Dilema - Canon30D nebo NIKON200D?poradi nekdo?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod xnemox 23. 7. 2007 23:21

Chtel bych se zeptat jestli mi nekdo neporadi ktery z vyse uvedenych fotaku koupit. Vim ze se lisi cenou ale me ted jde spise o to koupit ten lepsi z tech dvou. Rekneme do 5Otis. cetl jsem hodne o obou fotacich ale porad se nemuzu rozhodnout. Napred jsem chtel Canon protoze je levnejsi a uklada myslim na CF karty a ktomu nejaky lepsi objetiv ALE nechci kupovat 8Mpix protoze budu potrebovat delat nejake vyrezy a nechci dojet na malo pixelu (hlavne u kombinovane fotograife jako je kolaz) tak jsem se dival po NIKONU200D cena je vyssi ma i vice Mpix ale nevim jak je to s objektivema a taky na jake karty uklada-navic cena do 50tis by byla tak tak :-) Jak rikam velke dilema a vsechno na pro iproti. Cetl jsem ze nikon ma nejake malinke problemy se ztratou barev nad ISO 400 ale foceni do RAW je snad ok. Pak chvalili CANON ze ma min pixelu ale to se nepozna a ma kvalitnejsi objetivi a snad i chip CMOS je snad nejak lepsi nez CCD v nikonu tak zase DILEMA prosim nekoho kdo by mi pomohl se rozhodnou a udelat spravnou volbu ktere nebudu litovat. Popripade jaky objetiv je vhodny nejlepe dobra cena dobry zoom a stabilizace diky :-) namox@atlas.cz diky moc
Naposledy upravil xnemox dne 24. 7. 2007 17:35, celkově upraveno 1
xnemox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod player 24. 7. 2007 02:51

Tak tady bez vahani rozhodne D200.Je to dospelejsi fotoaparat vuci 30D, proto take ta cena, ikdyz 38k mi za telo uz tak moc neprijde, vzhledem k vyrobku jaky za to dostanu.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 7. 2007 11:04

Nikon D200 je funkčně o třídu lépe vybaven než Canon 30D, čip D200 je 10 Mpx oproti 8 Mpx 30D, tělo 200D je kvalitněji vyvedené. Zajdi na libovolný foto e-shop, např. http://www.megafoto.cz/ nebo http://www.oehling.cz/, a ověř si ceny příslušenství - objektivy, blesky apod. Podle svých možností se rozhodni, ale ani jednou kamerou neuděláš chybu.

Zkus se podívat i na CANON EOS 400D, což je 10 Mpx DLSR [url]http://www.oehling.cz/inshop/digitalni-zrcadlovky-canon/canon-eos-400d-telo-[id-156002].html[/url] a NIKON D80 [url]http://www.oehling.cz/inshop/digitalni-zrcadlovky-nikon/nikon-d80-telo-[id-155793].html[/url] To jsou kamery, které mají identický nebo téměř identický snímač s DSLR střední třídy své značky (stejná obr. kvalita), pouze jsou částečně funkčně omezeny a těla jsou pouze plastová, ale za dostupnější ceny. Ušetřené peníze utrať za objektivy. U Nikonu nakoupíš poměrně kvalitní objektivy v sadě - kitu, viz. NIKON D80 + 18 - 135 / 3,5 - 5,6 kit. U Canonu ti nedoporučuju kit s objektivem EF-S 18- 55/3,5-5,6, což je laciný šunt, i když v nejhorším případě svou službu také prokáže.
Naposledy upravil anonymni dne 27. 7. 2007 14:18, celkově upraveno 9
anonymni

Odeslat příspěvekod Mobil-man 24. 7. 2007 11:10

Tak jo...
1) Spatny nazev threadu; psani velkyma pismenama, vicenasobne pouziti otazniku
2) na email ti bude malokdo odpovidat...

3) zamykat to nebudu, ale oprav si to... pres tlacitko editovat, dik
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bramborkax 24. 7. 2007 16:04

Hlavně si ty foťáky prosimtě vezmi do ruky, co ti bude víc vyhovovat. Mám D50, drží se skvěle, v podstatě stejná (velikostně/tvarově) je D80. Měl jsem teď na 2 dny půjčený Canon 400D a za dvacet minut focení mi mohla upadnout ruka. Strašně malý a nešikovně tvarovaný grip. A to mám poměrně malou ruku.
bramborkax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xnemox 24. 7. 2007 18:02

Doufam ze opravy jsou ok :-) jo a neporadi mi jeste nekdo jaky objektiv??? Chtel bych asi stabilizaci celkem nejaky ZOOM ale nevim jaky tip presne. Dival jsem se i na vyrobky od SIGMA,TAMRON atd ale fakt nevim. Kdyby nekdo vedel jaky zvolit k NIKONU2OOD prosim poradte jinak dekuju vsem za rady. diky moc
xnemox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 24. 7. 2007 18:05

xnemox píše:Doufam ze opravy jsou ok :-) jo a neporadi mi jeste nekdo jaky objektiv??? Chtel bych asi stabilizaci celkem nejaky ZOOM ale nevim jaky tip presne.

Záklaďák? Nebo tele, širokáč, makroobjektiv...?? Upřesni určení a cenu a určitě ti někdo poradí. Takhle těžko.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xnemox 24. 7. 2007 18:16

NIKKOR AF-S VR 70-300/4. 5-5.6 G IF-ED

co rikate na tento objektiv za cenu 14800,- Kc diky
xnemox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cabannos 24. 7. 2007 18:26

70mm na začátku je dost, po přepočtu si na 105mm. Co takhle Nikkor AF-S 18-200/3,5-5,6 G DX VR IF-ED
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xnemox 24. 7. 2007 18:38

hmmm perfektni zoom , stabilizae obrazuten je super ale cena 2Otis je celkem dost , neni nejaky ekvivalent od jine znacky? Nebo to muzu zkusit sehnat na inzerat nekde na bazaru???
xnemox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 24. 7. 2007 18:41

No, ono sehnat nějaký ultrazoomový objektiv s použitelnou kvalitou a světelností a zároveň levně asi nepůjde.

Doporučuji ten rozsah rozdělit alespoň do dvou skel.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 24. 7. 2007 18:52

Podívej se na Sigma 18-200/3,5-6,3 DC OS Nikon. Cena cca 15tis. Kč.
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xnemox 24. 7. 2007 18:53

Diky vsem za rady. Vidim to tak spise na 60tis kdyz koupim jeste pametovou kartu a nejake to pouzdro :-) ach jo moje vyplata je v ***** :-) tak jeste jednou diky a kazdou dalsi radu vitam
xnemox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 24. 7. 2007 18:55

Mimochodem, nasadit na D200 nějakej univerzální šméčkovej ultrazoom se mi jeví jako barbarství a naprostá degradace perfektního těla.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cabannos 24. 7. 2007 18:57

Naprosto souhlasím, ale pokud si to zákazník žádá. :roll:
Fotím, tedy jsem.
cabannos
Návštěvník

Další stránka