Nikon CoolPIX P4 versus Panasonic DMC-FX3

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod MartasN 4. 2. 2007 22:30

Do finale porizeni pro me vhodneho digitalu v stredni tride 5-6k
postoupili tito dva kandidati :) :

Nikon CoolPIX P4 za 5990kc
http://www.mp.cz/cze/katalog-zbozi/zboz ... de=2203051
8,3 Mpx 3.5x OPT. Zoom / Optika zn. ??? :(

Panasonic DMC-FX3 za 4990kc
http://www.mp.cz/cze/katalog-zbozi/velk ... ozi?id=605
6.37Mpx 3x OPT. Zoom / Optika zn. LEICA :P

Na oba pristroje se v recenzich nesetri chvalou :wink: ,tak fakt nevim...obrazova kvalita je na svou kategorii u obou vytecna :wink: ,tak ktery? Po strance designu se mi zamlouva Panasonic,optickou stabilizaci maji oba dva.

EDIT:
Recenzi na "panika" jsem na ceskem webu nenasel...(jestli objevite,hodte sem odkaz) nicmene anglicke servery,treba tento: http://www.cameras.co.uk/camera-reviews ... mc-fx3.cfm
jej pomerne chvali a na svoji cenovou tridu pskytuje vyborne fotografie=CENA/VYKON O.K. Nebudu zastirat ze se mi desugn posledni modelove rady panasoniku LUMIX moc zamlouva.

V tuhle chvili je to 65procent pro LUMIXe a 35procent pro P4.
Panasonik je o 1k levnejsi,ma 6MPx oproti 8MPx u Niokon P4.Myslim ze tech 6 bohate staci ne?
Fotogerafie prohlizim vetsinou na monitoru a vyvolat je nechavam jen obcas.
Nokia E50+microSD 128MB/Nokia 5140i to Work.
YAKUMO Delta 300-GPS,Panasonic LUMIX DMC-FX3 + 2GB SD Card,Internet CDMA 512k
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 4. 2. 2007 22:47

najlepsie urobis ak si sam pozries fotky
npriklad
Nikon P4: http://www.steves-digicams.com/2006_rev ... mples.html
Panasonic: http://www.steves-digicams.com/2006_rev ... mples.html

Ber tu P4 a budes urcite spokojen :) (a optika je nikkor u nikonu ;-) a leica uz neni to co to byvalo :()
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 4. 2. 2007 22:55

Diky a jak se ty fotky jevi tobe? V recnezi na P4 pisi neco o vetsim soudkovitem zkresleni.Jeste neco optika u nikonu je "Nikkor" Je to preklep,vid :P :wink: o tehle znacce jsem jakteziv neslysel.... :wink:
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 4. 2. 2007 23:04

Jinak ty fotky prohlizim a z pohledu "pokrocileho" v oblasti DIGI Fotografovani mi prijdou lepsi vysledky z LUMIX DMC-FX3.
Srovnaval jsem fotky toho "Cervenyho MaM Panduklaka" kupodivu se objevily dve stejne a u FX3ky mi prijdou ostrejsi.
Co se tykas exterieru jsou na tom oba podobne a ui P4 se mi zdaji mirne "mazle" okraje"(u LUMIXU taky ale mene)
Predpokladam ze fotkyx u obou digitalu porizovali recenzenti v modu AUTO,v tom pripade je na tom s ostrosti a barevnym podanim,jednoznacne lepe LUMIX.Kdyz je to tak,muzu se zamerit na design a ten je u "Panika" skvely...ze bych byl rozhodnuty??
Naposledy upravil MartasN dne 4. 2. 2007 23:12, celkově upraveno 1
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod miroslav 4. 2. 2007 23:07

http://foto.itek.cz/objektivy-nikkor

6Mpx bohatě stačí,nakonec si spočítej,kolik potřebuješ pro tvé rozlišení monitoru
miroslav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 4. 2. 2007 23:10

Jasny dik za osveceni!!
Co by jsi bral ta z techto dvou "digitalu"? Nweudelam chybu s LUMIX DMC-FX3? Fotky jsou schopny a designove je to "fesak"!
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 4. 2. 2007 23:17

nechcem teraz uplne trepnut blbost pretoze to neviem presne naspamet, ale Nikon znikol niekde okolo roku 1890-1920 spojenim 3 japonskych firiem a jednou s nich bol prave Nikkor ako vyrobca optiky (vtedy asi jediny dobry vyrobca optiky v japonsku myslim, ze aj canony pouzivali ich optiku) a nikon nadalej vyraba optiku pod nazvom nikkor, takzie nie, nie je to preklep a nikkor je v potstate nikon optika, ktora je urcite jedna s tich lepsich povacsinou :).

nestudoval som moc tie fotky a ani tam nevidim nejake narocnejsie ale celkovo vyzerali obydva dobre, ale precalen co som si tak vsimol tak tie z P4 su viac detailne, a aj fialova farba na konturach stromov bola viditelnejsia pri panasoniku, ale ako som povedal nepozeral som to detailne a ani nie vsetky fotky :)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 4. 2. 2007 23:30

Jasne tak na ty fotky jeste mrknete ostatni a dejte vedet jak se vam jako zkusenejsim jevi.S tim Nikkor to chapu,je to teda soucast materskeho koncernu Nikon.

Ohledne Panasonicu,tehhle znacce mam vetsi naklonost,optika LEICA je myslim v dane tride dostacujici(u PROFI by asi "pokulhavala")Od teto firmy jez stejne jako Technics a JVC spada pod materskou spolecnost Matsushita electric industrial mam doma snad vsechno a spolehlivost jejich vyrobku je bezvadna(narozdil od jap. konk. S... ktera se v prubehu let celekm zhorsila)
Konkretne HI-FI,TV,Video a Autoradio a driv i Discman....chybi uz jen ten Digital a az bude vic "penizku" mozna i LCD/Plasma TV.
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 4. 2. 2007 23:45

LEICA ještě neznamená ,že foťák jako celek je super.
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MartasN 4. 2. 2007 23:58

Jasne je to "jen Optika" dulezity je i stabilizator a celkova elektronika fotaku,ktera jakozto Made by Panasonic bude O.K. co myslis?
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 5. 2. 2007 00:04

Panasonic nějak nemusím.Asi mě otrávila reklama :?:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 00:10

MNo ted asi trochu pozmenim nazor.Precetl jsem zde: http://www.fotografovani.cz/art/forec_a ... html?pos=5
Recenzi na drazsi LUMIX-FX07 a zarazi me jedna vec o ktere se celkem casto v souvislosti s "LUMIXy" pise,ti je SUM.Ktery je oproti konkurenci uz u nejnizsi ISO 10-200 znatelne vyssi.
Ze by prece jen zvitezil ten Nikon CoolPIX P4 ktery s timhle problem nema?
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 5. 2. 2007 00:11

Když koukám na webovou galerii digineff, občas poznám, který fotky jsou z Panasoniků už v náhledu. Mívají tendenci ladit do studených tónů, takže to chce manuálně vyvažovat bílou.
Jak tak vidím ty ukázkové fotky od Stevea, tenhle FX3 má stejný problém s barvami, dokonce i při použití blesku. Navíc dost SW přeostřuje.
Některé Panasoniky také na automat dávaly zbytečně velké ISO, které moc dobře nezvádaly. Nikon bych doporučil kvůli dobře odladěnému automatickému režimu. Ta tisícovka navíc za to stojí.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 00:28

No koukam ze mi asi nic jineho nezbyva.....o tom "mizernymL" softu,jsem asi pred rokem slysel.Kamarad v praci tomuhle celkem hovi a kdyz prisly LUMIXy tvrdil,ze po HW strance je fotak o.k. ale je mizerny SW takze stabilizator nepodava nejlepsi vyko a koukam ze nejen on......spatne nastavovane ISO a s nim souvisejici sum taky o necem svedci,mozna ze vyrobce vydal FW Update jenze neda se na to hlavne u stredni tridy prilis spolehat,takze asi fakt zvitezi ta P4.Skoda LUMIXy se mi fakt libi(KOmpaktni vzhled a rozmery) a o tom CASIu EX-Z60 jak jsem,psal drive...exteriery O.K na ta "stisnenou" optiku ale uvnitr je to horsi a fotky z blizka taky nejsou "koser".
MartasN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 5. 2. 2007 00:33

Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Další stránka