Fujifilm Finepix: S6500fd nebo S8000fd

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod macman_mac 10. 12. 2007 20:27

Custe potreboval bych poradit, mezi temito dvema modely. Rozhoduju se ktery si poridit pod stromecek... Na kvalite fota mi hodne zalezi na 6500 se mi libi objektiv a rucni doostrovani ale zase na S8000 se mi zas libi vetsi rozsireni...Mohl by mi nekdo poradit popr. doporucit jeden z techto dvou modelu? Muzete napsat treba plusy a minusy...

Diky moc za odpovedi :wink:
macman_mac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cache 10. 12. 2007 20:33

Ja mam cerstvo zakupenu S6500FD.

Kebyze mam porovnat (podla parametrov), tak jedine plus pre 8000-ku je opticka stabilizacia.
Avsak pre 6500 je mnozstvo inych - vacsi SuperCCD 1/1.7 snimac (8000 ma len CCD 1/2.35), lepsi objektiv (ma sice len 10.7x ale nema take skreslenie a deformacie), velmi dobre vyrieseny manualny rezim (aj ostrenie, aj zoom), atd atd..

Laicky povedane - s6500fd je pre ludi, ktory pozeraju na vsetky parametre, chcu kvalitne foto a nemaju na zrkadlo, zatial co s8000 je pre masovky, ktorych zaujima len kolko x ma zoom, ci toma stabilizaciu a kolko megapixelov to ma..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 10. 12. 2007 21:05

Pokud je na prvním místě kvalita fotek, tak jednoznačně S6500...taky ji mám. Podívej se do starších diskusí, napsal jsem toho o ní celkem hodně.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 10. 12. 2007 21:10

Sice je pravda ze 6500 ma "jen" 6mpx ,ale diky vetsinmu snimaci a kvlaitnejsimu objektivu bych rek ze zobrazi vic detajlu nez 8mpx S8000. Sak sam porovnej:
http://www.dpreview.com/reviews/fujifil ... /page9.asp
http://www.dpreview.com/reviews/fujifil ... /page9.asp
Krasne je videt ze i na nejnizsi ISO S8000 hodne odsumuje a min detajlu nez 6500.
Jak velky format chces vubec tisknout?
K + co uved cache bych jeste dodal zavit na filtry primo na objektivu, RAW, rek bych i lepsi ergonomie. S8000 ma zas lepsi hledacek je mensi, ma stabilizator....
Pokud ti jde hlavne o kvalitu fotek tak bych bral 6500 i za cenu trochu narocnejsiho ovladani.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod krrtek 10. 12. 2007 22:39

všichni neustále poukazují na náročnější ovládání s6500 al enení to zas tak strašný, jen na pár paramtetrů si musíš dát pozor :P
krrtek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 11. 12. 2007 15:52

Tato tema tu "dlho" nebola... :roll: :idea:

Pozri sa sem:

http://digiforum.zive.cz/viewtopic.php?t=3917

Inak ber S9600 :mrgreen:
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cache 11. 12. 2007 17:23

S9600 sa podla mna financne neoplati. Tiez som ju chcel povodne, ale nakoniec vyhrala 6500-ka

- objektiv ma ten isty
- snimac ma mierne vacsi (1/1.6 oproti 1/1.7), ale "megapixlov" ma o polovicu viac, podla testov je vdaka tomu na tom zo sumom troska horsie
- ma navyse CF slot (jedine skutocne plus)
- ma moznost pripojit externy blesk, ale bez moznosti ovladania (pre "amatera" zbytocna vec, zabudovany blesk je dostatocny a ovladany elektronikou)
- ma moznost externej spuste (zbytocnost nahraditelna 2s samospustou)
- nema Face Detection (pre rychle fotenie fotiek na oslavach sikovne, moze to chybat)
- ma vyklopny display (len vyklopny, nie otocny) - celkom sikovne, ale snazim sa fotit hladacikom, takze by bolo malo vyuzivane :)
- v slovenskych shopoch je drahsia o 2500 - 4000 korun

Myslim ze to co ziska clovek navyse 9600kou nestoji za to ze zase pride o peniaze na brasnu/karty/baterie a strati trocha z kvality..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 11. 12. 2007 18:16

cache:
Trosku bych to doplnil, 9600 ma dale:
-lepsi ovladani, nemusis tolik casto do menu , ma roller
-lepsi hledacek
-jak si jednou na externi spoust zvyknes tak uz nebudes nikdy chtet pouzit samospoust, napr. pri foceni ohnostroju je i 2s zpozdeni strasne moc a pohotovou dratenou spoust ocenis
-ten externi blesk bych urcite nezatracoval , ikdyz jen manualni, napr. ti dava moznost blesknout o strop coz je hodn eprakticke
-ja mam jak vyklopny tak otocny displej a vyuzivam jen moznost vyklapeni, otacet ho nepotrebuji. Takze myslim ze jen vyklopny displej u 9600 se tez v nekterych situacich vyuzije.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 11. 12. 2007 19:39

Vec nazoru, mne Face Detection pripomina nieco ako portret, krajinka, zapad slnka atd. :mrgreen: Su taki, ktori si kupia aj fotak len preto, ze ma smile detection :mrgreen:
Myslim, ze Kromec za mna uz povedal vsetko :mrgreen:

Len doplnim, na oslavach ti bude urcite viac chybat externy blesk ako face detection :twisted:

Ta kvalita fotiek, zas az tak strasne rozdielna nieje a ak si len na chvilu premyslal nas S8000, tak je neporovnatelna a rozdiel medzi S6500 a S9600 pri fotkach nepostrehnes az tak strasne, jasne, ze S6500 ma mensi sum, lepsie ISO, ale treba si aj uvedomit, ze lahsie sa robi vyrez z 9MPX fotky, ako z 6MPX, hlavne ked z toho chces urobit A4 ci A3
Ovladanim a automatikou je S9600 urcite sikovnejsia a jednoduchsia, zatialco vyhoda S6500 je sice mensi sum, ale automatika hrozna, ovladanie narocnejsie ale hlavne ten externy blesk, nikdy sa neda porovnat fotka s kvalitnym externym bleskom s fotkou so zabudovanym bleskom. A cena? Nuz ked si pozries vyhodne ceny CF kariet tak neviem ci bude rozdiel az tak strasny :roll:
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... pix-s9600/
http://www.megafoto.sk/products/Sandisk ... ash-cf-4gb
Spolu je to necelych 13 000 Sk
Za Fuji S6500 aj so 4GB das 12 500 Sk, takze rozdiel 500 Sk, viem mozes argumentovat, ze naco 4GB, ale porovnavala som ti podobne hodnoty :P

Ale ak ti ide iba o cenu, tak mam pre teba vyhodnu cenu S6500, ale ja by som si kupila inu brasnu, inu nabijacku atd. :mrgreen: A aj pri tejto vyhodnej cene by som brala S9600 :twisted:
http://www.megafoto.sk/Fuji/finepix-s6500-s6500fd-akcia
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cache 11. 12. 2007 22:12

Ja uz 6500ku kupenu mam, netreba ponuky :)

Co sa tyka 4GB CF vs 4x 1GB xD - to predsa nemozes porovnavat. Ked uz porovnavas tak 4x 1GB CF. U flashiek vseobecne plati, ze cim vacia, tym vacsie riziko na fatalnu chybu. To povedal aj jeden moj kolega, co ma fotovybavu hadam za viac nez 200 tisic a nosi zo sebou 6x 2GB CF anie 4 ci 8GB (ma to ako bokovku a zalubu zaroven)..

Co sa tyka externeho blesku - ano, iste mas recht, ale si si isty, ze by blesk takto pouzival niekto kto si kupuje takyto fotak? Ja si nedokazem predstavit, ze ako amater by som pobehoval s fotakom a externym bleskom po nejakej oslave a presvedcoval ludi aby sa lepsie postavili, ze chcem blesk od stropu a predosla fotka nebola idealna.. A nebodaj este zo stativom - to nehrozi, toto isto nieje pre profika, ci polo profika a nefotim nejaky banket zo "Smotanky".
Mechanicka spust detto - ako casto majitel takehoto fotaku stoji uprostred mesta zo stativom a foti ohnostroj? Oplati sa koli tomu priplacat za to? Podla mna nie.. Nevravim ze to nemoze byt sikovne, ale nieje to vec ktora rozhoduje o kvalite/nekvalite fotaku.

Lepsi hladacik je pravda, na to som pozabudol. A co sa tyka ovladania nemozem sudit, nedrzal som 9600ku.. Ale pokial viem je tazsia, cize mne by sa ruky triasli este viac :)

"hlavne ked z toho chces urobit A4 ci A3" - heh, tento argument sa mi paci, hlavne jeho skutocna nezmyselnost :) Uz vidim ako tlacis podobne formaty :)

Obaja sa snazite pouzit zrkadlovkove argumenty na kompakt. Je to sice super EVF/UZ kompakt, najlepsi zo svojej triedy, relativne drahy, ale stale len kompakt a a ako kompakt aj bude pouzivany. Kebyze chce fotit ohnostroje, robit dokonale fotky banketov, ci tlacit na velky format, urcite si nemoze kupit kompakt, ale zrkadlo za aspon 20k. Takyto kompakt je pre toho, co to chce pouzivat aj ako "tupy" automat ale chce sa obcas aj "hrat" na fotografa.

Btw, na ostrenie 6500 sa nemozem stazovat, ostri podstatne lepsie (resp by sa dalo povedat castejsie zaostri ten automat :)) a rychlejsie ako moj predosly Nikon Coolpix..
cache
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 12. 12. 2007 09:16

1.Pardon, uz mas kupeny fotak, tak to info sa zide mozno macman-mac-ovi :mrgreen:
2. Ano to s kartami mozno platilo v minulosti, ale dnes je technologia niekde inde a je to relativne jedno, taktiez poznam vela profesionalnych fotografov so 16GB kartou a aj ta sa im mali, potom by podla tvojej teorie asi bolo najlepsie mat 20 kusov 16MB kariet :twisted:
3.Ano som si ista, ze externy blesk pouziva aj niekto taky, ktory si kupi takyto fotak, pretoze nemusis si hned k tomu kupovat najdrahsi blesk, S9600 spolupracuje vyborne s 10 rokov starymi bleskami a tie kupis v bazaroch za babku 8) Taktiez neviem o akej narocnosti to vravis, preco by sa mali ludia nejako postavit atd., ved to co fotis s vyklapacim bleskom cvaknes externym, tie iste situacie, nic sa na tom nemeni, len mas lepsie fotky 8)
4.Cim tazsi fotak, tym sa menej trasu ruky, lepsie a dlhsie ho udrzis, to ti potvrdi kazdy fotograf :mrgreen:
5. A4 bezna vec, A3 obcas a ver, ze ak ty robis 10x15 tak ich nemusi robit kazdy :P
6.Tu nikto nepouziva zrkadlovkove argumenty, obaja piseme iba fakty, najdi si o tom clanky a ze su to iba kompakty, ako sa to vezme, ma to lepsi cip, je to ultrazoom, vzdy to bude tkz. kategoria medzi, ani kompakt, ani zrkadlovka, ale nie kazdy minie 40 000 na zrkadlovku, ale to neznamena, ze preto nebude fotit na format A3, alebo nebude pouzivat externy blesk, pozicaj si raz S9600 s kvalitnym externym bleskom a vyfot tu istu situaciu so svojim fotakom, potom tie fotky porovnaj, budes prekvapeny 8)
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cache 12. 12. 2007 10:16

2. Moze byt, teoreticky, ale je pravda, ze som videl viac pokazenych 4GB mp3 playerov ako 1GB playerov a flash je flash, je jedno ci v karte alebo v "svabe" :)
3. Vec nazoru. Stary blesk za babku moze byt horsi ako zabudovany.. :) Ja som si isty ze by som ho nevyuzil.. A chcel by som vediet, kolko krat si ho ty vyuzila.
4. no zatial sa mi trasie ruka viac ako pri tom "turistaku" co som mal predtym :) Mozno casom.. Chce to trening.
5. no bezna vec to nieje. Poznam mnoho ludi co ma aj zrkadla a nikto netlaci ani bezne fotky. Je to digital, cize si nechavaju fotky v digitalnej forme, robia si galerie na nete a podobne.. Ja osobne som uz par fotiek tlacit dal, ale len v malom - do penazenky a podobne.. Povedal by som, ze takto sa sprava vacsina majitelov digitalov vseobecne. Minimalne nepoznam okrem jedneho cloveka nikoho kto vobec tlaci fotky.
cache
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 12. 12. 2007 14:36

Fotky na papier je otazka penazi, to je vsetko, mam ich vela, ale stalo to cca 100000 aj viac, takze ja ich davam "tlacit". :mrgreen:
Tiez som mala podobny nazor na zabudovany blesk, pokial som nefotila v kulturaku a zabudovany blesk mal dosah mozno 4 metre, neratajuc, ze ten dosah nemozno porovnavat, tam su aj ine hodnoty, takze som z tych fotiek mala iba to, co sa dalo zachranit cez software, odvtedy vzdy pouzivam externy blesk, jednoducho ho vytiahnem z tasky, zasuniem do sanok a fotim 8)
Sice fotim viac na zrkadlovku, externy blesk pouzivam ten isty na S9600, vo vynimocnych situaciach mam aj maly kompakt 8)
Najviac sa mi paci, ked vidim trebars rodicov v kostole fotit svoje deti zo vzdialenosti 10 metrov so zabudovanym bleskom a potom sa cuduju, ze kde to dieta vobec je :mrgreen:
Ale neberem ti nazor, o.k. 8) Mam 4 a 8 GB karty, SD, CF, XD(tam je max.2), jednoducho rozne a negativny zazitok nemam a externy blesk odporucam, ak chce clovek fotit viac vo vnutri, oceni to 8)
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod quichote2000 12. 12. 2007 19:18

Jen k 6500fd
Koupil jsem ji asi pred cca 3 mesici.
-Rucni ostreni je skoro nepouzitelne, auto ostreni ma dva rezimy speed a normalni.
Normalni je v horsich svet. podminkach nepouzitelny na pohybujici se predmety, treba lidi v hospode se proste hejbou a to ostreni je vetsinou uplne zmateny, speed rezim je rychlejsi, ale ne vzdy presne zaostri.

-automaticke vyvazeni bile funguje na jednicku snad ve vsech podminkach.
-ovladani je naprosto v poho, kdyz zjistis kde co je, tak to budes ovladat jako blesk :-)
-Celkove je ten fotak uplne v poho z "lepsich" kompaktu urcite jeden z nej fotaku. Naucil me (pokud to o sobe mohu rict) fotit, nebo minimalne vetsinu foto technik. Ted jsem si k vanocum koupil zrcadlo pentaxe k100d a uprime lituju, ze jsem si ho nekoupil rovnou :-(
Takze jestli to myslis s fotakem vazne sezen nekde o par tisic vic a kup si zrcadlo. Jestli chces lepsi kompakt 6500fd je super volba.
Nejlepší OS = MAC OS X TIGER
quichote2000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jolana 12. 12. 2007 22:39

Pentax je Pentax :wink:
jolana
Návštěvník

Další stránka