Fuji S9500,Panasonic FZ 30,nebo Nikon D50 ?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Milan Sláma 29. 4. 2006 18:42

Jsem zvyklý na klasickou zrcadlovku/Canon T 50/.Pořídil jsem si dig.HP 5 Mp s el.hledáčkem.Fotí dobře,ale nejsem spokojen s el.hledáčkem,který je velmi pomalý,a při sledování pohyblivého objektu zcela nepoužitelný a navíc při klasickám držení je ergonomicky špatně vyřešen.Rukou se zakrývá ostřící IR LED. Rád bych jej nahradil.Rád bych jej nahradil jiným,který touto "vadou" netrpí a má man.trafo/ostření/.
Padl mi do oka Panasonic FZ 30 jsem se v recenzích dočetl jen superlativy,v ruce celkem sedí,ale má bakelitová tělo.O šumech jsem se dočetl na jiném místě.Další kandidát,který mi doporučili v prodejně je Fuji S 9500.V ruce celkem sedne,má kovové tělo.
Rád bych věděl jak který kreslí,barevné podání,šumy...
Nebo raději volit zcela jinou kategorii a jít do Nikonu D 50 s obj.AF 18-200?
Díky.[/b]
Milan Sláma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 29. 4. 2006 18:51

Mám Panasonic FZ30 a musím říci, že displej i hledáček jsou na danou kategorii vynikající...
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 29. 4. 2006 20:26

Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Otass 29. 4. 2006 22:19

Podle me budto FZ30 a nebo D50 - ja bych sel do D50, jenze ta FZ30 by mi bohate stacila...
S tim sumem je na tom celkem dobre, pokud clovek nechce delat nejaky zvetseniny...rozhodne nemuzu ale rict, ze je to na vynikajici urovni...
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 30. 4. 2006 10:57

Ja jsem zase uzivatel F9500. Uz jsem tu dost popisoval vyhody a nevyhody v jinych diskusich. S ISO 400 se da tisknout na A4 celkem v pohode. Ale manualni ostreni neni moc dobre vyresene.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 30. 4. 2006 11:12

...ja, ak by som mal tu moznost, by som isiel skor do zrkadlovky...akejkolvek.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod izmask 30. 4. 2006 11:30

Osobne môžem porovnať Fuji S9500 a Nikon D50. Jednoznačne zober toho Nikona. Fuji bol celkom dobrý, ale so zrkadlom neporovnateľné. Fuji som predal po cca 1 mesiaci a za nejakých 30 tis som zobral D50 + 18-55 + 55-200 a som spokojnejší. Jedna vec mi trocha vadí, a to výmena objektívu už pri 55. Lepčie by bolo 18-70, ten je aj kvalitnejší, ale aj podstatne drahší. Ešte k tej Fujine. Nechcem ťa strašiť, ale keď som ho kúpil prišiel a mal nefunkčný menič režimov. Vymenili mi ho v pohode za nový kus. Ten má teraz asi 3 mesiace, a ten čo ho kúpil ho ide reklamovať, lebo prestal fungovať multifunkčný ovládač. :( Panasonika nemôžem hodnotiť, ale môj názor je Nikon. Má väčší čip, s tým použiteľné aj ISO 1600. Presný hľadáčik + použiteľné manuálne ostrenie. Rýchle ostrenie. Kreatívnejšia hĺbka ostrosti.
izmask
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 30. 4. 2006 11:38

Tohle už je na trochu jinou diskuzi, a to sice "zrcadlovka vs. kompakt". Je třeba si uvědomit, že když si koupíte kompakt jako FZ30 nebo S9500, tak je to víceméně konečná investice (nepočítám kartu, pouzdro a filtry), kdežto pokud koupíte zrcadlovku, tak abyste dosáhli kvalitních výsledků na stejném ohniskovém rozsahu, jaký vám nabídne UZ, musíte počítat s investicí v desítkách tisíc...To už je pak na posouzení každého zvlášť, jestli mu zrcadlo přinese větší užitek, než kolik do něj vrazí. Mně osobně stačí UZ, nechci se po horách tahat s velkou brašnou a kvalitou fotografií je pro mě FZ30 naprosto dostačující.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milan Sláma 30. 4. 2006 13:25

To já bych bral radši ten Nikon,jenže v kitu je o cca 10tis.dražší,s AF 18-200 téměř o 20tis.
Takže moje otázka spíš zní,Panasonic FZ30/Fuji S9500 :?:
Milan Sláma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goodoldalex 30. 4. 2006 14:26

Ak si to moze clovek dovolit, tak pravdaze zrkadlovku. To by som vobec neriesil :)
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 30. 4. 2006 16:05

[quote="Milan Sláma";Takže moje otázka spíš zní,Panasonic FZ30/Fuji S9500 :?::/quote]
Já si vybral FZ30, protože se mi nelíbilo, jakým způsobem S9500 žehlí šum za cenu ztráty kresby a ostrosti. Taky se mi nelíbilo, že displej je výklopný jen nahoru a dolů a nejde přiklopit k tělu, aby se chránil. Ovšem velká výhoda S9500 je zase široké ohnisko 28mm.

Edit: Jo, a taky jsem zapomněl na absenci stabilizátoru u S9500.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod meme sk 30. 4. 2006 18:24

Milan: Ak mas filmovu zrkadlovku Canon, nieje lepsie kupit digi telo Canon a pouzivat objektivy z filmovej zrkadlovky?
Fiat Doblo 1.9 JTD 105k
meme sk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milan Sláma 30. 4. 2006 21:02

[b]Dík,to není špatný nápad,ale jen tělo EOS 350 přijde na dvacítku a musel bych ještě dokoupit telák,a mít sebou dva objektivy.
Teď jsem znovu procházel stránky testu na Fujinu,co mi poslal kolega TA a začínám se přiklánět k ní.Ještě si jednou projdu toho Panasonika.
P.S.víš,že jsi mi nasadil brouka do hlavy?Asi začnu počítat...M.
Milan Sláma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 30. 4. 2006 21:50

Ještě srovnej fotky na http://www.dcresource.com . Fotí tam do recenzí stejná místa, takže se dá trochu srovnávat...
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 30. 4. 2006 22:29

ja osobne by som sa priklonil k FZ30 kvôli stabilizátoru, nevýsuvnému objektívu a oveľ rýchlejšiemu burst režimu, než má S9500
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Další stránka