Jaké máte zkušenosti s Olympus C-370z a C-500z?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 1. 10. 2005 13:22

Ahoj,
prosil bych majitele digitálního fotoapárátu značky Olympus C - 370 Zoom nebo C - 500 Zoom, aby se tady s námi podělili o zkušenost.......díky

//Mobil-man: ještě jsem upravil nazev, aby bylo vidět o co se jedná
Naposledy upravil Mar?as (novy) dne 7. 10. 2005 19:18, celkově upraveno 1
Mar?as (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 1. 10. 2005 13:31

Co vsechno potrebujete vedet? Mam s nim nejake zkusenosti (ma ho muj soused, kterymu jsem ho poradil).
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 7. 10. 2005 19:25

chtěl bych vědět jaká je kvalita fotek při makru focení ze vzdálenosti 2 centimetrů,dále výdrž baterie a jestli je C-370 poruchový
Dá se s ním manuálně nastavovat ostrost, světlo....to víte, začátečník a s fotografováním mám sice zkušenosti, fotil jsem s praktikou lcc, byla celkem dobrá...díky za rady
:mrgreen:
Mar?as (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 8. 10. 2005 09:45

[quote="MarŤas";chtěl bych vědět jaká je kvalita fotek při makru focení ze vzdálenosti 2 centimetrů,dále výdrž baterie a jestli je C-370 poruchový
Dá se s ním manuálně nastavovat ostrost, světlo....r/quote]Pri Supermacru jsou fotky celkem dobry (jako u ostatnich), je tam videt mirne soudkovite zkresleni, protoze se to foti na zakladni ohnisko.
Baterie posoudit nemuzu, ale myslim ze 150- >200 neni problem (samozrejme to chce mit nabijeci aspon 2000mAh). Zatim jsem se u nej s zadnou poruchou nesetkal, ale zalezi co to bude zrovna za kus. Manualne se necha nastavit blesk, kompenzace expozice ale ta ostrost to tedka opravdu nevim.

P.S. velice me ale prekvapily fotky z tohoto kompaktu, jsou pekne ostre, ale ne zase softwarove preostrene.

Obrázek
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 8. 10. 2005 10:03

Díky,
víte, já jsem se dostal do oboru, kde se má fotograficky dokumentovat a hlavně i při makru. Zeptám se jinak, když foťák obsahuje více megapiíxelů, tím určitě musejí být fotky při supermakru ostré a lepší dejme tomu než u 3,2 megapixelu?.
Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se :-)
Mar?as (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Návštěvník 8. 10. 2005 10:29

3.2 stačí.Megapixely mají význam pouze při zvětšení.Když dáš do fotolabu fotky z 10Mega foťáku a 3 mega a uděláš fotky 10krát15 tak je to zcela fuk.Klidně je možné,že ten 10megáč bude horší(šum).V obchodech snad už nejsou 3megové foťáky :roll: .3 mega stačí 90% populace.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 8. 10. 2005 10:41

Presne tak, pokud vam staci fotky 10*13 a mozno i vic, tak nema cenu kupovat neco, co ma vice Mpx.
To dnesni neustale zvysovani poctu pixelu je jen marketingovy trik, protoze se ve vetsine pripadu nezvetsuje snimac (=sum) a fotky zabiraji jen misto navic (=vetsi pam. karta =>drazsi pam. karta).

víte, já jsem se dostal do oboru, kde se má fotograficky dokumentovat a hlavně i při makru.a/quote]
A tedka co se tam ma dokumentovat? Jsou to nejake staticke predmety?
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 8. 10. 2005 12:58

ano, jde o dokumentaci statických věcí...
Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se :-)
Mar?as (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 8. 10. 2005 13:02

Tak to by melo snad stacit. :wink:
Mobil-man
VIP uživatel