Fotoaparát v mobilu

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod osobne 24. 4. 2007 17:53

Chci si koupit fotoaparát. Protože ho chci mít stále u sebe, tak pro mě bude výhodné, když to bude součástí mobilního telefonu. Zajímalo by mě, kolik by měl mít ten fotoaparát megapixelů, aby se jím dala vytvořit standardtní kvalitní fotografie o rozměrech kolem 9 x 13 cm. Jaký kvalitní fotomobil byste mi doporučili? Dá se s tím fotit kvalitně i bez blesku?
:?: :?: :?:
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 24. 4. 2007 18:20

Na tenhle rozměr úplně stačí 2 megapixely. Problém spíš bude v nekvalitní optice a snímači, třeba v místnosti osvětlené žárovkou bez blesku moc dobrejch fotek neuděláš. Navíc bych počítal s dosahem blesku tak 2-3m, což není moc. Existují samozřejmě horší i lepší fotomobily, pak je otázka kolik do něj chceš investovat. Btw dneska už jsou kvalitní foťáky velikosti mobilu běžné, podíval bych se spíš na ně. Jestli chceš fotit jenom momentky na který se pak občas mrkneš tak může stačit i fotomobil, ale jinak bych bral foťák.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jeffe 24. 4. 2007 19:34

osobne: zatim je realita spis takova, ze fotaky v mobilu dokazou udelat slusny fotky jen kdyz je hodne svetla, treba venku a nejlepe kdyz je slunecno.

Fotky z interieru bez blesku jsou vsak vetsinou tragedie, ty ruzne prisvetlovaci diody sice trochu pomohou ale vysledek je stale hodne daleko i za levnymi digitalnimi fotaky.
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 24. 4. 2007 19:36

osobne píše: Dá se s tím fotit kvalitně i bez blesku?
:?: :?: :?:-/quote]

Bez blesku za horsich svetelnych podminek jedine zrcadlovka, i kompakty stim maj problemy, natoz mobily. Na nejlepsi fotomobil se spis zeptej tady: http://mobilforum.mobilmania.cz/
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 24. 4. 2007 19:37

I venku je to mizerný. Koukni do galerie na MM.

Za nejlepší fotomobily na českým trhu se dají asi považovat SE K800i a Nokia N73, ale zázraky nečekej. Na 9x13 to bude stačit, pokud nosíš alespoň 2 dioptrie...
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jeffe 24. 4. 2007 19:48

kromec píše:Na nejlepsi fotomobil se spis zeptej tady: http://mobilforum.mobilmania.cz/

Tam se uz nezepta, tam ma trvaly BAN. :shock: Holt asi zustane na krku nam. :mrgreen:

Ja jsem videl fotky z SE W800i na 10x15, slunecny den a docela to uslo...

USER47: ...ale je fakt ze nosim par dioptrii. :mrgreen:
Naposledy upravil Jeffe dne 24. 4. 2007 20:31, celkově upraveno 1
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 24. 4. 2007 19:54

slnečný deň ujde. Hoci nie vždy. Kúp si Nokiu N95. :D Alebo radšej v tej cene DSLR :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod resider 24. 4. 2007 19:56

Je taky otázkou kolik chceš asi do toho mobilu investovat. Podle mě asi nejlepší co do kvality a ceny jsou fotomobily od Sony Ericssonu se kterýma vyfotíš obstojně i makro. Doporuči bych ti třeba klasickej SE K750i ( 2Mpx za hodně slušnou cenu) nebo třeba K800i ( 3Mpx). Dále třeba úlná novinka od nokie N95 ( 5Mpx ale stojí asi 20 000 :? ).
resider
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 24. 4. 2007 20:15

Alebo za 900 USD Samsung SCH-B600 :D
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 24. 4. 2007 20:26

USER47 píše:Na 9x13 to bude stačit, pokud nosíš alespoň 2 dioptrie...e/quote]

Srandisto.... Já nevím proč máte tak neskutečnou averzi vůči fotomobilům?
Nic není dokonalé.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Storeman 24. 4. 2007 20:50

Mám Sony Ericsson K750i a k dokumentačním momentkám postačuje. Jsou už i lepší fotomobily, ale tento je asi nejlepší v porovnání cena/výkon. Právě pro jeho foťák jsem ho pořizoval a dost často ho využívám. Podle mého je ale nesmysl kupovat fotomobil za 20 tisíc. To už raději kompakt za 6 tisíc velikosti mobilu a nosit dva přístroje.
Ford Mondeo Mk.III 1,8 92kW
Storeman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 24. 4. 2007 20:56

Neřekl bych že je to averze, spíš realistické konstatování schopností fotomobilů. High-end fotomobily odpovídají kvalitou fotek low-end kompaktům. Někomu to třeba může stačit, potom ať si fotomobil koupí. Ale chtít od něj dobrý fotky za špatných světelných podmínek je zatím jen zbožné přání.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 24. 4. 2007 21:17

janfran píše:High-end fotomobily odpovídají kvalitou fotek low-end kompaktům.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 24. 4. 2007 21:39

K750i + externy blesk ... sa uz celkom da na 9x13 cm a de facto to foti aj v tme. A stoji to par supov.

Ono kompakt za 4000 Sk samozrejme urobi lepsie fotky, ale ci sa niekomu kto chce iba totalne momentky oplati investovat vobec tolko a este so sebou dalsiu kraksnu vlacit? Kupit mobil, ked zisti ze nestaci tak moze hocikedy kupit kompakt.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod osobne 25. 4. 2007 05:10

Jeffe píše:
kromec píše:Na nejlepsi fotomobil se spis zeptej tady: http://mobilforum.mobilmania.cz/

Tam se uz nezepta, tam ma trvaly BAN. :shock: Holt asi zustane na krku nam. :mrgreen:

Tak tak, odkazy na fórum mobilmánie jsou pro mě zbytečné, mám tam BANána. Navíc doufám, že zde se mi dostane fundovanějších odpovědí.

Takže to tedy vypadá, že budou stačit 2 megapixely?
8) 8) 8)
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Kolemjdoucí

Další stránka