FUJIFILM FinePix S9600 vs. PANASONIC DMC-FZ50EG-S

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod abLooOLswk 14. 6. 2007 18:21

FUJIFILM FinePix S9600 vs. PANASONIC DMC-FZ50EG-S

FUJIFILM FinePix S9600:

http://www.fotoexpert.sk/kompaktne-digi ... epix-s9600

PANASONIC DMC-FZ50EG-S

http://www.fotoexpert.sk/kompaktne-digi ... c-fz50eg-s

prosim vas ak mi vie niekto poradit ktory fotak z tychto dvoch si vybrat alebo ma nejake skusenosti s niektorym z nich tak prosim o radu.
Niekto mi poradil ze mam zobrat FUJI len zato ze je to FUJI ale mne sa viac paci Panasonic ako parametrami tak aj vyzorom.jedine co sa mi nepaci je ta blba LI-ON-ka pretoze tie su nove drahsie....

Vopred dakujem :roll: [/b]
abLooOLswk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 14. 6. 2007 18:54

Zalezi co chces prevazne fotit, na neco se bude hodit vic FUJI a na neco zas Panas.
Lion bych neresil, neoriginalni vyjde na par stovek
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 14. 6. 2007 19:58

BTW poznamka, Panasonic FZ50 sa pomaly dopredava a mozno nic dalsie podobne uz nebude. Panasonicu viac letia TZ3 :)
The worst creator will always be better than the best critic.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 15. 6. 2007 06:05

Loni se také FZ30 nejdříve doprodal a až potom přišel FZ50. Panasonic asi dobře ví, že další typ bude už jenom horší, s 12 MPx čipem...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kromec 15. 6. 2007 07:42

Pety:

Mozna Panas prekvapi necha jen radu FZ8 a FZ50 nahradi amterska zrcadlovka , tez uz se o tom spekulovalo loni a predloni.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 15. 6. 2007 09:22

Amatérská zrcadlovka se dvěma stabilizovanými seťáky s nápisem Leica, tělo za 15 tis., set s kratším sklem 35 tis. ? :-)
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod irmo 16. 6. 2007 07:01

fuji - vsestrajnesi, lepsie fotky za komplikovanych situacii.
Fz50 - dobry ak budes vacsinu fotiek fotit na max tele.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod abLooOLswk 16. 6. 2007 10:38

Takze co sa viac oplati a co robi lepsie fotky.FuJI/Panasonic.

Pripadne co by ste kupili vy kebyze si mate vybrat z tychto dvoch fotakow.

JA by som radsej panasonic ale ten fuji je zevraj fuji.fujI=lepsie ,zevraj .Ja uz neviem potreboval by som presnu odpoved ze ktory foták kupit a preco prave ten fotak.

VOPRED ĎAKUJEM!!! :lol:
abLooOLswk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goodoldalex 16. 6. 2007 18:29

Pety píše:Loni se také FZ30 nejdříve doprodal a až potom přišel FZ50. Panasonic asi dobře ví, že další typ bude už jenom horší, s 12 MPx čipem...2/quote]
FZ50 konci v auguste (uz sa dopredava) a o nastupcovi sa nic nevie. Mozno nebude ziaden, Panasonicu idu ohromne na odbyt TZ3 a vreckove prcky, takze sa im asi neoplati udrziavat vyssi level. O zrkadlovke teda tiez velmi pochybujem.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod abLooOLswk 17. 6. 2007 01:24

Diky moc all ale moc mi nepomahate :lol: .ja by som potreboval presne a isto poradit ktory fotak z tychto dvoch sa viac oplati a preco.

Pozeral som aj nejake ine fora a tam sa iba hadaju ze co je lepsie.Jedini hovoria ze panasonic ma strasne fotky ohladne sumu a fuji ze ma zase problemy v tmavsom prostredi....

Ja uz vazne nevim

PLZ potrebujem odpoved...........

Ď
abLooOLswk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 17. 6. 2007 01:43

goodoldalex píše:FZ50 konci v auguste (uz sa dopredava) a o nastupcovi sa nic nevie. Mozno nebude ziaden, Panasonicu idu ohromne na odbyt TZ3 a vreckove prcky, takze sa im asi neoplati udrziavat vyssi level. O zrkadlovke teda tiez velmi pochybujem.

niečim to " musia " nahradiť. To by si ma veeeľmi rozhnevali. Veď v podstate potom by už nebol žiadny foťák ( neDSLR ), ktorý by mal manuálny režim :evil:
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 17. 6. 2007 01:53

Preco by museli? Panasonic vyprodukoval celkom zaujimavy fotak (TZ), urobil mu reklamu jaxvina a teraz sa tento fotak predava mozno 3x tolko nez vsetky ostatne Panasoniky dohormady. FZ bola zaujimava rada, ale uz ju pohnojili hnusnou kvalitou obrazu, takze narocnejsi fotografi ich aj tak obidu. Obzvlast dnes ked za 16k kupis DSLR s objektivom.

Ja by som bol tomu naopak rad. Este lepsie keby Panasonic, Samsung a podobne sracky prestali uplne vyrabat fotaky. Mozno by sa povodne fotograficke firmy znova mali coho ujat.

Jejda, teraz som si vsimol ze som to do tejto temy pisal dva krat. Schizofrenia :)
Naposledy upravil goodoldalex dne 17. 6. 2007 01:55, celkově upraveno 1
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 17. 6. 2007 01:55

tým by ale náročnejší fotoamatéri boli odsúdení na kúpu DSLR - čo by ale pre nich znamenalo dobrý marketingový ťah, keďže by vytiahli z ľudí viac peňazí :(
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 17. 6. 2007 02:03

Co mate vsetci s tymi peniazmi? Kazda zrkadlovka so setovym objektivom urobi od ISO 400 vyssie radikalne lepsie fotky nez hocijaky ultrazoom. Nic ine nemusim dokupovat. Hej, ked chcem mozem. Ked chcem k ultrazoomu dokupovat predsadky, filtre, stativy, blesky a brasne, tiez mozem. Kde je rozdiel? V kvalite, rychlosti, pohodlnosti a milione dalsich kvalit kde sa ultrazoom nechyta.

Nekupovat si DSLR a limitovat sa ultrazoomom z dovodu ze "v buducnosti to zo mna predsa vytiahne tolko a tolko penazi" je smiesne. Ked clovek raz chyti do ruky DSLR, tak zisti aky je ten ultrazoom mizerny a aj tak si ju neskor kupi ...

A menej narocnym naozaj postaci TZ a podobne hracky.

Nemam nic proti. Bude aspon menej frustrovanych fotografov.
goodoldalex
Návštěvník

Další stránka