Sony DSC-H9 nebo Panasonic DMC FZ50 nebo jiný?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod hansb 11. 8. 2007 23:13

Dobrý den, vzhledem k tomu, že mě stále více baví můj koníček, tj. focení dopravních letadel si chci koupit foťák alespoň trochu přizpůsobený této činnosti. Tím myslím, že letadla jsou focena často na větší vzdálenosti od fotografa(většinou od 200 do kilometru a někdy i více) a také se mnohdy pohybují vysokou rychlostí(až 300km/h). Dále u výsledné fotografie upřednostňuji aby nebyla moc vidět komprese a nebylo tam moc šumu. Při pátrání mě zaujmuly dva kousky a těmy jsou právě Sony DSC-H9 a Panasonic DMC FZ50. Problém je v tom, že se ve fotoaparátech moc nevyznám a tak sbírám zkušenosti, kde se dá, tím chci řící, že třeba právě tyto foťáky jsou k tomuto typu focení nevhodné. Jestli vás zajímá něco o tomto hobby, koukněte se na mé www, které mám uvedeny u mého profilu ať vám to přiblíží mou problematiku. Který z těch dvou je tedy k tomuto lepší? Jestli znáte některý jiný fotoaparát u kterého si myslíte, že by mi mohl vyhovovat a pohybuje se v této cenové hladině, neváhejte napsat. Děkuji všem za zájem řešit mé dilema, těším se na odpovědi.
hansb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 11. 8. 2007 23:27

Pokud ti jde o kvalitu, rozhodně FZ50. Pro tvé účely to je nejvhodnější foťák který se dá sehnat, pokud bys nechtěl investovat desetitisíce do zrcadlovky a teleobjektivu. Má totiž kvalitnější objektiv než H9, takže dokáže vzdálená letadla zachytit ve vyšší kvalitě, přestože H9 má o něco delší maximální ohnisko.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hansb 11. 8. 2007 23:45

On ale ten Panasonic bude trochu dražší jestli se nemýlím. Na internetu jsem toho o tomto foťáku co se cen týče moc nenašel, jen nějaké akce, výhodné koupě atd., z čehož je obtížné udělat si o ceně správný obraz. Zkuste mi ještě někdo prosím předhodit nějaké jiné přístroje, určitě jich i s těmito kritérii bude nepřeberné množství.
hansb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 11. 8. 2007 23:54

Pokud ti vadí příliš vysoká cena FZ50, mrkni se na FZ8. Má tejně dlouhé maximální ohnisko, možná o kousek horší, ale stále nadprůměrný objektiv. Jeho nevýhodou oproti FZ50 je nižší kvalita fotek za špatného světla, a nemá zoomování na objektivu a výklopný display. Podle vhodnosti k focení letadel bych současné EVF seřadil takto (ale určitě se najde někdo, kdo by je seřadil jinak).
1.FZ50
dlouho nic
2.FZ8, Canon S3 nebo S5IS
3.Sony H9
4)Fuji S6500, S9600, S5700, Olympus SP550
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 11. 8. 2007 23:57

A např. na Megapixel.cz maj teď FZ50 + 2GB karta za 13000, což je levnější než Sony H9,
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hansb 12. 8. 2007 00:00

Mám v plánu ho kupovat cca do dvou měsíců, tudíž je nadějě, že by cena mola jít o nějaký ten peníz níže. Je reálné ho pořídit za maximálně 15 000 se základním příslušenstvím, tj. akumulátor, nabíječka, USB? Myslím FZ50.
hansb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hansb 12. 8. 2007 00:02

To jsou právě ty internetové slevy atd. Já jsem pevně rozhodnut ho koupit fyzicky v obchodě.
hansb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 12. 8. 2007 07:01

FZ50 už níž nepůjde, už se vyprodává a už ho ani všude nemají. Za 2 měsíce nebude. H9 možná zlevní, ale ani já ho proti FZ50 nepovažuju za srovnatelný.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod seyhello 12. 8. 2007 10:20

hansb: megapixel je predevsim i kamenny obchod, tudiz to muzes koupit normalne fyzicky v obchode :-)
seyhello
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hansb 12. 8. 2007 12:53

Tak jsem si četl recenzi na Canon S5 a docela ho tam chválí, takže kdyby už nebyl FZ50, tak i tento se mi začíná líbit.
hansb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza729 16. 8. 2007 07:11

No, Panasonic predevsim silene sumi. :-/
Honza729
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 16. 8. 2007 07:23

2 Honza729: Mam fakt rád, když někdo cituje fráze, které si někde před pár lety přečetl na netu.

Jak tu někde psal TA. Panasonic to podělal tím, že jako první cpal na malé čipy hodně MPx.
V dnešní době nešumí o nic víc než konkurence a v porovnání s tímto UZ od Sony je na tom obrazově o mnoho lépe.
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 16. 8. 2007 07:37

Samsung všechny převálcuje :lol: Dobré ráno :lol:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod irmo 16. 8. 2007 10:17

jednoznacne ber Fz50 kym este je .... nic lepsie na tieto uceli nezozenies.

A este ti prijde Fujfilm s8000 :)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hansb 16. 8. 2007 15:19

A to ten Panasonic je proboha na trhu tak dlouho?? Že všichni řikáte, že už nebude?? Bohužel si foťák budu kupovat nejdříve v polovině října.
hansb
Kolemjdoucí

Další stránka