nazor na Panasonic Lumix DMC-FZ7

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod rdk 12. 11. 2006 13:49

Dobry den. Chtel bych si poridit fotak, ale rad bych se zeptal na nazor i vas zkusenejsich.
Je to fotak pro zacatecnika(takze zadny profi fotky nebudu delat, ale i tak bych chtel fotit hezke fotky) na vsemozne foceni(priroda, objekty, veci, osoby, ...)
Vybiral jsem hlavne podle vetsiho zoomu, citlivosti a cenou tak do 15tis.

Nakonec jsem si nasel Panasonic Lumix DMC-FZ7 za 8890kc (megapixel.cz).

Co si o tom myslite? Je to dobry fotak pro zacatecnika? Nebo byste doporucil neco jineho?

A jestli se tu najde nekdo kdo tento fotak uz ma, nemohl by ukazat nejake fotky?
A jak to je se sumem pri pouziti vyssi citlivosti u tohoto pristroje?
A jake jsou fotky pri foceni v horsich svetelnych podminkach?
rdk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 12. 11. 2006 13:53

Zkus použít vyhledávání na fóru, o tomhle fotoaparátu je tu hodně vláken. Osobně bych se momentálně zaměřil spíše na Fuji S6500fd.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod paveldurna 12. 11. 2006 16:03

Zdar,opravdu sem toho přečetl už hodně o FZ7, a myslim že za ty peníze je to hodně dobrá volba, taky zvažuju koupi foťáku a sem rozhodnutej si koupit FZ7,sice asi kolem vánoc nebo spíš po,pač teď nejsou love ale třeba bude i cena příznivější. Ten fuji taky neni špatnej a kladně se tu o něm všude mluvi, ale s cenou kolem 10tis pořídíš FZ7 + 1GB SD + náhradní lionku a si ještě pod 10tis.,ceny beru buďto s cybex.cz,alfacomp.cz nebo hifishop.cz,(nikomu nenutim),s cybexem mam dobry zkušenosti,s alfou taky,a ceny se mi zdaji taky celkem dobry. zkus se tady ještě poohlídnout a jestli si psal že maš limit kolem 15.tis tak by se možna dalo sehnat něco ještě lepšiho ale nejsem odbornik,taky spiš jen začátečník co má rád šikovný věcičky,který už něco umí. tak brouzdej po netu,čti recenze a uvidíš co Ti ještě kdo napiše:-)
Dobry světlo
paveldurna
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dreo 12. 11. 2006 17:45

Ahoj, zrovna přemýšlím jestli vzít tenhle nebo raději Fuji 6500fd. Co byste doporučili?

Z mého pohledu:

Panasonic DMC-FZ (oproti Fuji 6500fd)
+ optická stabilizace
+ SD karty (namísto předražených xD karet)
- menší čip (vyšší šum)
- nemá ostřící a zoom prstence
dreo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 12. 11. 2006 17:55

dreo píše:Co byste doporučili??/quote]

Jednoznačně Fuji.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 12. 11. 2006 18:22

FZ7:

+ lepší optika
+ minimální chromatická aberace
- horší ergonomie
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod USER47 12. 11. 2006 18:25

Fuji:
+ větší čip---> nižší šum při vyšších citlivostech
+ lepší ergonomie
+ RAW
- nemá stabilizátor
- vyšší cena
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rdk 12. 11. 2006 18:34

Diky za rady :)

paveldurna: no sice mam vyssi financni limit, ale pro to moje obycejne foceni myslim staci i neco levnejsi...

USER47: to Fuji S6500fd je fajn, ale ma to 4xAA baterie a tohle prave nevim.. bych se asi bal ze to bude hrozny zrout tech baterek :(

A taky neni ten stabilizator. Sice to neni podminkou, ale fotil bych asi urcite bez stativu a ruka se dost klepe tak by ten stabilizator byl mozna taky fajn..
Nebo jaky kdo mate zkusenosti s focenim se stabilizatorem a bez nej?
rdk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 12. 11. 2006 18:52

rdk: Baterky jsjem se bál zmínit, protože pak diskuse vždycky ujede do naprosto zbytečné hádky o NiMH tužky kontra Li-Ion aku. Lidi se o to všude možně i nemožně hádají jako by šlo o Spartu a Slávii nebo ODS a ČSSD. :-)

Ale pro mě osobně + Li-Ion aku...
Pro mnoho jiných - Li-Ion aku...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dreo 12. 11. 2006 18:59

Zajímalo by mě jak moc hledět na absenci té stabilizace u Fuji.

Na jednu stranu poslouchám, že stabilizace není zdaleka tak důležitá, jak se nám panasonic a spol. snaží vtlouct do hlavy, ale zase třeba tyhle fotky jim nahrávaj:

Edit: odkazy na obrázky nějak nefungují, takže odkaz na celý článek:

http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fz7-review/index.shtml

Asi ve třetině té recenze jsou dva snímky, jeden s IOS on, druhý s IOS off, rozdíl je obrovský.

Vyváží výhody Fuji absenci stabilizace? Nebo naopak, vzít raději o trochu levnější Panasonic?
Naposledy upravil dreo dne 12. 11. 2006 19:19, celkově upraveno 1
dreo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 12. 11. 2006 19:18

dreo: To máš tak: Kdo stabilizátor nemá, tak ho nepotřebuje. Kdo ho má, tak ví, jak je fajn...

S oporou loktů a nějakým tím nácvikem se se stabíkem dá udržet i půl sekundy.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dreo 12. 11. 2006 19:23

Pety: nejspíš máš pravdu. Ale v rozhodování mi to moc nepomohlo :). Jinak - který z těch dvou by sis vybral ty? (nebo i jiný v této cenové relaci, ale myslím že to je asi to nejlepší, co se dá sehnat, pokud jde o nové foťáky, na inzerát se mi moc kupovat nechce)
dreo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 12. 11. 2006 19:38

Já bych si ušetřil na FZ50. :-) Kdybych si ale musel vybírat z těchto dvou, tak po dlouhém nadávání bych vzal tu Fujinu.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dreo 12. 11. 2006 20:00

Ty mě člověče ještě nakonec zlomíš :). Je to sice o 5000 víc, ale zas to má naprosto všechno, co bych si od foťáku přál. I když podle recenzí se teda FZ50 moc nepovedla :?. Mno, to už ale patří jinam...
dreo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rdk 12. 11. 2006 21:35

Tak na ten FZ50 jsem koukal taky, ale prislo mi ze za tech 5000 o moc vic toho nema... nebo myslite ze proti te FZ7 je ten cenovy rozdil zaslouzeny?

Jinak v tehle cene jsem pak taky koukal na Canon PowerShot S3 IS ..ale nevim... :-/
rdk
Návštěvník

Další stránka