Ja uz 6500ku kupenu mam, netreba ponuky
Co sa tyka 4GB CF vs 4x 1GB xD - to predsa nemozes porovnavat. Ked uz porovnavas tak 4x 1GB CF. U flashiek vseobecne plati, ze cim vacia, tym vacsie riziko na fatalnu chybu. To povedal aj jeden moj kolega, co ma fotovybavu hadam za viac nez 200 tisic a nosi zo sebou 6x 2GB CF anie 4 ci 8GB (ma to ako bokovku a zalubu zaroven)..
Co sa tyka externeho blesku - ano, iste mas recht, ale si si isty, ze by blesk
takto pouzival niekto kto si kupuje takyto fotak? Ja si nedokazem predstavit, ze ako amater by som pobehoval s fotakom a externym bleskom po nejakej oslave a presvedcoval ludi aby sa lepsie postavili, ze chcem blesk od stropu a predosla fotka nebola idealna.. A nebodaj este zo stativom - to nehrozi, toto isto nieje pre profika, ci polo profika a nefotim nejaky banket zo "Smotanky".
Mechanicka spust detto - ako casto majitel takehoto fotaku stoji uprostred mesta zo stativom a foti ohnostroj? Oplati sa koli tomu priplacat za to? Podla mna nie.. Nevravim ze to nemoze byt sikovne, ale nieje to vec ktora rozhoduje o kvalite/nekvalite fotaku.
Lepsi hladacik je pravda, na to som pozabudol. A co sa tyka ovladania nemozem sudit, nedrzal som 9600ku.. Ale pokial viem je tazsia, cize mne by sa ruky triasli este viac
"hlavne ked z toho chces urobit A4 ci A3" - heh, tento argument sa mi paci, hlavne jeho skutocna nezmyselnost
Uz vidim ako tlacis podobne formaty
Obaja sa snazite pouzit zrkadlovkove argumenty na
kompakt. Je to sice super EVF/UZ kompakt, najlepsi zo svojej triedy, relativne drahy, ale stale len kompakt a a ako kompakt aj bude pouzivany. Kebyze chce fotit ohnostroje, robit dokonale fotky banketov, ci tlacit na velky format, urcite si nemoze kupit kompakt, ale zrkadlo za aspon 20k. Takyto kompakt je pre toho, co to chce pouzivat aj ako "tupy" automat ale chce sa obcas aj "hrat" na fotografa.
Btw, na ostrenie 6500 sa nemozem stazovat, ostri podstatne lepsie (resp by sa dalo povedat castejsie zaostri ten automat
) a rychlejsie ako moj predosly Nikon Coolpix..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)