Jaký fotoaparát do 4-5 tisíc?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod KubaPa 15. 11. 2007 19:30

[quote="Maročan";Hledáček u dnešních pidikompaktů? Proboha na co?a/quote]To je pravda, pokud by tam byl, tak bude stejně nepoužitelnej... Tomu že by do dnešního pidikompaktu někdo zabudoval použitelnej optickej hledáček bohužel nevěřím )-:
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JaKas 15. 11. 2007 20:57

Nechci zakladat nove tema proto se zeptam tu.
Mam v planu koupit rodicum k vanocum fotak tak cca do 5000Kc velice me zau jaly tyto kousky:
1.Canon PowerShot A570 IS
jak je to s kvalitou obrazu a výdrží?
+líbí se mi ze je na obyc baterie
-jak je s sumem docetl jsem se ze je docela vysoky
2.Fujifilm FinePix F40fd
l+ibi se mi zpracovani
+kvalita obrazu je vyborna
+kovove telo
jak dlouho vydrzi taa lion baterie jak dlouho se nabíjí?

Zajimali by me postrehy uzivatelu a jestli nektery z techto fotoaparatu zchroustne 4GB SD Kartu tím padem musí podporovat fat 32.
Odborník nemůže rozumět všemu, je omezován svým oborem. Kdo není v ničem odborníkem, není ničím omezován.
JaKas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 15. 11. 2007 21:27

A570 IS by na 2 dobré NiMH aku 2500 mAh měl vydržet kolem 400 snímků
F40fd asi 300 snímků podle stejné metodiky měření
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hlava 20. 11. 2007 14:02

Čaute, no zrovna řeším ten samý problém, nějaký lavný jednoduchý digi na vánoce.
V šuplíku se mi válí jedna SD 256MB, tak bych to moh spojit :-)

Z toho co se tu napsalo ... no, než řešit jestli aku nebo tužkovky by mě spíš zajímalo, jak to je s rychlostí těch jednotlivých foťáků, ať už rychlost zaostřování, ukládání snímků, či prohlížení na displeji ... ? Hledáček je podle mě v této kategorii taky nesmysl, tím spíš když to je určeno pro někoho, kdo to 3x za den na výletě vytáhne z kapsy a cvakne. Z tohoto pohledu si spíš myslím, že bude uživatele více trápit ta rychlost než jestli se může koukat hledáčkem ...

Tak jak na tom jsou?
Panasonic DMC-LS60 ... cca 2.410,-
Canon Power Shot A46 ... cca 2.450,-

či něco jiného +/- v této ceně?
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 20. 11. 2007 22:47

Tak to se Ti tam tedy válí majetek :lol: :lol:V šuplíku se mi válí jedna SD 256MB
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Hlava 21. 11. 2007 14:47

Netušil jsem že výše majetku se určuje podle toho, jak velká paměťová karta se mi válí v šuplíku ...
Jsi snídal vtipnou kaši nebo seš zhulenej?
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 11. 2007 14:59

Ne,kouřím málo. :wink: Co třeba Samsung S630 :mrgreen:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Alesh.Rocker 21. 11. 2007 21:51

Osobně používám Fujifilm F30 a jsem s ním spokojený. Když jsem ho kupoval, stál 5500 Kč, teď bude stát o dost méně. Má intuitivní ovládání, velký displej, nabídku režimů, ozvučené video, dobrou obrazovou kvalitu, AF reflektor, několik režimů blesku, Li-ion akumulátor s dlouhou výdrží...
Dell E6410
Alesh.Rocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 22. 11. 2007 07:48

a taky aberaciu kterou nejde odstranit :(, casto pouziva ISO1600 na full automatiku, prilis sylny odsumovaci algoritmus a nejde ho nastavovat ale taktiez max spokojenost za tie prachy (6000sk).
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 22. 11. 2007 16:44

Hlava píše:Netušil jsem že výše majetku se určuje podle toho, jak velká paměťová karta se mi válí v šuplíku ...
Jsi snídal vtipnou kaši nebo seš zhulenej?o/quote]

Nemusis sa hned urazat, ale je to teoreticky tak :mrgreen:
Moj prvy digitalny fotak mal XD kartu 128MB, myslis, ze si teraz budem navzdy kupovat fotaky len na XD kartu, kedze taku mam? :?: :twisted:
Mam fotaky na SD, CF a XD karty a viem, ze o par rokov aj moje 4GB karty budu smiesne, takze beriem kartu ako jednorazovu investiciu a urcite neodporucam vyberat si fotak len na zaklade karty 8)
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hlava 23. 11. 2007 11:47

Jolanko, pochopila jsi vůbec, na co jsem se v tomto vlákně ptal? Ptal jsem se na jednoduchý, levný digi na vánoce pro rodiče, kteří ho 50x za rok vytáhnou z kapsy a udělají cvak. Čili je docela úplně jedno co to všechno bude umět, jestli to bude mít o x% lepší obraz než něco jiného.
Proč potom myslíš že je lepší kupovat i novou paměťovou kartu? Už?

PS: Taky mě pokaždé fascinují lidi, co z psaného textu na internetu hned poznají, že se dotyčný "hned uráža". Vzpamatuj se.
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 23. 11. 2007 11:58

Ten nejlevnější Panasonic bude to pravé.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pety 23. 11. 2007 12:54

Jasně. LS60.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr1968 23. 11. 2007 14:17

Jasně :wink: Pokud tedy nevadí těch 85tis.pixelů na 2palcovém lLCD :mrgreen: A ,že je bez zvuku. :wink:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod TA 28. 11. 2007 22:21

zvuk nemá, ale mikrofón hej. Takže video je ozvučené. ( hmm teraz rozmýšľam, že to je LS75, tak neviem, či aj LS60 :? )
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka