Nikon CoolPIX P4 versus Panasonic DMC-FX3

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 00:57

Jeste neco,nabizi vyrobci u Panasonic DMC-FX3 a Nikon CoolPIX P4 moznost upgradovani FW v techto fotoaparatech? Pokud tam jiz nova verze nebude primo nahrana....FW dost zlepsi a treba u Panasonicu by mohl zlepsit zaostrovani a i ten sum,nevite?
Nokia E50+microSD 128MB/Nokia 5140i to Work.
YAKUMO Delta 300-GPS,Panasonic LUMIX DMC-FX3 + 2GB SD Card,Internet CDMA 512k
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 01:12

Zde: http://www.fotografovani.cz/art/forec_a ... html?pos=0
Jsem nasel recenzi na Sony Cyber-shot DSC-W50 ktery vyjde na 5790kc.Je to typicky stylovy kompakt s 6.0 MPix, 3x optický zoom a 2.5" TFT Displejem.Podle recenze se jevi slusne,proporce jsou podobne jako u LUMIXe a vzhled tez elegantni......SLI BY JSTE DO NEJ?

EDIT:
Porizene fotografie,vypadaji vic nez dobre(s ohledem na cen. tridu) a jsou lepsi nez u panasonica,diky funkci redukujici sum je temer nepatrny a take zname fialove obrysy vetvi a tenkych linii,nejsou patrne...ostrost je zhruba na stejne urovni.

http://www.fotografovani.cz/art/forec_a ... html?pos=5
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 01:45

Jinak takhle foti muj stavajici DIGITAL FujiFilm FinePIX A-120 FixFocus(nema opt. zoom)

Obrázek

Prijde vam to jako otresne a dnes s tim souhlasim.Byl to pred 2roky muj uplne prvni DIGITAl a jelikoz jsem je neznal,byly fotky "ohromujici"...dnes prestava stacit a "FixniOstreni" neni prave to prave.tehdejsi recenze ho chvalily v dane tride a ve srovnani s ostatnimi LOWEndy.
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 5. 2. 2007 07:54

MartasN píše:FixFocus(nema opt. zoom)

To, že nemá opt. zoom, neznamená, že je to fix focus.

Fix focus - natrvalo nastavená vzdálenost zaostření (typicky fotomobily)

Fix focal lenght - pevné ohnisko (bez zoomu)
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Paja1971 5. 2. 2007 15:07

Vlastním Nikon P4 a jsem s nim spokojen. Ten Lumix jsem nikdy neměl v ruce a nefotil s ním, tak nevím. P4 má sice větší rozlišení, ale také větší čip. Myslím, že Lumix je plný automat, P4 má docela důležitou prioritu clony. :D
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Paja1971
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 16:29

Pokracuji v tomto threadu http://digiforum.zive.cz/viewtopic.php?t=2309 Jen o LUMIX DMC-FX3.
Naposledy upravil MartasN dne 6. 2. 2007 21:58, celkově upraveno 1
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 5. 2. 2007 23:03

USER47 píše:To, že nemá opt. zoom, neznamená, že je to fix focus.

Fix focus - natrvalo nastavená vzdálenost zaostření (typicky fotomobily)

Fix focal lenght - pevné ohnisko (bez zoomu)e/quote]

viem, že som OT, ale nedá mi to nespomenúť, že niekedy ( často ) sa pri objektívoch s fixnou ohniskovou vzdialenosťou píše " fix focus " a nie " fixed focal lenght ".
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 6. 2. 2007 06:12

Ano, a píše se to tedy chybně v případě, že mají zaostřovací systém.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zdenkudr 11. 2. 2007 09:20

Mám Nikon C.4800 (vítěz Dtestu 9/2005 na nejlepší obraz),ale má malý displej ,tak jsem uvažoval o Nikon P4,ale v recenzi jsem se dočetl,že při nočním focení s bleskem nejdou vypnout červené oči,které upravuji až v PC a fotografuji portréty zásadně bez funkce červ.očí.Kdyby nešly vypnout,tak bych na P4 rychle zapomněl.Dál mám nejasnost ohledně manuálního nastavení bílé.Dle recenze to lze a v porovnáních di.fotoap.je tato funkce proškrtnutá.Může mi nějaký vlastník P4 poradit?
zdenkudr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 11. 2. 2007 09:23

Nejsem vlastník ,ale má. :P
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Paja1971 11. 2. 2007 13:36

P4 umí noční fotky s bleskem bez redukce červených očí. Jinak k P4 je tady celá diskuze: http://digiforum.zive.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Paja1971
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 11. 2. 2007 13:41

P4 je ideální pro začátečníka. Má sice jen preferenci clony,ale to stačí. Škoda,že má naprosto zbytečně 8MPix :roll: Výrobci karet jásají :mrgreen:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Maročan 15. 2. 2007 12:30

No zde je srovnání fotek P4 a FX3. Pro všechny, co zde nadávají na FX3, tak teď jistě uznají, že nemájí důvod nadávat, fotky z obou foťáků vypadají dost podobně, výsledky šumu taktéž a to i u zvětšenin. Při běžním focení nebude vůbec problém.
Velkým plusem u panasoniku je fakt, že je o dost menší.
Takže si tu pište co chcete, maťte lidem hlavy o šumících panasonicích, já teď budu věřit doporučení megapixelu, že FX3 je vhodnější volba. Take je na fotkách vidět, že ta Leica kreslí lépe než Nikkor a FujiLens (pokud si tam naklikáte zde démonizovanou Fuji F30 - která na tom se šumem také není kdo ví, jak skvěle-ikdyž je lepší).

Jo ten link, ať nezapomenu:
http://www.lesnumeriques.com/duels.php? ... 2=60&ph=14

Zrovna tak porovnání se zde vymodleným Coolpixem 7900 (5900) - což je dle mého názoru super foťák
http://www.lesnumeriques.com/duels.php? ... 1637&ph=14
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 15. 2. 2007 14:22

Rád bych upozornil na to, že tenhle server má dost kolísavou kvalitu fotek a z jednoho porovnání nejde usoudit vůbec na nic. Když už, tak si vždycky prohlédněte všechny srovnávací snímky - a zkuste ty dva kandidáty i proti jinému typu, jen tak, abyste viděli, co je jinak.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod irmo 15. 2. 2007 15:39

Marocan tebe sa zdaju tie vysledky ISO podobne? :O, No ja neviem ale u toho P4 je to ISO200 a toho FX3 je to ISO100 a ked sa pozriem napriklad na ten vlas co ide cez oko a potom dalej dole, tak u FX3 sa mi uplne straca na jej lici, zatial co u P4 pekne vydno aj tien toho vlasu a to ani nehovoriac o vlase samotnom. Fotky P4 su trochu rozmazane a vsetky, takze by som povedal, ze optika uplne nezvlada preniest tich 8Mpixelov a 6Mpixelov by bohate stacili :(.
irmo
Návštěvník

Předchozí stránka