Digitál do 3500 Kč

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod timoty 14. 10. 2006 06:49

TA píše:[color=blue]...zvíťazí ten, kto si uvedomí, že menej ( MPix ) je niekedy viac...a/color]

Hmm.... já to vím, ale rodiče, ne :-). Co se týče toho tak mě nezlbli, prostě jen donutili :-). Platí to oni a já nehodlám potom poslouchat jejichzklamené blbé uražlivé kecy o tom že maj jen 4 MPX. Takže já jsem si to uvědomil, ale prohrál, co řekneš na to?
Jinak díky Insanity za tu radu na c533.
timoty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod timoty 14. 10. 2006 07:50

No takže aby téhle komedie nebylo málo, tak se rodiče (pod vlivem letáků ze supermarketů :-D ) rozhodli že vysolí až 5000 kč... a výběr samozřejmě opět nemožný, i když si dokážu představit že za 5000 už by se cosi pěkného pořádit dalo, řekli že 6 MPX, a to bud Olympus x760 nebo cannon c603. Jelikož jsem o olympusovi x760 nenašel skoro nic (myslím recenzi nebo fotky) tak volím Kodak c-603 ) Snad to není špatná volba... :(?
Jinak ten Olympus x 760 je předpokládám nějaký uplně nový fotAK?
timoty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 14. 10. 2006 09:13

Spíš dva roky starý už nevyráběný dědeček - řada 7xx dávno skončila.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Insan!ty 14. 10. 2006 09:29

Pety píše:Spíš dva roky starý už nevyráběný dědeček - řada 7xx dávno skončila.o/quote]

Tak to jsi trochu vedle.. Je to novinka.. X-760 je americké označení, u nás to je řada FE a jestli se nepletu tak konkrétně FE-170... Olympus teď má jednotné balení EU/USA a na krabicích i manuálech jsou oba názvy..

Jinak za 5300,- bych raději volil Nikona Coolpix 5900, je to fakt úplně jiná třída.. Včera jsem ss ním fotil a jsem z něj nadšen.. (s FE-170 ho raději nebudu srovnávat) Zajdi si pls. na nějakou prodejnu a zkus si s FE-170 (X-760) a třeba tím Nikonem udělat pár fotek.. Pochopíš o čem mluvím.. FE řada je fakt pomalá, 170ka je na 2xAA, trvá věky než se nabije blesk.. Coolpix 5900 je ready v mžiku..
Insan!ty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod proof 14. 10. 2006 10:29

No jo, ale Nikon 5900 má pouze 5 Mpix a on za tu cenu nezbytně potřebuje 6 Mpix! :lol:
proof
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Insan!ty 14. 10. 2006 10:54

v tom případě vím o "skvělých" foťácích Benq, 6MPx tak za 3tisíce.. :D :D
Insan!ty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Miloš 14. 10. 2006 12:01

Holt čím víc proužků tím víc adidas :roll:
Miloš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 14. 10. 2006 13:58

A nešlo by mu vysvětlit, že jsou dvojnásobné a že je jich vlastně deset? :-)
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod timoty 14. 10. 2006 16:19

No pardon :-D! Kolikrát to tu mám sakra ještě psáti :-)!? Já to plně chápu, ale nebude o tom SAHODLOUZE a HADAVE přesvědčovat rodiče, takže pokud mluvíte o "mě" jakožto "amatérovi", mluvte prosím raději o rodičích :-). Jinak ten olympus jsem dnes viděl naživo a na tom fotaku fakt bylo označení jen x-760 a tot vše, žádný FE-170.

Nakonec rodiče ale koupili ten Kodak c603, takže jak je na tom on, ještě jsem nečet reakci na tohle.

Jinak sem potom jen tak pro ukázku hodím pár fotek, abych vám dokázal sílu konzumu :-)
timoty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod timoty 14. 10. 2006 16:20

Insan!ty píše:v tom případě vím o "skvělých" foťácích Benq, 6MPx tak za 3tisíce.. :D :D-/quote]

Nj jestěže jsi o nich věděl jen ty a ne mí drazí rodiče :-O...
timoty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 14. 10. 2006 20:30

timoty : povedz rodičom o Benqu a ušetríte :mrgreen:
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Insan!ty 14. 10. 2006 21:15

TA píše:[color=blue]timoty : povedz rodičom o Benqu a ušetríte :mrgreen: -/color]

..nebo ho druhý den vrátite.. :P

Jinak timoty, na tom fotaku klidně může být x-760 viz. http://www.kamennyobchod.cz/fotoaparat- ... x-760.html
a pak mrkni třeba na http://www.expertshop.cz/Digitalni-foto ... pus-FE-170

S Kodakem neudělali nic špatně, levné karty, opticky hledáček (to Olympusy FE nemaji), jestli se nepletu tak nabíječka a 2x AA NiMh v ceně.. V podstatě je jedno který foťák, stačí aby to byl "foťák" a ne spotřební elektronika jako některé Benqy, Acery atd..
Insan!ty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod timoty 15. 10. 2006 11:01

Insan!ty píše:
TA píše:[color=blue]timoty : povedz rodičom o Benqu a ušetríte :mrgreen: -/color]

..nebo ho druhý den vrátite.. :P

Jinak timoty, na tom fotaku klidně může být x-760 viz. http://www.kamennyobchod.cz/fotoaparat- ... x-760.html
a pak mrkni třeba na http://www.expertshop.cz/Digitalni-foto ... pus-FE-170

S Kodakem neudělali nic špatně, levné karty, opticky hledáček (to Olympusy FE nemaji), jestli se nepletu tak nabíječka a 2x AA NiMh v ceně.. V podstatě je jedno který foťák, stačí aby to byl "foťák" a ne spotřební elektronika jako některé Benqy, Acery atd..n/quote]

No jo, ale co jsem zatím viděl tak fotky celkem slušně zašuměny :-(.. ale možná je to tím že neumím ještě uplně ok fotit s digitálem (o rodičích nemluvě)
timoty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod timoty 15. 10. 2006 11:08

A ještě bych se chtěl zeptat, jestli u toho Kodak easy share c603 lze nastavit kvalita komprese JPG... Zatím všechny snímky co jsem fotil (na 6 mpx) mají pouze něco okolo 1MB! A některé dokonce pod, což se mi jako nějak nezdá na to že fotky maj rozlišení 2848*2134px... V manuálu jsem to bohužel nikde nenašel... doufám že to není neměnitelná hodnota komprese...?? :-(
timoty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Insan!ty 15. 10. 2006 12:28

určitě to jde nastavit.. asi 3 stupně..
Insan!ty
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka