pro mne ten pravý kompakt.
MaVej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MaVej 7. 1. 2008 03:34

Tak jsem si vyzkoušel Tz3 a moc mne nepřesvědčil,začal pěkně žehlit což mě moc nenadchlo.ještě jsem tu nalezl G9 ale je už cenově trošku dost jinde než jsem se původně chtěl pohybovat,ale četl jsem tu na něj recenzi a vypadá to,že je velmi kvalitní tak se chci optat majitelů jak jsou s ním spokojeni a zda nelitují peněz co do něj vložili.
Dost jsem tu o něm přečetl a někteří ho okomentují jako vrak a druzí si ho velice chválí. Už mi z toho jde hlava kolem.
MaVej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 7. 1. 2008 07:14

Foťák vždycky chválí jeho majitelé - 99% z nich nikdy nepřipustí, že mohli koupit lépe...
TZ3 bych taky nechtěl, zkusil bych spíš TZ2.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kromec 7. 1. 2008 07:16

MaVej:

A co A650 nebo G7 od Canonu tez jsou dobre a levnejsi nez G9
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod m4lcolm 7. 1. 2008 09:02

pety: A máš s tím TZ2 zkušenosti? docela by mě zajímaly. Docela by mě zajímalo, jak se vyrovnává s horšími světelnými podmínkami - nerad bych, aby mi to pořád cpalo časy kolem 1/8 - jde to například nějak omezit, aby to nešlo třeba pod nějaký nadefinovaný čas?
m4lcolm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 7. 1. 2008 09:32

Nemám. Já jen, že z TZ3/TZ2 bych bral TZ2 kvůli menšímu šumu. Jinak to nejspíš bude +- totéž, jako TZ3.

http://www.trustedreviews.com/digital-c ... DMC-TZ2/p5
Pety
VIP uživatel

Další stránka