Jaky fotak za cca 4000-7000Kc s vybornym pomerem vykon/cena

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod USER47 29. 3. 2007 21:15

I interiér. Jak říkám, 10x15 vpoho, 13x18 jsem nezkoušel, ale bude to asi použitelný.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 30. 3. 2007 19:47

veľa Panasonicov sa predá vďaka marketingu... reklamy na stabilizátory robia svoje :)
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Miloš 66 30. 3. 2007 20:09

Osobně bych vzal Nikon 5900 nebo 7900 tam není co řešit,normální focení splňují na 100%,kvalita fotek vynikající.
Miloš 66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bramborkax 30. 3. 2007 20:46

Maročan";[quote="Petr1968 píše:kdykoliv večer nebo v místnosti fotí špatně většina kompaktů :roll: :roll: :roll: /quote]
Také mam ten pocit... JInak bych pak nechápal, proč v práci máš čtyři kolegy a mají Ultrazoom Panasonic, když je to takovej šmejd?v/quote]

blbci to samozřejmě nejsou, ale všichni si kupovali ten foťák proto, že:
a) má stabilizátor
b) má světelnost 2,8 v celém rozsahu
c) vypadá jako "pořádnej" foťák

Bohužel to dopadalo tak, že fotili se stabilizátorem lidi na večírcích (hýbající se lidi) - z čehož ani ta světelnost, ani stabilizátor nemohly vykouzlit nic koukatelnýho.
I bez ohledu na to, jestli fotili s nebo bez blesku, byly jejich fotky o poznání horší než z dalších kompaktů.

Výsledek? Jeden přešel na Nikon D80, dva si koupili jiný a menší kompakt (canon a fuji) a jeden u toho svýho panasonicu zůstal, ale moc se jím nechlubí a fotí s ním jen ve dne venku.
bramborkax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 30. 3. 2007 20:55

Stabilizátor také nepomáhá při focení pohybu . :P A Ti blbci bylo žertem :wink: D 80 je snad zrcadlovka né?? :lol: To dá rozum ,že je lepší než ultrazoom :roll:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bramborkax 30. 3. 2007 21:12

No asi bych zanechal toho hašteření ohledně značek.
Spíš by mě zajímalo, co na tu diskuzi původní tazatel - nemáš ještě nějakej doplňující dotaz? Aspoń se ozvi, jestli ses už rozhodl pro nějakej konkrétní stroječek. A nedej se zmást marketingovými kecy...
...
dneska jsem zrovna stál ve fotoobchodě v malé frontě. První na řadě byl nějaký takový moc nevědoucí chudák - zákazník, kterej dostal očividně od někoho zkušenějšího pár rad (typu víc megapixelů a větší ISO=větší šum). No ale hajzl prodavač se nedal - tak dlouho do něj dul ty svoje čísýlka (čím větší tím lepší), až mu samozřejmě vnutil nějaký drahý hodněmegapixelový šumítko s velkým zůmem...
Ach jo... :( :( :(
bramborkax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 30. 3. 2007 21:21

A vo tom to je
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod davees 31. 3. 2007 02:19

Vsem velke diky za vase prispevky.

bramborkax - diky moc za vysvetleni. Vis ja se v tom neorientuju pac trh s fotakama vubec nesleduju... tve info sem presne potreboval.. proste vedet na co koukal. Potrebuju ale jeste jednu vec - znat od tebe konkretni 4 kompakty do kterys bys ty sel nebo mezi kterymi by ses rozhodoval??? Fotaku je ted na trhu pro me tak strasne moc ze zkouknout vsechny ty parametry u vsech fotaku je pro cloveka celkem silene.

Situace se ma tak ze se se mi libi TZ1 a FX3. Nikon 7900 a F30 taky nevypadaji spatne. Laka me ten 10krat zoom ikdyz vim ze se to asi neda udrzet. Vyuzije bezny normalni clovek ten zoom??
Od veci nejsou ani ty Canony A6??.

Kdyz sem kupoval Canon A70 tak se rikalo: Canon ma super barvy, dokonce lepsi nez realita. Sony ma realne barvy tzn. sice realne ale ne tak roztomile barevne. ... proto sem bral Canon a byl sem s nim naprosto spokojen - chci hezke fotky ikdyz nejsou 100procentne verne ale trosku prikraslene.
Chci aby z toho byly hezke fotky - trosku mi vadi ze za spatneho pocasi ty fotky z TZ1 vypadaji nic moc - chapu ze ale za 7000kc a plne automatickem rezimu nemuzu chtit zazraky. Za slunecneho pocasi mam ale celkem super fotky i z A70.
Mam jeste nejake fotky z IXUS 55 a jsou jen o neco malo lepsi nez z A70... jsem cekal ze budou o hodne lepsi.

Tak co? Co ma dobre fotky za vsech pocasi - rad bych neco univerzalniho... s hezkyma barvama.

Ktery internetovy obchod je vyhlaseny jako dobry?
davees
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davees 31. 3. 2007 02:23

Jo stabilizator... no ja ani nevim co to je a jak se to pouziva a jaka to ma uskali, jen sem nekde cetl (internet - recenze) ze je to dobre....
Ze na to je nejaka reklama netusim :D
davees
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 31. 3. 2007 08:05

a s cim nejsi s A70 spokojen, driv jsem ji mel a foti skvele a za horsich svetelnych podminek je na tom lip nez mnohe soucasne fotaky.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Miloš 66 31. 3. 2007 08:45

Švagr má A 70 a já nikon 5900 a i on uznává ,že s toho nikonu padají o hodně lepší fotky ať dělá co dělá
Miloš 66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod davees 31. 3. 2007 14:24

Tak sem zkouknul recenze na
http://www.steves-digicams.com
http://www.imaging-resource.com
http://www.digicamreview.co.uk
http://www.megapixel.net
a jinych
a nutno rict ze sem na tom hur nez na zacatku :D

TZ1 - super zoom ale jinak ne tak dobre jako konkurence, ikdyz moc ukazkovyhc fotek sem nevidel. Stoji ten fotak za to????
F30 - horsi kvalita fotek nez konkurence - neberu.
Olympus mju 700 - hezky design ale fotky horsi - neberu.
Canon A620 - super fotky ale moc velky (a cenove je taky uz na 7500kc)
Panasonic FX3 - nic moc sem na nej nenasel
Nikon 7900 - stary model z roku 2005. super cena ale fotky - zdaji se mi neostre - jako by vytvarel plochy ktere nemaji ostre hrany a to se mi moc nelibi.
http://www.steves-digicams.com/2005_rev ... CN0202.JPG
A620 to zvlada takto:
http://www.steves-digicams.com/2005_rev ... g_0016.jpg
A620 mi prijde mnohlem ostrejsi..

Libi se mi ale FX07
http://www.steves-digicams.com/2006_rev ... 010099.jpg
myslim ze srovnatelna s A620.. a stoji s 1GB kartou 6200Kc

Takze. Co si o tom myslite?
Co rikate na FX07? Byla by to dobra volba?
(zda se mi lepsi nez FX3 - jaky je mezi nima rozdil?)
Co neco od Nikonu? Foti vsechny Nikony tak na oko neostre? Co neco z modelove rady L - cili L5 nebo L6, L12 (nikde na L12 nevidim recenzi)
davees
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maročan 31. 3. 2007 15:09

FX7 je pěknej foťák se širokým začátkem. Já mam FX3 a je taky dobrá. V době, kdy jsem si FX3 kupoval, tak stála FX7 o 3000Kč víc a ten rozdíl v ceně byl moc vysoký-neopodstatněný, vzhledem k rozdílu (snad pouze širokoúhlý objektiv, jinak je to to samé). Nyní, když se FX7 dá koupit za 6000Kč, bych vzal FX7.

Pokud ale hledáš foťák s nejlepším poměrem cena výkon, tak vážně není nic lepšího než Coolpix 7900 za 3700Kč s DPH. Malý šum a Nikkor kreslí dobře, jestli jsi neměl špatný kus?

Pokud nemáš ambice, že budeš fotit zvířata, tak si UZ nekupuj, na běžné focení bys ho použil možná tak v 1% případů...a kdo ví jestli. Širokoúhlý objektiv na FX7 je mnohem praktičtější.
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod davees 31. 3. 2007 15:26

No tak do vybru jeste spadl Canon A540.
Kvalitou fotek mi prijde za cenu cca 6000kc jako jeden z nejlepsich.
FX07 ma o hodne lepsi design ale kvalita fotek je o neco horsi.
Co treba jeste nejaky levnejsi Canon? A530 aj? Jsou taky dobre???
davees
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maročan 31. 3. 2007 15:30

Jak velké fotky si chceš nechat tisknout?
Mě totiž připadá hloupost zkoumat fotky z kompaktu s cenou kolem 5-6 tisíc v náhledu 1:1!?
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka