Nákup objektivů přes internet

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Swifty 8. 8. 2007 10:58

Máte někdo zkušenosti s nákupem objektivů na netu? Konkrétně mi jde o to, jestli objektiv bez úhony přežije cestu kurýrem nebo nedej bože Českou poštou....
Swifty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 8. 8. 2007 11:11

Sice ne primo objektivy, ale pokud je mozno tak bych se vyhnul Ceske poste ,ikdyz i prepravni sluzba nebo kuryr muzou rozmlatit zasilku ,tak je pripadna reklamace vetsinou jednodusi nez u Ceske posty.
Kazdopadne si zkontroluj vzdy balik pri prijmu a kdyz zjistis ze je pomlaceny tak bych ho neprijimal...
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ranovak 8. 8. 2007 12:23

Již několik věcí jsem si pomocí PPL nechal poslat z fotoobchodu Oehling v Klatovech a také jsem posílal dvakrát fotoaprát do servisu v Prostějově a i některé bazarové kousky na kinofilm jsem si nechával od majitele posílat. Oehling originální krabici se zbožím obalí tzakovými nafukovacími igelitovými polšťářky a vždy to přišli v pořádku. Servis zabalil originál krabici do velké krabice vyplněné papírem ze skartovačky (super a levné). Já foťák dal v originál krabici do krabice vyplněné zmuchlanými novinami a také to došlo v pohodě.

Důležité jsou ty originální krabice. Jsou většinou konstruovány tak, aby zboží vydrželo transport i přes půl zeměkoule a to i v kontejnerech a na rozbouřeném moři.... Například tělo minolty bylo uchyceno pomocí tvarovaného papírového výlisku z papíru jaká se používá jako proložky na vejce (tzv. plata) který je na toto ideální (proto se také používá na ty vejce) a ještě ty výlisky měly jakési deformační zóny aby v případě zborcení krabice nedošlo k přenosu síly až na vlastní foťák...

Včera mi přišel objektiv Tamron 17-50/2,8 a ten je jen v obyčejné krabičce, obložený pouze kartonem.... :-( Ale došel také v pořádku.
ranovak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 8. 8. 2007 13:25

Podla mojich skusenosti, asi 10 roznych objektivov v ramci SK, CZ, Europy aj sveta, vsetko prezilo.
The worst creator will always be better than the best critic.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mhsh 8. 8. 2007 14:15

2x objektiv Českou poštou z MegaFoto a bez problémů, mají to výborně zabalené.
Samsung GX-1S, Tamron SP AF28-75mm F/2.8 XR Di, Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di
mhsh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 8. 8. 2007 14:21

2x DHL, 1x pošta, 1x PPL, vždy OK a bez porušení obalu.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod B2lik 8. 8. 2007 14:39

PPL bez problemu .. jednou sem si nechal poslat 21" monitor ..a prisel rozmlacenej ... (jeste ten den sem nsapsal mail te firme ) co se stalo (nafotil sem to zabalil a pres PPL) poslal z5t .. bezproblemu me vymenili za jinej kus .. ta firma ..PPL je pojistena proti poskozeni. (ikdys krabice na prvni ´pohled nic nebylo bohuzel to monitor nevydrzel)a bylo to EIZO 21". takze bych se toho nebal ... a dnes opravdu davaj do vetsi krabice a je to vyplneny ruznejma vecma.
Canon EOS 400D , Metz - 58 - AF-1 Digital, Canon 50mm F1.8 + 2x1GB 133x speed
B2lik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Swifty 8. 8. 2007 14:41

Super, díky za info, tak doufám že nebudu první komu se to cestou rozmlátí :) No ale je to jen Canon 50 1.8 za 3k, u něčeho pořádnýho bych se bál i tak :wink:
Swifty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 8. 8. 2007 14:49

Canon 50/1.8? ten mozno prezije cestu, ale radsej ho potom nestlacas silno v ruke :)
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cyber kaktus 8. 8. 2007 14:59

to kupujes na eBay ten objektiv?
cyber kaktus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Swifty 8. 8. 2007 15:01

goodoldalex píše:Canon 50/1.8? ten mozno prezije cestu, ale radsej ho potom nestlacas silno v ruke :)

Tak strašný to snad zase nebude :wink:
quote="cyber kaktus"]
to kupujes na eBay ten objektiv?

Ne, v nějakým online shopu kde ho budou mít skladem. V kamenným obchodě mi řekli, že už 3 měsíce prý v ČR nejsou, tak uvidím.
Swifty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cyber kaktus 8. 8. 2007 15:22

jo promin ja prehlidl ze se ptas na nakup na netu, a dovoz. Neuvedomil jsem si ze to je pouze po CR :) myslel jsem ze to kupujes nekde ve svete.. :)
cyber kaktus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Swifty 8. 8. 2007 15:50

No, asi to nakonec ze "světa" bude, vypadá to že dostupný to mají na pixmanii a ta je tuším francouzská...
Swifty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 8. 8. 2007 22:40

S Pixmanie nekupuj, to si radsej kup na eBay z Ciny a este usetris.
goodoldalex
Návštěvník