FUJIFILM FinePix S9600 vs. PANASONIC DMC-FZ50EG-S

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod USER47 25. 7. 2007 13:58

janfran píše:Navíc se ti bude za špatných světelných podmínek díky stabilizátoru lépe snímat makro, neboť jakmile zazoomuješ což je pro makro vhodné, otřesy rukou se začnou projevovat mnohem víc.o/quote]

Jakmile s Panasonicem zazoomuješ, tak si o jakýmkoli pokusu o makro můžeš nechat jenom zdát (bez předsádky). Na jakoukoli jinou ohniskovou vzdálenost než na nejširší totiž ostří od hrozný dálky.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 25. 7. 2007 16:19

a preco je vlastne ten Panasonic horsi ako Fuji, ste si isti, pretoze to nieje F8, ale FZ50:))
Fuji 9600,6500 a Panasonic FZ50 maju teoreticky podobny cip, tak preco by mal mat Panasonic vyraznejsi sum?
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 25. 7. 2007 16:26

lebo je to panasonic ..., ma to nieco spolocne s tym ako su tieto CCD senzori navrhnute s pokrokom technologie atd. Poviem to takto zaciatkom leta ked boli este fujini nove tak jeden znami obchodnik s fotakmi bol velky fandom panasoniku az kym tam neprisli dealeri od fuji a nevyskusal si ich v noci a neporovnal si to prave s menovanou fz50, od vtedy uz ludi tolko nenamotava na panaka ..., uz hovori ze obydva maju svoje pro a proti a vo vykladnej skrinke mu pripudla sada o fuji :).
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 25. 7. 2007 16:39

Jo, protože je to Panasonic, to je asi tak jediné. Kdyby to byla zde vymodlená Fuji, tak ti jí cpou horem a dolem:-) Přečti si recenze, prohlédni fotky, podívej se na ně v krámě a vem si je do ruky... dobrý obchodník ti umožní si je vyzkoušet a udělat fotku.

Určitě se nerozhoduj podle toho, jestli někdo v diskuzi pod článkem řve, že Panasonic šumí. Ono je na jednoho takového řvouna spousta těch, kteří jsou spokojení a bohužel nikde neřvou... Kdyby Panasoniky byly šumáky, tak by se neprodávaly tak, jak se prodávaj.
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 25. 7. 2007 17:41

Ved to je najhorsie, teraz neviem, ci su tu teoreticki praktici, alebo prakticki teoretici :lol:
Prave preto som sla na forum, aby som sa poradila, ktory fotak mam kupit, beriem to, ze mi bolo vysvetlene vsetko ohladom cipu, takze som pochopila rozdiel medzi cipom 1/2,5 a trebars 1/1,7, takze beriem, ze niektore fotaky s mensim cipom napr PANASONIC F7 (1/2,5)nebudu mat tak kvalitne snimky ako FUJI, ktore ma 1/1,7, ale uz som az tak nepochopila rozdiel medzi 1/1,7 ci 1/1,8, snad uz je PANASONIC FZ50 lepsi ako PANASONIC F7? Ci nie?
Idealne by bolo, ak by sa vyjadrili ludia, ktori maju vlastnu skusenost, pretoze takto je to len teoreticke, ja si tiez myslim, ze vsetky olympusy su o ho...., ale neznamena to, ze to musi byt pravda :twisted:
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 25. 7. 2007 19:14

Já mám FZ30, předchůdce FZ50, a myslím, že těch 8 mega na 1/1,8'' snímači je až až...10 mega na stejně velkým snímači u FZ50 už mě trochu zneklidňuje.

Za dobrých světelných podmínek samozřejmě FZ50 dělá velmi dobré snímky, ale od ISO200 výš už to není nic moc (na malých formátech je to ale jedno). Na těchto citlivostech už má třeba Fuji S6500fd dost znatelný náskok.

Panasonic má zase asi lepší celkové ovládání, hledáček, displej apod...vždycky je to otázkou priorit fotografa.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 25. 7. 2007 19:27

Dobre, beriem, ze 8 MPX na 1/1,8 je vela, FUJI 6500 ma 1/1,7 na 6MPX a FUJI 9600 ma 1/1.6 na 9MPX, je medzi 1,6 a 1,7 vyrazny viditelny rozdiel, alebo je to iba ciselna hra? Citala som, ze vraj niekomu 9600 zle zaostruje a su rozmazane snimky? :roll:
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 25. 7. 2007 19:32

Myslím, že kvalita fotek S6500fd bude trochu lepší než u S9600, zejména u vyšších citlivostí. Na nízkých ISO budou výsledky srovnatelné.

Pokud bude špatně zaostřovat, tak ji prostě reklamuješ, no...Já o tom neslyšel, ale vadnej kus se může vyskytnout vždy.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 25. 7. 2007 19:51

Myslím, že "neostré snímky" rozhodně z toho foťáku nelezou. Možná by stačilo zapnout v menu doostřování nebo fotit do RAW a doostřovat sám. Ten objektiv je poměrně slušný.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 25. 7. 2007 20:52

Mas s FUJI prakticke skusenosti? Mozes ho porovnat so svojim Panasonicom? Dakujem. Pripadne, preco si si kupil Panasonic?
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 25. 7. 2007 21:24

S Fuji osobní zkušenost nemám. Respektive, kdysi jsem chvíli držel S9500, ale to je tak vše.

Panasonic jsem vybral, protože oproti tehdejšímu konkurentovi od Fuji (S9500) měl lepší objektiv (ten je u S9600 už vylepšený), víc mi vyhovovalo delší tele než širší wide, měl stabilizátor a hlavně mi prostě přirostl k ruce, hned, jak jsem ho chytil:). Chce si to ty foťáky osahat.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 25. 7. 2007 22:51

Jasne, myslela som, ze 9500 a 9600 ma rovnaky objektiv, no ten stabilizator je jedina vec, ktora ma brzdi... :roll:
jolana
Návštěvník

Předchozí stránka