Jaký fotoaparát do 4-5 tisíc?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pajaxxx 13. 11. 2007 12:37

Dobrý den,
chtěl bych si koupit fotoaparát, tak do 4-5 tisíc. Jde mi jen o obyčejné focení, a tak nevím jestli má význam kupovat foťák s více než trojnásobným zoomem. Zaujal mě Panasonic LS60, nebo s 6tinásobným zoomem LZ6... A asi bych chtěl, aby měl stabilizaci obrazu, protože po předchozích zkušenostech, kdy sem měl polovinu fotek rozmazaných, bych tomu chtěl předejít. Bohužel se v tom moc nevyznám, tak se obracím o radu na Vás, někoho kdo tomu rozumí, jestli by ste mi neporadili, jaký fotoaparát koupit, abych neudělal chybu. Předem děkuji
pajaxxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 13. 11. 2007 12:48

Záleží proč byly rozmazané? :wink: FX10 Nebo pokud chcceš i manuální funkce tak Canon PowerShot A570 IS
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kromec 13. 11. 2007 13:01

Rozmazane muzou by t z techto duvodu:
-spatne zaostril napr na jiny objekt na fotce
-fotils pohybujici se objekt a mels(respektive automatika nastavila) nastaveny moc dlouhy cas , takze objekt je maznuty
-fotils s delsim casem z ruky a protoze se ruky mirne chveji taks mel fotku rozmazanou
-mels nastaveny(respektive automatika nastavila) moc vysoke ISO a fotoaparat a fotak provedl silne sw odsumeni(vyzehleni) takze fotka byla bez detajlu/neostra
-atd...

Stabilizator ti jen redukuje jemne chveni rukou a tim ti pomuze udrzet o neco delsi casy. Takze ti pomuze jen v bodu 3 kdyz budes fotit staticke objekty a to jen v nekterych pripadech. Nevim jak drzis fotak ,ale casto vidim ze hodne lidi ho drzi v natazenych rukou a koneckama prstu, pak jim moc nepomuze ani stabilizator...
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pajaxxx 13. 11. 2007 13:43

Já nevím, zřejmě z větší části to bude třesoucí se rukou a špatným ostřením... Ještě sem se díval na Panasonic LZ3... Ale ten má jen 5,36Mpix, ale 6xoptický zoom... Nevím jestli je lepší LS60 nebo LZ3... Canon je podle mě drahej, Olympus nechci a třeba Fuji asi nebude moc kvalitní, dle cen... Jsou to jen laické úvahy. Děkuji za každou radu
pajaxxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 13. 11. 2007 13:53

Ty dva co psal Petr nejsou spatne, urcite bych o nich vazne uvazoval. Na rozliseni nehled na 10*15cm fotky ti staci 2mpx na A4 4mpx atd...

A ty FUJI v dnesni dobe s kvalitou obrazu patri k nejlepsim na trhu.

Treba tady je test na F40:
http://www.zive.cz/Titulni-strana/Vybav ... fault.aspx
A najdes tam testy i na jine, mozna ti to pomuze pri vyberu

PS:Co mas ted za fotak?
PSS: Ten Canon se da koupit za cca 4800 kc coz se me zda super cena...
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 13. 11. 2007 13:59

pajaxxx píše:Já nevím, zřejmě z větší části to bude třesoucí se rukou a špatným ostřením... Ještě sem se díval na Panasonic LZ3... Ale ten má jen 5,36Mpix, ale 6xoptický zoom... Nevím jestli je lepší LS60 nebo LZ3... Canon je podle mě drahej, Olympus nechci a třeba Fuji asi nebude moc kvalitní, dle cen... Jsou to jen laické úvahy. Děkuji za každou radu
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pajaxxx 13. 11. 2007 14:10

2 kromec: já už mám starej foťák, olympus c220, už musí pryč:) Podívám se na ten odkaz a na ty stránky,děkuju
pajaxxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 14. 11. 2007 00:10

poslednú dobu išli ceny A570 ( aj A550 ) dosť dole - vo svojej cenovej relácii podľa mňa nemá konkurenciu
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 14. 11. 2007 09:35

No daj si poradit, ja si myslim, ze to rozmazanie zaberov mohlo byt tiez z inych dovodov, casto to byva nedoostrenie a niektore fotaky s tym maju problem a prave to FUJI , ktore si hned ofrflal je asi najkvalitnejsou volbou v tvojom pripade, konkretne FUJI F40

http://www.kasa.cz/digitalni-foto/koupi ... 40fd-grey/
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 14. 11. 2007 10:13

Ale nemá to nejdůležitější :mrgreen: Přece bez stabilizátoru ani ránu :roll: :roll:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod celim 14. 11. 2007 15:59

ale já bych se spíš díval na to, jestli má foťák průhledový hledáček. Podle mého názoru to má velkou výhodu jednak v tom, že když si to opřu o čelo, tak mám daleko stabilnější držení než když se dívám na display a u mě ještě přistupuje další věc, že si kvůli display nemusím brát brýle, abych na něm něco viděl.
celim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 14. 11. 2007 16:06

Průhledový hledáček ano,ale pokud je malinký jako třeba u Canonu Ixus,tak jeho použití je dost problematické
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jolana 14. 11. 2007 18:58

Ono ako sa to vezme, hladacik je dobry mozno u velkeho fotoaparatu, zrkadlovky a Ultrazoomu, ale pri tychto malych fotakoch si nemyslim, ze by ti hladacik a drzanie ultrakompaktneho fotaka najako zmenilo vyslednu fotografiu,ked chytim napr S9600 do ruky, tak mi tam sadne, ma nejaku hmotnost a pohodlne sa drzi, ale ak chytim tenucky lahky fotak, tam uz je to teoreticky aj jedno...
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chewy 15. 11. 2007 17:47

Petr1968 píše:Ale nemá to nejdůležitější :mrgreen: Přece bez stabilizátoru ani ránu :roll: :roll:r/quote]

Jestli to má mít stabilizátor, pak je za dobrou cenu ten LS60 tady http://www.megapixel.cz/panasonic-dmc-ls60 Na normální focení je vynikající. A hledáček bych asi moc neřešil...
chewy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 15. 11. 2007 17:55

Hledáček u dnešních pidikompaktů? Proboha na co?
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Další stránka