od goodoldalex 20. 3. 2006 00:56
Treba si fotaky osahat. Ja mam tiez A610, a ked som ho kupoval tak som sa rozhodoval medzi A610 a Panasonicom LZ1. Je to nebe a dudy. Na A610 je vidiet ze ho vyrobila firma ktora sa fotakmi zaobera, Panasonic je v porovnani s nim, s prepacenim, smejd pre japonskych turistov. Necudo ze ma stabilizator ked sa to neda ani poriadne chytit a ovladat, potom sa ruka viac trasie. Ono, FX5 som mal v ruke tiez a uz posobi ako fotak, ale stale tam nie je ta profesionalita. Netvrdim ze ten Canon je bez chyby, niekedy ma naopak privadza do zurivosti, ale aj tak...
Skratka treba si fotaky obchytat, pretoze ako padne masina do ruky a ako ti vyhovuje ovladanie je aspon podla mna prakticky najdolezitejsie.
Inak, kedysi som nadaval na A610 pre prisernu automatiku, ale v poslednej dobe fotim na prioritu clony (predtym iba na manual) a kupodivu je to celkom fajn..
Edit: myslel som ze som mal (ako dalsi Panasonic) v ruke LZ5, ale bol to FX5 alebo nejaky podobny prtus. LZ5 evidentne vychadza z LZ1/2, takze toho by som sa nechytal ani v rukaviciach.