Pomoc s výběrem digitalniho fotaku

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Mikhail 19. 3. 2006 12:47

Dobrý den,

potřebuji pomoci s výběrem mezi ucedenými přístroji. Z recenzí jsem se dozvedel, ze optika 2500 je lepsi nez 2100, ktera ma ovsem stabilizator a 10x zoom. Take jsem cetl ze C-2500 ma lepsi system mereni a lepe zvlada foceni v temer uplne tme.

Zaroven by me zajimalo, jaka je rychlost foceni pri namacknuti a bez, asi neumim dost dobre vyhledavat, ale tyhle hodnoty jsem nenasel! :-(

Do teto chvile jsem fotil obvykle kinofilmovym fotoaparatem (Zenit E a EM), C-2100 jsem si mohl vyzkouset u znameho - jsem spokojen, zvlaste zoomem a stabilizaci, 2500l bohuzel ale nemam moznost vyzkouset, proto se ptam zde.

Fotim v podstate hlavne osoby a zajimava mista pri vyletech, obcas krajiny - focenim zvere (u ktere podle me jde nejvice o zoom) se nezabyvam.

Moc dekuji za vsechny rady

Michal

PS: Oba modely mohu mít v dobréms tavu za stejnou cenu 3500Kč.
It is as it is.
Mikhail
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 19. 3. 2006 13:38

Tak v tomhle se tedy nevyznam...a jeste k tomu spatna sekce (nebo si to myslim, protoze o zrcadlovce jsem tam nevidel ani radku)

takze vy se rozhodujete mezi C-2100 a C-2500 jo?
Naposledy upravil Mobil-man dne 19. 3. 2006 13:44, celkově upraveno 1
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mikhail 19. 3. 2006 13:44

Oba typy jsou "digitalni zrcadlovky" ... sice nemaji vymenne objektivy, ale to kinofilmova rada IS od minolty taky ne ... a jde o zrcadlovky! :-)
It is as it is.
Mikhail
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 19. 3. 2006 13:46

To jsem z toho jelen...tady se tomu bude stejne libit vic:)
Na tohle vam musi poradit nekdo, kdo v ty dobe zil...ja tyhle fotaky ani nepamatuji;)
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mikhail 19. 3. 2006 13:54

... tyhle kategorii se nabranim ... :-)

PS: C-2500l je z roku 99, C-2100 je o neco novejsi, cca 2000 myslim ... :-)
It is as it is.
Mikhail
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 19. 3. 2006 14:35

Mikhail píše:Oba typy jsou "digitalni zrcadlovky" ... sice nemaji vymenne objektivy, ale to kinofilmova rada IS od minolty taky ne ... a jde o zrcadlovky! :-)

Oba dva nejsou
2100 je UZ s elektronickym hledackem a mnohyma je pokladan za nejlepsi UZ kterej kdy OLYMPUSvyrabel. Ma jak objektiv tak i stabilizator od CANONU :wink: :D

Ta druha(2500) by mela byt prava "zrcadlovka" s nevymenym objektivem a relativne(na zrcadlo) malym chipem(2/3 ").

Obe dve jsou pekny vykopavky, tu 2100 ma kamos a docela je sni spokojen jen muvadi ze ma jen 2mpx
Netroufam si rict ktera je lepsi. Na tvem miste bych si priplatil a koupil si naky moderni kompakt.
Tady jsem nasel naky recenze:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusc2500l/
http://www.dpreview.com/reviews/olympusc2100uz/
http://digineff.cz/fotaky/99/olympus250 ... s2500.html
http://digineff.cz/fotaky/01/olympus210 ... s2100.html
Naposledy upravil kromec dne 19. 3. 2006 14:52, celkově upraveno 1
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikhail 19. 3. 2006 14:47

Diky, jen podotknu ze me 2mpx nevadi, vcelku me hromadupixelovy fotaky az tak nerajcuju :-) - rozhoduje u me kvalita optiky, zpracovani a rychlost s jakou vyfoti scenu .... :-)
It is as it is.
Mikhail
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 19. 3. 2006 19:53

Tak ta rychlost u takovych pradedu asi nebude valna, ale jak rikam...kdyt tyhle fotaky zacinaly, ja jeste za sebou tahal kacera:)
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mikhail 19. 3. 2006 20:15

U ty 2100 opravdu moc velka rychlost neni, ale vyrovnava to 10x zoom a s namacknutim spouste se to da prezit ... 2500 ma bejt podle recenze odkudsi (nevim uz kterej server to byl) hodne rychla, prej skoro jako klasicka zrcadlovka ...

Kazdopadne mam malej rozpocet - na paladixu mi poradili at se podivam po aktualni nabidce, ale zrcadlovku typu C2500 novou tezko sezenu do 5000 ...
It is as it is.
Mikhail
Kolemjdoucí