od hansb 11. 8. 2007 23:13
Dobrý den, vzhledem k tomu, že mě stále více baví můj koníček, tj. focení dopravních letadel si chci koupit foťák alespoň trochu přizpůsobený této činnosti. Tím myslím, že letadla jsou focena často na větší vzdálenosti od fotografa(většinou od 200 do kilometru a někdy i více) a také se mnohdy pohybují vysokou rychlostí(až 300km/h). Dále u výsledné fotografie upřednostňuji aby nebyla moc vidět komprese a nebylo tam moc šumu. Při pátrání mě zaujmuly dva kousky a těmy jsou právě Sony DSC-H9 a Panasonic DMC FZ50. Problém je v tom, že se ve fotoaparátech moc nevyznám a tak sbírám zkušenosti, kde se dá, tím chci řící, že třeba právě tyto foťáky jsou k tomuto typu focení nevhodné. Jestli vás zajímá něco o tomto hobby, koukněte se na mé www, které mám uvedeny u mého profilu ať vám to přiblíží mou problematiku. Který z těch dvou je tedy k tomuto lepší? Jestli znáte některý jiný fotoaparát u kterého si myslíte, že by mi mohl vyhovovat a pohybuje se v této cenové hladině, neváhejte napsat. Děkuji všem za zájem řešit mé dilema, těším se na odpovědi.