Prvni zrcadlovka

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod killershot 22. 10. 2007 15:54

Chtel bych si koupit svoji prvni zrdcadlovku, evf uz mi nevyhovuje. Rozhoduji se mezi canonem eos 400d a sony alpha 100, ale nevim ktery si vybrat. Dik za rady
killershot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod finn128 22. 10. 2007 17:41

Nevím jak jiní, ale já se rozhoduji na základě svých potřeb. Matematik by to symbolicky zapsal asi takhle: y=f(x), kde x jsou vstupní podmínky, f je hodnotící funkce a y je výsledek. Ve tvém zadání ale chybí f() i x, takže nečekej, že ti někdo sdělí čemu se rovná ypsilon. Buď doplň zadání, nebo si hoď korunou.
finn128
Návštěvník

Odeslat příspěvekod otilrak 22. 10. 2007 19:32

Taky si chci koupit svou první digitální zrcadlovku a nemůžu si vybrat. Chci fotit krajiny - hlavně hory a tak, sport - na sjezdovce kamarády na boardu a lyžích, žádný profi závody, taky lidi a ještě jiný věci. Podle toho ke kterým se dostanu. Dobré sekvenční snímání musí být. Celkem se mi líbí Canon EOS 400D, hlavně protože má canon jak brácha tak děda => objektivy. Ale líbí se mi i jiný foťáky. Očekávám od vás nějáký rady. :D

Jak dobrý je v tomto setu http://www.fotoexpert.cz/digitalni-zrcadlovky/canon-eos-400d-black-ef-s-18-55-dc-ef-55-200usm-bg-e3 ten usm objektiv? Vyplatil by se koupit?
Philips Savy>N 5110>Si A55>SE T230i>N 6610i>N 1600>N 2610>N 6300>N N79>Sa E1120>HTC Wildfire S>HTC Desire C>THL W100>Sa E1180>Lumia535>Ulefone U008>Xiaomi Redmi 6>Pixel4a5g
otilrak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KubaPa 22. 10. 2007 21:51

killershot: vem si je oba do ruky a srovnej jak se ti s kterým pracuje. Pokud chceš další radu, budeš muset upřesnit co ti na evf už nestačí, co fotíš a tak.

otilrak: oba ty objektivy v tom setu jsou to nejlevnější co v daných ohniscích existuje, takže nic moc... Můžou stačit, ale určitě nevydržej hrubší zacházení (sjezdovka) a i opticky určitě jdou koupit podstatně lepší skla...
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod killershot 23. 10. 2007 12:52

Oba dva jsem uz v ruce mel a s obema se mi zachazi vyborne. Fotit budu dost podobny veci jako otilrak
killershot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod irmo 23. 10. 2007 13:32

otilrak myslim, ze u teba niet ocom a ber canon ked v rodine mas samich canonistu najme ak maju nejake rozumne skla, pokial maju iba zakladaky tak je to jedno .... Potom racej nieco ine at ty to neberu :), kvalita je navikova droga az prilis :(.

Killershot - alphu som nikdy moc nemusel tie vysledky ma nijak nepresvedcili na druhej strane ani nijak velmi nesklamali, takze vyberaj podla objektivo ...

Co sa tika toho hsm objektivu v setu je to riadny ***** :), vykla sa viac ako niektore UZ ... a kvalita obrazu tomu zodpoveda, kazdeho koho poznam ho do 1 roka prestal pouzivat ;-). Ale zas ako nudzovka ked na ine dlho sklo nemas je to pouzitelne ....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Darkblue 23. 10. 2007 14:57

Doporučoval bych Olympus E-510. Jedinou nevýhodou jsou dražší objektivy. Canon nemá stabilizaci ani dokonalý prachový filtr.
Na pixmanii až o 6000 levněji než v CZ.
http://www.pixmania.cz/cz/cz/553007/art ... -mm-1.html
Darkblue
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elho_cid 23. 10. 2007 17:59

Drazsi objektivy jsou dost zasadni nevyhoda. Pokud chce fotit krajinky potrebuje neco sirokouhleho a na Olympusu by zbytecne financne vykrvacel.
Takze ten zminovany Canon, Pentax (kdyz uz propagujes tu stabilizaci), nebo treba i Nikon ma levnejsi objektivy (a to je ma hodne drahe).

Ja sam jsem na krajinky dost zamereny a Pentax ma pro tenhle ucel nadherne objektivy za rozumne ceny. (DA 14, DA21, DA12-24, DA16-45 ...). Velka vyhoda je SMC uprava skel, takze se daji dobre delat fotky i pri slunicku zpredu a z boku.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 23. 10. 2007 20:32

tie drahsie objektiv nieje tak uplne pravda ..., len proste tu najnizsiu triedu nema, ktora je podlmna tak ci tak blbost :)

ono je to tak, ze ani nevim ci existuje ekvivalent (rovnako kvality) pre pentax ku 7-14 zuiko .... (preto aj existuje specialne prevedenie oly 330 na architekturu) proste oly nema lacne sirokace, najlacnejsie je asi 11-22 za cca 20k, teraz este pribudol univerzalny 12-60 objektiv za 30k. Ale geometria je tak skareda podlamna u tychto extra sirokacoch ze uplne si vystacim na krajinky s 28mm ekvivalent a panoramou v pripade potreby.

Jedine kde ma oly naozaj medzeru su makro objektivy ale tam to dohnala nastastie sigma ....

SMC uprava je asi ako u olyho ED skla .... davali sa od nepameti do objektivov len to tak nenazivali a nemali natom zalozeny marketing.

Ale mozem ta potesit oly chista sirokac najnizsej triedy.

Co som si ja skusal tak mozem potvrdit, ze oly ma jedny z najlepsich setovych objektivov.

Kde naozaj oly straca je na second-handovy objektivoch a subdodavateloch a ani spracovanie jpg nieje podlamna idealne tam je natom poctatne lepsie nikon d40x.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 23. 10. 2007 20:46

Na druhou stranu crop faktor 2 ktery je u sirokacu nevyhodny je zas vyhodny pro teleobjektivy :), dalsi vyhodou je ze objektivy pro OLY jsou mensi. Ale zas OLYMPUS respektive 4/3 system krome levnych sirokouhlych objektivu ma i dalsi nevyhody napr. v malych hledaccich, vetsim sumu a mensim dynamickem rozsahu snimacu.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 23. 10. 2007 20:55

Nové čipy Live MOS od Panasonicu si s šumem neporadily až tak špatně, řekl bych.
http://www.dpreview.com/reviews/OlympusE410/page25.asp
http://www.dpreview.com/reviews/OlympusE410/page15.asp

Dynamický rozsah je menší o cca 1/2 EV, to je fakt.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod irmo 23. 10. 2007 21:04

Co mi vadi na e-510
MF + livewiev a stale vyklapa zrkadlo
Matnica v hladaciku nema ziadne pomocky na ostrenie sere mato strasne naco vlastne potom DSLR a nie EVF .... (bol som nane zvyknuti na SLR zrkadlovke myslel som si ze mi to nebude chybat ale mylil som sa ...) a matnica nieje vymienatelna. Mensi hladacik by mi vobec nevadil ak by tam bola rozumna matnica....
Spracovanie JPGu, ktore naozaj ma tedenciu ku sklonu k prepalom ale je to dane spracovanym JPGu nez snimacom ako takym oproti D40x by som povedal ze az 0.7EV. V raw cca 0.3EV v prospech nikonu D40x.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 23. 10. 2007 21:10

Nechci vzadnem pripade OLY pomlouvat, sam o nem uvazuji... sum me az tak nevadi(fotim vetsinou na male ISO) ,ale vadi me osobne male hledacky, kdyz jsem zkousel E500 tak jsem mel pocit ze je dokonce mensi nez u me EVF.
trochu OT:
Pro hledacky Olympusu existuje zvetsovaci ocnice , nezhorsi jeji pouziti napr. pokryti zaberu v heldacku nebo podobne?
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 23. 10. 2007 21:23

existuju ale uz ked tak rozmyslam nad tymto http://www.katzeyeoptics.com/item--Katz ... _E510.html

:) uz dlhsie mi to vrta hlavou .....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 24. 10. 2007 05:43

irmo píše:Matnica v hladaciku nema ziadne pomocky na ostrenie sere mato strasne naco vlastne potom DSLR a nie EVF ....

Ty nemá žádná DSLR.

K některým typům je možné dokoupit a vyměnit, ale dnes při běžném používání autofokusu...
Pety
VIP uživatel

Další stránka