Panasonic FX3,poradte

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ice.bc 30. 12. 2006 14:59

Zdravim,uvazuji o Panasonicu FX3.Mate nekdo zkusenosti,pripadne,co by ste doporucili ve stejne cenove relaci?preferuji neco,co strcim do kapsy a nemusim se s tim tahat.Diky
ice.bc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ice.bc 31. 12. 2006 12:43

Je docela skoda,ze zadna reakce...po precteni par clanku tady,Panasonica zrovna moc neuznavaji...Na tehle strankach je par srovnavacich foto,konretne sem srovnaval s hodne chvalenym Canonem,a v danem rezimu bych osobne netvrdil,ze foto tehle FX3 je horsi,nez u Ixuse 60..spise naopak.. http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM Je mozny,ze ma Panasonic za zhorsenych svetel.podminek šum,ale docela rad bych to teda porovnal za uplne stejnych podminek treba zrovna s tim Canonem....
ice.bc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dalich 20. 1. 2007 17:21

Koupil jste si ho? Docela o něm uvažuji.
dalich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ice.bc 21. 1. 2007 22:31

Ano,uz ho mam:-)..a myslim si,ze i vzhledem k cene,za jakou se nyni da poridit..neni co resit:-)
ice.bc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dalich 21. 1. 2007 23:40

I stalo se. Přijde mi tento týden :-) (Doufám.)
dalich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maročan 22. 1. 2007 14:12

Mám ho taky-asi týden.

++ vzhledově pěkný, malý přístroj.
+ krytý display
+ solidní konstrukce
+ velice rychlé reakce na cokoliv
++ intuitivní menu v češtině
+ režim srdíčko pro úplné začátečníky s minimem nastavení
+ po namáčknutí vyskočí z menu
++ stabilizátor (lze udržet 1/8s)
+ lze nastavit pevné ISO
+++ pěkná kresba objektivu, na dostatečně osvětlených scénách není vůbec co řešit, obraz je perfektní.
+ hezké barvy
+ hodně informací na displaji (reálný histogram, hodnoty expozice)
+ akumulátor s velkou výdrží a s velice rychlým nabijením - tak 1,5hodiny
+ SD karty
+ velmi kvalitní video (až VGA 30snímků/s se zvukem)
+ při focení podporuje 4:3, 3:2, 16:9
+ lze na ostrém slunci výrazně zvýšit kontrast displaje
+ nemá sice výklopný display, ale lze jednoduše fotit i nad hlavou, jelikož má v menu nějakou korekci podsvícení, tudíž se pak na display dá koukat z ostrého úhlu
+ lze uživatelsky nastavit vyvážení bílé barvy
++ rychlé a spolehlivé ostření i v horším světle (přisvětlovací dioda)
+ několik režimů ostření (i na 5 zón běží dost rychle)
++ cena 4900Kč s DPH (pozor, v krámech se dá sehnat i za 7500Kč)

-- u delších časů závěrky hodně šumí i na ISO 100
- nejnižší ISO je 100
- malý výkon blesku (v této ceně je to běžné)
- mam pocit, že občas má sklony k podexponování a je potřeba ručně doladit
-- nejdelší čas je 1s (delší už je jen v motivovém programu 15,30,60s)
- trochu pomalejší a né úplně přesný zoom

Myslím, že celkově lze tento foťák doporučit. Na běžné focení z výletů a dovolených je jako dělaný. Má trochu problémy se šumem při focení v tmavých prostorách...
A to prosím nejsem zastáncem PANASONICU, mam zrcadlo od Nikonu. Původně jsem si chtěl koupit Coolpix 5900, ale už jsem ho nějak nesehnal, tak jsem vzal tohle. Na světle jsou fotky srovnatelné, Panasonic má stabilizaci a lepší menu. Nikon mnohem méně šumí.
Hodně recenzí hovoří o titěrných tlačítkách. Tlačítka jsou malá, ale na jejich ovládání to vliv nemá a to mam veliké ruce. Spíš znovu musím zdůraznit jednoduchost ovládání...
Naposledy upravil Maročan dne 23. 1. 2007 07:36, celkově upraveno 3
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dalich 22. 1. 2007 14:18

Vždy je vše otázkou kompromisu. Zvažoval jsem mezi Canon A530 a tímto Paňasem. Přestože má Canon lepší recenze, i srovnání vycházejí spíše pro Canon, rozměrově je Canon na houby. Protože ten digitál budu nosit denně v malé kabelečce, je rozdíl tahat krychli nebo malou krabičku.

Původně jsem zvažoval koupit mobil SonyEricsson K790i, má 3 Mpx, ale zase je to kompromis (vše v jednom). Přece jen digitál je digitál, že? ;) Takže až dorazí, budu mít konečně pro mě dostačující mašinku za 4 890 Kč a už mi může být konečně ukradené, co mám za mobil a kolik má mpx, protože mám na focení digitál. Jupí! :-)
dalich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ice.bc 22. 1. 2007 14:27

..tak Maročan to popsal vcelku tak,jak to opravdu je(no,me se zda blesk dostacujici,ale ja to zase srovnavam se svym starym Olympem:-)A s tim sumem...ono je to tezky,porovnaval sem teda konkr.se Sony W5O,a netroufl bych si tvrdit,jestli je na tom hur,nebo lepe,myslim tim sum pri horsich svet.podminkach(za dobrych je na tom FX3 kazdopadne lepe,co se tyce ostrosti a podani barev:-) )...Myslim si,ze u ultrakompaktu(kor v tehle cen.relaci)nemuze clovek ocekavat 100 foto za vsech podmínek,a taky zalezi na tom,co mini delat s tim,co vyfoti:-)Pokud na bezne fotografie,pak No problem..a pokud chce zkoumat detail na PC,pak tam proste nejakej sum najde:-)Ale i tak,pomer ,,cena,rozmery a vykon,,...podle me perfektni...takze taky mohu jen doporucit:-)
ice.bc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maročan 22. 1. 2007 16:59

:mrgreen:
Naposledy upravil Maročan dne 5. 2. 2007 17:24, celkově upraveno 1
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jirka009 22. 1. 2007 20:58

Taky uvažuji o tomto foťáku. Zkousel jsem Canon Ixus 55 a dle mého názoru to dost sumělo. Můžete mi prosím poslat na email (tonda009@email.cz) fotky z toho Panasonicu v plném rozlišení s popisem expozice. Diky Jirka
jirka009
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Insan!ty 22. 1. 2007 23:16

ne dneska je FX-3 za 4900,- Tomu se nedá odolat.. :D
Insan!ty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maročan 23. 1. 2007 07:10

Ještě mě docela překvapilo, že v 90% dobře zaostří i na bílou zeď, což třeba má D50 s 18-70 má problém...
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartasN 5. 2. 2007 22:38

Insan!ty píše:ne dneska je FX-3 za 4900,- Tomu se nedá odolat.. :D>/quote]

No ja dnes taky podlehl "Kouzlu LUMIXu" a poridil si tu DMC-FX3 za 4990kc + 99kc / 512MB SD kartu jako darek od PanasonicCzech.

Puvodne jsem chtel NikonCoolPIX P4 ktery je jeste o "chloupek" lepsi,ale je celkem velky,tezky a nesehnal jsem ho(ma myslim 7-8Mpx ale me tedy 6 u LUMIXe bohate staci)Tenhle DMC-FX3 ma elegantni design,hlinikovy obal,kompaktni rozmery a do toho vseho se pritom vesla kvalitni optika poskytujici vyborne fotky a 3x OPT Zoom...co si prat vic?
Kdyu jsem videl jakem kvality je video,ziral jsem!!!!
Ostrost,plynulost a nizka mira komprese cini video pouzitelnym i na TFT ci TV.(chce to alespon 2GB Kartu=21min v nejvyssi kvalite! 1sek=1MB)

Zalozil jsem nove tema: http://digiforum.zive.cz/viewtopic.php?t=2309 a pridal i archiv s fotkamy v interieru+makro..dopadly vic nez dobe.
Nokia E50+microSD 128MB/Nokia 5140i to Work.
YAKUMO Delta 300-GPS,Panasonic LUMIX DMC-FX3 + 2GB SD Card,Internet CDMA 512k
MartasN
Návštěvník