Již několik věcí jsem si pomocí PPL nechal poslat z fotoobchodu Oehling v Klatovech a také jsem posílal dvakrát fotoaprát do servisu v Prostějově a i některé bazarové kousky na kinofilm jsem si nechával od majitele posílat. Oehling originální krabici se zbožím obalí tzakovými nafukovacími igelitovými polšťářky a vždy to přišli v pořádku. Servis zabalil originál krabici do velké krabice vyplněné papírem ze skartovačky (super a levné). Já foťák dal v originál krabici do krabice vyplněné zmuchlanými novinami a také to došlo v pohodě.
Důležité jsou ty originální krabice. Jsou většinou konstruovány tak, aby zboží vydrželo transport i přes půl zeměkoule a to i v kontejnerech a na rozbouřeném moři.... Například tělo minolty bylo uchyceno pomocí tvarovaného papírového výlisku z papíru jaká se používá jako proložky na vejce (tzv. plata) který je na toto ideální (proto se také používá na ty vejce) a ještě ty výlisky měly jakési deformační zóny aby v případě zborcení krabice nedošlo k přenosu síly až na vlastní foťák...
Včera mi přišel objektiv Tamron 17-50/2,8 a ten je jen v obyčejné krabičce, obložený pouze kartonem....

Ale došel také v pořádku.