optická x elektronická stabilizace

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod jolana 5. 12. 2007 18:45

Aby nedoslo k omylu, tu neslo o tvrdenie, ze stabilizator netreba, ani o nejake priplatenie si, taktiez by som neporovnavala zrkadlovku a uz toboz nie Pentax, ktory ma stabilizator na uplne inom principe ako ostatne, stabilizacia je v cipe, zatialco u inych je to "plavajuci objektiv", taktiez slovo priplatit si je neadekvatne. Tu slo mozno o poukazanie na trebars Ultrazoom, ze je lepsie si kupit Fuji S9600, ktora nema stabilizator ako Panasonic F8, ktpry stabilizator ma a cenovo su rovnake, to je vsetko, pretoze nikdy nebudu fotky z F8 tak kvalitne ako z S9600, pripadne S6500, to je vsetko :mrgreen:
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gl1975 5. 12. 2007 19:22

Milá Jolano,
Já jsem reagoval na první příspěvek vlákna, kde se píše:

A tak se ptám - vyplatí se sáhnout spíše po nějakém dražším modelu např. od Olympusu, který opt. stabilizaci má? Byl by asi o 1200kč dražší. Nebo ten rozdíl nebude pro poměrně nenáročného uživatele nějak zásadní?

Jak vidíte, vašeho textu se to vůbec netýká. Také nešlo vůbec o princip stabilizace, ale o to, zda optickou stabilizaci ano, či ne.
gl1975
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 5. 12. 2007 21:19

Pardon, o.k. :lol:

Hoci pri Olympusoch je to jedno :mrgreen: :lol:
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 14. 12. 2007 09:31

Pety píše: Dá se i sekunda, ale ne pokaždé. Když si sedneš, dáš foťák na kolena a zatajíš dech, tak se prý dá udělat i 5 sec - mně se to teda nepodařilo.
d/quote]

s či bez stabilizátoru?
Pokiaľ sedíš v kľude, tak by nemal byť problém udržať dlhšie časy. Až 5 s som síce ešte neskúšal, max. tak sekundu, no vyskúšam pre zaujímavosť. Samozrejme, na nejakom normálnom ohnisku - u mňa 38 mm.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Předchozí stránka